Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   win2k SP4 - pierwsze wrażenia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win2k-sp4-pierwsze-wrazenia-23703/)

prometeusz 26.03.2004 10:40

szkoda, ale i tak cos bede kombinowal

Ormianin 26.03.2004 10:03

Cytat:

Napisany przez prometeusz
esem to pytanie do Ciebie.
Pamietasz ten opis integry ktory przedstawiales zrobienia w sierpniu, w tej dyskusji.
Chcial bym do niego powrocic, wtedy wszystko bylo oczywiscie ok.
Lecz w tej chwili chce zrobic integre z nt4.0 z sp6.
Pierwsza czesc jest ok.
Lecz juz sam update z wyodrebnieniem do katalogu - opcja s nie dziala
Update sp6 z nt nie ma takiej mozliwosci , czy moze wiesz jak by to ominac?

prometeusz

NIe da sie zrobic integry NT4 z SP, tam musisz je instalowac po kolei

prometeusz 26.03.2004 09:54

esem to pytanie do Ciebie.
Pamietasz ten opis integry ktory przedstawiales zrobienia w sierpniu, w tej dyskusji.
Chcial bym do niego powrocic, wtedy wszystko bylo oczywiscie ok.
Lecz w tej chwili chce zrobic integre z nt4.0 z sp6.
Pierwsza czesc jest ok.
Lecz juz sam update z wyodrebnieniem do katalogu - opcja s nie dziala
Update sp6 z nt nie ma takiej mozliwosci , czy moze wiesz jak by to ominac?

prometeusz

-Sid-The-Rat=> 02.08.2003 11:16

esem jak znajdziesz ten programik - to daj znac - mam podobny problem - choc nie z virtualami tylko z udzialami sieciowymi - mam ich juz 20 i zaraz mi sie miejsce skonczy... albo bede musial zaczac laczyc czego nie chce...

DreamCrusher 02.08.2003 10:33

Ja takiego problemu nie mialem - mam HP 840c

Franc 02.08.2003 10:01

Zintegrowałem SP4 z Win2k, zainstalowałem i kupa - nie mogę zainstalować drukarki (wcześniej na SP3 instalowała się bez problemu). Miał ktoś cos podobnego?

esem 29.07.2003 08:37

A może ktoś zna emulator który zakłada litery dla napędów wirtualnych powyżej "z"? Coś kiedyś takiego miałem: zakładał następne napędy: aa, ab, ac, ad...: już nie pamiętam co to było. 8)

esem 28.07.2003 18:25

Cytat:

prometeusz napisa***322;(a)
tam podmontujesz wlasnie te pozostale nie przypisane
Niestety - tak to nie działa: gry potrzebują litery dysku. Ścieżka dostępu to za mało! 8)

prometeusz 28.07.2003 10:00

tam podmontujesz wlasnie te pozostale nie przypisane

prometeusz 28.07.2003 09:59

Cytat:

esem napisał(a):
Spróbuję. Dzięki.
Ale te 31 napędów wirtualnych Alcohola mnie intryguje: jak z nich skorzystać? 8)

Cytat:

esem napisał(a):
Spróbuję. Dzięki.
Ale te 31 napędów wirtualnych Alcohola mnie intryguje: jak z nich skorzystać? 8)

esem 28.07.2003 09:57

Cytat:

zrob wiec tak jak napisalem tam nie przypisujesz litery dysku lecz nazwe katalogu a ta moze byc dowolna.
Wlasnie to testowalem i chodzi

Spróbuję. Dzięki.

prometeusz 28.07.2003 09:36

zrob wiec tak jak napisalem tam nie przypisujesz litery dysku lecz nazwe katalogu a ta moze byc dowolna.
Wlasnie to testowalem i chodzi

esem 28.07.2003 09:28

Cytat:

Nie bardzo wiem do czego Ci az tyle napedow, ja uzywam tylko 6 i 4 z DAEMON-a, lecz skoro tak bardzo chcesz wiedziec to:
Odmontuj naped, napedy ile tam ich potrzebujesz w menadrzerze dyskow,
a nastepnie podmontuj lecz nie przypisuj litery tylko daj mu "zainstaluj w tym folderze NTFS" - montowanie podobne jak w UNIX-e.
tam mozesz zakladac ich do woli.

prometeusz

Autentycznie jest mi potrzebne: mój siedmioletni synek katuje nagrywarkę swoimi dziecinnymi gierkami - a tak ma założone na wirtualnym napędzie obrazy płyt i spoko.
Inne rozwiązanie: kupić tani CD-ROM pod potrzeby synalka. Wada: żona będzie używać tacki CD-ROMa jak podstawkę pod filiżankę z kawą.
Najkorzystniejsze rozwiązanie: 31 napędów wirtualnych: tylko jak im przypisać litery powyżej "Z" - oto jest pytanie.
Alcohol ma 31 napędów wirtualnych - tylko jak tą ilość można wykorzystać (wiedząc, że powyżej litery Z nie można przypisać kolejnych liter) - to też jest pytanie. 8)

prometeusz 28.07.2003 09:12

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Jak można (i do czego) wykorzystać napędy wirtualne Alcohola które nie mają przypisanych liter (win2k - kończy się na literze Z):
Alcohol może utworzyć 31 napędów wirtualanych ale litery da się przypisać dwudziestu kilku. 8)

Nie bardzo wiem do czego Ci az tyle napedow, ja uzywam tylko 6 i 4 z DAEMON-a, lecz skoro tak bardzo chcesz wiedziec to:
Odmontuj naped, napedy ile tam ich potrzebujesz w menadrzerze dyskow,
a nastepnie podmontuj lecz nie przypisuj litery tylko daj mu "zainstaluj w tym folderze NTFS" - montowanie podobne jak w UNIX-e.
tam mozesz zakladac ich do woli.

prometeusz

esem 27.07.2003 19:03

Cytat:

Ja mam nadinstalowanego na SP3 i wszystko jest O.K.
Alcocholer chodzi
Alcochol też 1.4.3.518 i nie ma problemow z wirtualnymi napedami.
prometeusz

Jak można (i do czego) wykorzystać napędy wirtualne Alcohola które nie mają przypisanych liter (win2k - kończy się na literze Z):
Alcohol może utworzyć 31 napędów wirtualanych ale litery da się przypisać dwudziestu kilku. 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53.