Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dc++ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dc-20752/)

tomall0 04.05.2003 15:47

Dc++

Witam, mam pytanie, zainstalowałem sobie DC++ bodajrze najnowszą wersję,ale nie bardzo się orientuje w tym programie, może mógłby mi ktoś podać ciekawe huby (udostępniam 16,5 GB)na razie siedzę na polskich. Czy są huby tematyczne i jak to jest,czy ściągam tylko od tych ludzi którzy są na tym samym hubie, jak to w ogóle jest?Może jakieś linki odnośnie DC, Thanx.

murt 04.05.2003 17:03

TUTAJ jest opisane DC++ jego konfiguracja, jak sciagac oraz lista hubow. A w TYM topicu powinienes znales odpowiedz na twoje ostatnie pytanie.

-=Shade=- 04.05.2003 17:12

Na poczatek dobrze jest poslugiwac sie lista publicznych hubow ktora jest ogolniedostepna. Daje to jakies 1500 hubow do zwiedzenia z czego na ponad 50 % nie wejdziesz ze wzgledu na zbyt maly sharing.

murt 04.05.2003 17:22

Dokladnie. Zeby wejsc na wiekszosc "porzadnych" hubow trzeba udostepniac okolo 30-35GB. Na niektorych trzeba mmiec 50GB ale zapewniam ze soft pierwsza klasa ;)

-=KoWaLiK=- 04.05.2003 17:24

No chyba ze bedziesz "smigal" na na StealhDC, mozesz wyprawiac na nic cuda... Ale szkoda miec bana na dobrych hubach :buu:

mapsajm 04.05.2003 17:28

a nie wiecie, czy jest jakaś metoda na obejście passiva przy braku zew. ip?

-=KoWaLiK=- 04.05.2003 18:01

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
a nie wiecie, czy jest jakaś metoda na obejście passiva przy braku zew. ip?

Qrde, z tego co mi wiadomo nie ma takiej metody, gdyby byla zapewne bym ja zastosowal, sam jestem PSV :buu:

tomall0 04.05.2003 18:49

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Qrde, z tego co mi wiadomo nie ma takiej metody, gdyby byla zapewne bym ja zastosowal, sam jestem PSV :buu:
Co to jest StealhDC jakiś hub? Wytłumaczcie jak to jest mam łącze o przepustowości do 160 kilobitów/s -kablówka (czyli mam wew. IP a jeśli tak to jestem PSV a ja mam ustawione Active,czy to ma wpływ na ściaganie? Jak proponujecie ustawic? Czy różnica polega tylko na tym, że PSV nie może się łączyć z Active bo jeśli tak to tylko kwestia ustawienia w opcjach. Drugie pytanie czy muszę(powinienem) wyłączyć firewalla, jeszcze jedno załóżmy że ciągne film X, wyłącze kompa to na drugi raz sam znajdzie źróło czy musze wejść na odpowiedni hub, znależć gostka itd?

-=KoWaLiK=- 04.05.2003 19:26

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
1.Co to jest StealhDC jakiś hub?

2.Mam wew. IP, jestem PSV a ja mam ustawione Active,czy to ma wpływ na ściaganie?

3.ciągne film X, wyłącze kompa to na drugi raz sam znajdzie źróło czy musze wejść na odpowiedni hub, znależć gostka itd?

1. StealhDC - jeszcze jeden z klientow DC, tak jak DC++ czy oDC, Stealh posiada opceje ktora pozwala na ustawienie SHARE np 100Gb a ty masz udostepnione zaledwie 1Mg. Posiada rowniez funkcje zamykajaca sloty, oraz limit transferu wychodzacego. Ale za to wszystko jest BAN !!!

2. Nie ma to wplywu na sciaganie - na niektorych hubach za takie oszustwo rowniez kick/ban.

3. Tak, lapac tego samego kolesia, hub nie musi byc ten sam, ale goscioo tak.

Ufff... pomoglem ???

tomall0 04.05.2003 19:52

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
1. StealhDC - jeszcze jeden z klientow DC, tak jak DC++ czy oDC, Stealh posiada opceje ktora pozwala na ustawienie SHARE np 100Gb a ty masz udostepnione zaledwie 1Mg. Posiada rowniez funkcje zamykajaca sloty, oraz limit transferu wychodzacego. Ale za to wszystko jest BAN !!!

2. Nie ma to wplywu na sciaganie - na niektorych hubach za takie oszustwo rowniez kick/ban.

3. Tak, lapac tego samego kolesia, hub nie musi byc ten sam, ale goscioo tak.

Ufff... pomoglem ???

Troszkę;) Ale jak wejde na huba a gościu tam będzie to automatycznie sam mnie z nim połączy?

-=KoWaLiK=- 04.05.2003 20:17

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Troszkę;) Ale jak wejde na huba a gościu tam będzie to automatycznie sam mnie z nim połączy?

Oczywiscie, o ile bedzie mial wolne "sloty".

krzpac 04.05.2003 23:21

nie chce zakładać nowego tematu tak wiec tu się zapytam...

połączyłem się z hubem i sciągałem od kolesia piosenki... ale ten koles się rozłączył z hubem tak wiec i ja postanowiłem wyączyc z dc...

i teraz chcę sie ponownie połączyć z hubem tylko ze nie pamiętam adresu huba, ale piosenki które zostały mi do sciągnięcia mam w zakładce Queue tak wiec czy moge dalej te piosenki sciągać od tego kolesia (oczywiscie jak bedzie połączony z dc) nie będąc połączony z tym hubem na którym ten koles (od piosenek) siedzi ?

chyba wiecie co mam na mysli ? :fiu:

mapsajm 04.05.2003 23:30

musisz być na hubie, na którym jest koleś z koleiki albo znaleźć alternatywne źródło.

krzpac 04.05.2003 23:31

a moge jakoś sprawdzić adres huba na którym on siedzi ?

mapsajm 04.05.2003 23:35

często pozostaje przy xywce nazwa huba, na której koleś siedział, jak go wrzuciłeś do koleiki. jak jej nie ma, to sposobu nie znam:( a szkoda, bo też by mi się przydał.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:12.