Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pakiet biurowy (Office) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pakiet-biurowy-office-21061/)

esem 11.05.2003 10:24

Pakiet biurowy (Office)

Jakie pakiet biurowy preferujesz i dlaczego?
Ostatnio uzywam OfficeXP ale mam nawyki z Office2k. Wiele wododrysków i niestabilność (np. w przypadku uzywania czcionek niestandardowych) w Office XP mnie denerwują. Może macie lepsze alternatywy?
Wspominam Lotusa i WordPerfecta z rozżewnieniem.
P.S. Proszę Sid'a o czuwanie nad ankietą i dopisywanie pakietów których nie wymieniłem (nie znam wszystkich...) .8)

siwy_mw 11.05.2003 10:32

Mam zainstalowanego OfficeXP jak dla moich potrzeb to wystarczy włączam go tylko sporadycznie do napisania kilku słów, błędów kilka ma ale da sie przeżyć

jasut 11.05.2003 10:33

Pracuję na 2000 i jest OK, tylko podczas instalacji włączam mu opcję "uruchom wszystko z mojego dysku" bo denerwują mnie ciągłe komunikaty i odwoływanie się do dysku startowego. Ale do tego trzeba mieć kupę wolnego miejsca. Zastanawiam się nad powrotem do 97.

esem 11.05.2003 10:36

Ale Office97 nie czyta plików Office2k i XP... 8)

Laser 11.05.2003 10:37

Witam !

Zapomniałes dodac Office 97' :)

Od dwuch lat pracuje na O2k i musze Wam powiedziec ze jestem z niego bardzo zadowolony, - ludzie mówia ze sie krzaczy itp - ja na win98 i teraz na 2k nie odnotowałem zadnego zwisu tego pakietu.

Wsystko jest jak nalezy, obsługa nieskomplikowana, jedyne czego moze mi brakowac z OXP to eefekty z PowerPointa.

Win2k + Office2k to moi nierozłaczni faforyci.

Cenie ich za

- stabilnosc
- prostote obsługi
- prostote i mozliwosc konfiguracji
- duze mozliwosci które w pełni zaspokajaja moje potrzeby - a i tak nie wykorzystuje tego pakietu w 100%

To tyle>

esem 11.05.2003 10:40

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Zapomniałes dodac Office 97'
No chyba nie, natomiast świadomie nie dałem Office95. 8)

-Sid-The-Rat=> 11.05.2003 10:42

laser - o97 to 3 pozycja od gory...

esem - nie sadze zeby pojawilo sie cos nowego... ludzi trzymajacyhc sie za wszelka cene VI z unixow pozostawmy samych sobie (pekam ze smiechu jak mi mowia jak latwo skasowac cala linie tekstu... eh...)

ja nwet nie wiem na czym jade - wygalda to jak o2k ale pewnosci brak

jasut 11.05.2003 10:46

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Ale Office97 nie czyta plików Office2k i XP... 8)
Ale zawsze na Office2k i XP można plik zapisać w formacie wcześniejszym, tak kiedyś w pracy robiłem, jak w domu miałem 97, kłopotliwe ale możliwe. Absolutnie nie chwalę tego systemu, jest to po prostu alternatywa dla wszystkich, którzy mają mniej miejsca na dysku.

Laser 11.05.2003 10:50

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Cytat:

laser - o97 to 3 pozycja od gory...
Ooopps :)

Fakt - mój blad - musze isc cos zjesc8) ^_^

jasut 11.05.2003 10:50

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Myślę, że znaleźliby się jeszcze zwolennicy Office95, ostatnio byłem zszokowany czytając artykuł w jakiejś gazecie, skąd dowiedziałem się ile osób pracuje jeszcze na starych 486 z 8MB RAM.

Patrix 11.05.2003 11:35

Ja jade na OpenOffice dla odmiany - testuje sobie :)

Sorty 11.05.2003 12:10

Siedze troszki w pakietach biurowych i wiele ich przetestowałem. Wg mnie najlepsze są dwa O97 i OXP. Pracowałem na O2k ale niestety zonk. Łatwo sie wiesza a jush nie daj boże włączyć sobie winampa pracując na dokumencie Worda. Kiedys miałem taki przypadek że nie mogłem napisać "np.:" bo komp automatycznie sie wieszał. Jest kilka sposobów by sprawdzić jak działa O2k. Wystarczy wpisać wyraz Suwałki lub Włochy i i sprawdzić pisownie i gramatykę. Zwis na bank. W OXP podobają mi sie bardzo możliwości schematów organizacyjnych. Choć zdarza sie ze i on próbuje być mądrzejszy od uzytkownika co czasami jest bardzo upierdliwe...

A propos ma ktos podręcznik instalacji i uzytkowania LaTeXa??:) :)

Sniper 11.05.2003 12:28

do tej port tzn do 2 tygodnie nazad office 2000 teraz openoffice

TOMMYx 11.05.2003 12:43

Ilość załączników: 1
Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
(...) Wystarczy wpisać wyraz Suwałki lub Włochy i i sprawdzić pisownie i gramatykę. Zwis na bank. (...)
Tak się zastanawiałem, czy to aby na pewno tak się dzieje, więc sam sprawdziłem i .... śmiać mi się chce. ^_^

Taki niby popularny i "nie zastąpiony" MS Word ;) :)

Wystaczy spojrzeć na screen poniżej...

Smartek 11.05.2003 12:52

Mnie te eXPeriencowy office wkurza... sam robi koretke i w ogole... chce mala litere, to nie... on musi mi na duza poprawic... eh.. :(
coz... chyba wroce do wczesniejszych wersji, albo bede szukal innych alternatyw :)
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:05.