Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   promocja Neostrady+ terefere buhehe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/promocja-neostrady-terefere-buhehe-25364/)

AS_Wywiadu 08.09.2003 23:25

promocja Neostrady+ terefere buhehe

Zamówiłem w środe przez infolinie Neostrade+ i na 2 dzień w celu weryfikacji danych pani mówi, że jest ok i mogę udać się do najbliższego telepunktu lub tpsa i otrzymam modem do NEO+. Mam SDI więc też powiedziała, że jak zdam odrazu SDI to nie będę obciążony już abonamentem za wrzesień za SDI i powiedziała że zwrot kaucji połowe za SDI dostane. Pomyślałem sobie wow faaajnie. Pędzę do TpSa (mieszkam w Płocku) a tam pani sprawdzała ze 20minut coś tam i powiedziała mi, że pani z infolinii wprowadziła mnie w błąd i mam czekać od nich na telefon w celu wydrukowania umowy dla mnie - powiedziała max 2 dni :). Dziś dzwonie do TpSa i ta pani mówi, że system się im zawiesił, a jak wspomniałem o SDI czy zwrot kosztów powiedziała, że nie ma zwrotu za SDI bo opłata 800zł była za podłączenie a czy zdam SDI np. 9 września czy 16 (15 miesięczne rozliczenie) tak i tak będę musiał zapłacić za wrzesnień abonament za SDI bo jest jak ona to nazwała: miesięczna umowa o wypowiedzenie SDI :) A pani z infolinii mówi że mam port juz gotowy na Neostrade+ i nie widzi przeszkód żeby mi wydali modem. Chyba przyjdzie mi czekać jak na SDI kilka miesięcy zaczym będe mógł się cieszyć Neostradą :(

SEBAW 08.09.2003 23:30

TPSA była, jest i będzie zakręcona. Ona tylko wie jak zarobić i przy tym się nie narobić. :cisza:

RoKFoR 09.09.2003 07:05

niestety nawet w tepsie trzeba miec znajomosci zeby szybcjej zalatwic dana rzecz. tak jest zbudoany ten nasz kraj.

Ormianin 09.09.2003 10:45

Cytat:

RoKFoR napisa***322;(a)
niestety nawet w tepsie trzeba miec znajomosci zeby szybcjej zalatwic dana rzecz. tak jest zbudoany ten nasz kraj.
Zlodziejami byli i beda !

:)

Pawel_k 09.09.2003 12:24

Telekompromitacja Polska $.A. - to ludzka rzecz okradac :blee:

ja tam czekam az neo bedzie powiedzmy w cenie 80zl na miesiac za 256kb....
cos jednak czuje ze sie w tym wieku tego niedoczekam :blee:

LECHWOS 09.09.2003 12:32

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Telekompromitacja Polska $.A. - to ludzka rzecz okradac :blee:

ja tam czekam az neo bedzie powiedzmy w cenie 80zl na miesiac za 256kb....
cos jednak czuje ze sie w tym wieku tego niedoczekam :blee:

OPŁATA MIESIĘCZNA dostęp do internetu -
pakiet BRONZE
prędkości do 256 kbit/s / 56 kbit/s 1 terminal 70,00
moja kablówka i chodzi nawet szybciej do 300 kilo za ta cene jeszcze mozna sobie podarowac tpsa <czytaj zlodzieje > tez powinna miec pakietyzacje.np. 128 256 512 nie kazdego stac na takie ceny.

Remix 09.09.2003 12:47

Witam!

a ja tam na TPSA nie psiocze, mam Neo+ placilem 199zl, teraz podpisalem ponownie umowe, obcieli mi 50MB z konta na neostrada.pl i place juz 149zl z VAT - rewelacja a lacze... no transferki mam po 64KB bez problemu (i to staly). Bardzo sobie chwale Neo+ (z reszat wczesniej mialem SDIi tez problemow nie bylo, tylko troche za wolne).

Dziwie sie Wam... jesli ktos psioczy na TPSA to ja go nie rozumiem? przeciez moze skorzystac z innych uslug, a jesli korzysta z innych uslug i jeszcze psioczy na TPSA to moze ma wrodzona obsesje na punkcie TP?

Ormianin 09.09.2003 13:04

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

a ja tam na TPSA nie psiocze, mam Neo+ placilem 199zl, teraz podpisalem ponownie umowe, obcieli mi 50MB z konta na neostrada.pl i place juz 149zl z VAT - rewelacja a lacze... no transferki mam po 64KB bez problemu (i to staly). Bardzo sobie chwale Neo+ (z reszat wczesniej mialem SDIi tez problemow nie bylo, tylko troche za wolne).

Dziwie sie Wam... jesli ktos psioczy na TPSA to ja go nie rozumiem? przeciez moze skorzystac z innych uslug, a jesli korzysta z innych uslug i jeszcze psioczy na TPSA to moze ma wrodzona obsesje na punkcie TP?

Dlatego ze kablowka podpieta jest do linii TPSA, zazwyczaj Polpak albo Polpak-T

-Sid-The-Rat=> 09.09.2003 16:46

jasne ze tak jest
ale zamiast siedziec i plakac, walic glowa w sciane trzeba z tym walczyc!
ilu z was psioczy na microsoft? pewnie 90% - ale wszyscy z lenistwa (inne wzgeldy pomijamy) uzywaja outlook/IE - mimo ze na rynku sa lepsze produkty - ale nie, microsoft BE... sami go takim robicie
ilu z was uzywa innego prefixu niz 1022 tepsy? no ilu? komu sie chcialo przejsc i podpisac umowe? mi sie chcialo - i wiem ze jestem jednym z 340 osob w 200tys dzielnicy warszawy! jak dalej tak bedzie wygladac przechodzenie do konkurencji (istniejacej! - ale ledwo dyszacej bo nikomu sie nie chce - inni przejda przeciez, po co mam ja sie z tym walic?) to nawet przy full decentralizacji rynku Unia Europejska bedzie sila musiala tworzyc operatora konkurencyjnego dla TePsy...

wiec tak, jest na co narzekac - ale to glownie kompletna inercja spoleczenstwa jest tego przyczyna -
jak czegos chcesz to o to walcz - jak ci sie nie chce - to siedz cicho i dupy innym nie zawracaj

Kasprzak 09.09.2003 17:08

ja skorzystalem z tej promocji. Udalo mi sie namowic rodzicow. Pamietacie moje rozterki ;).
Wszystko elegancko przebieglo bez problemow, sprzecik super. Rejestracja tylko byla denerwujaca bo pani w TelePunkcie zapomniala mi zmienic w profilu ze oddalem sprzet i nie moglem poprac PINU i ID.
Dopiero jak zadzwonilem i powiedzialem ze nie moge juz dluzej czekac, inaczej rezygnuje, po 5minutach bylo elegancko. Transfery mam max 80kb/s. Mam neo 640/160 a nie 512/128 ;)a place 149zl.
Modemik od 4 dni chodzi non-stop. nie bylo jakis problemow, przez progsy emule (ktory trzeba dobrze skonfigurowac zeby ladnie sciagal-narazie mam z tym problemy, ale w przyszlosci bedzie lepiej)i KaZaa (oczywiscie nie zawsze mam tranfer wszystkich plikow 80,bo zalezy od kogo sciagam i czy dostane taka predkosc i od ilosci zrodel itp. to wiecie) strasznie mi obciazaja kompa. Musze zmienic.

Ale do tematu: Narazie jestem bardzo zadowolony z NEO!

Torwald 09.09.2003 18:48

Kasprzak a jakim sudem masz 640/160 na Neo+ ? Dales "prezent" ? ;)

Pawel_k 09.09.2003 19:14

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Kasprzak a jakim sudem masz 640/160 na Neo+ ? Dales "prezent" ? ;)
jak na moj nos to on poprostu ma kogos z bliskiej rodziny na odpowiednim stanowisku w TP $.A.... ;) :jezyk:

Smartek 09.09.2003 20:30

Hehe, Ja zamowilem 29 sierpnia neo (odlaczyli mi juz w dzien zamowienia SDI! :(... dlatego nie bbylem w necie, wrr) i jak sie dowiedzialem, ze tanieje, to naprawde bylem zadowolony :P...
Neo dziala mi od dzisiaj, dokladniej 2h 43min 40sec i na razie jestem bardzo zadowlony ;)..
pozdro ;)

Remix 09.09.2003 20:35

Witam!

cos mi sie tu nie podoba... faktycznie kiedys modemy Lucent'a byly ustawione na wiekszy transfer, ale TPSA obciela ta opcje i teraz wszystkie i Sagem'y i Lucent'y maja 512/128.

Ja mam wlasnie modem Lucent'a... jesli faktycznie masz 640/160 to powiedz jak to mozliwe i jak masz ustawione wszystko?

pawelblu 09.09.2003 21:01

Ilość załączników: 1
Cytat:

remix napisa***322;(a)
Ja mam wlasnie modem Lucent'a... jesli faktycznie masz 640/160 to powiedz jak to mozliwe i jak masz ustawione wszystko?
No wiec mam NEO od ok 2 miesiecy, wczesniej ponad rok korzystalem z osiedlowki. Co prawda przy sciaganiu w eMule w osiedlowce transfer siegal 135 kB/s to musze przyznac ze siec byla bardzo niestabilna (wylaczal sie router, jak ktos ciagnal np te 135 kB/s jak ja :) to zapychal siec itp.). Dla sciagacza ktory nie dba o stabilnosc sieci tylko o sciaganie filmow taka siec jest dobrym rozwiazaniem, ale dla osoby ktora lubi pograc w necie, troche sciagac, i miec staly dostep do netu (a nie uzalezniony od np. pogody), czyli tak jak ja chcialem - to NEO jest duzo lepszym rozwiazaniem. Uwazam ze za ta cene NEO jest bardzo dobrym produktem. Na formalnosci nie narzekam ale fakt faktem co innego mowi pani w infolinii a co innego telepunkcie. W sumie w telepunkcie bylem 3 razy ale w koncu wszystko zalatwilem DOKLADNIE tak jak chcailem (tzn usluga bez modemu sagema) i dziala i to na 640/160 co widac na zalaczonym obrazku. Wiem ze w Polsce wiekszosc centrali obsluguje juz 640/160 ale dlaczego wy macie inaczej to nie wiem. Mam modem Micronet SP 3351.
Usludze neostada daje ocene 5,5/6

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11.