Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Usterka - INFORMATYCY (https://forum.cdrinfo.pl/f5/usterka-informatycy-26241/)

seoman 04.10.2003 22:13

Usterka - INFORMATYCY

W poniedziałek o 22.00 zobaczymy pseudo informatyków
właśnie pokazali zwiastun ale bedą jaja boki zrywać

sayan 04.10.2003 22:34

dzieki za info .. kurde nie moge zapomniec :)

musze sobie nagrac :)

Kasprzak 04.10.2003 22:47

Re: Usterka - INFORMATYCY

Cytat:

seoman napisa***322;(a)
W poniedziałek o 22.00 zobaczymy pseudo informatyków
właśnie pokazali zwiastun ale bedą jaja boki zrywać

rowniez dzieki za informacje. Nie moge zapomniec!!!
Ale taki program hhmmm... np.celowo zrobią zware na plycie, albo wloza cos do flopa czy cdromu. Potem inf.nie bedzie kumal o co chodzi; ale programik obejrze!

czero 05.10.2003 00:07

Re: Re: Usterka - INFORMATYCY

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
rowniez dzieki za informacje. Nie moge zapomniec!!!
Ale taki program hhmmm... np.celowo zrobią zware na plycie, albo wloza cos do flopa czy cdromu. Potem inf.nie bedzie kumal o co chodzi; ale programik obejrze!

Tak, to prawda, oni robia takie usterki jakie w normalnej eksploatacji sprzetu nie mialy by prawa sie zdarzyc (np. zmieniony kabel w przedluzaczu - ostatni odcinek z elektrykami), a potem sie ciesza ze taki potencjalny fachowiec nie moze znalezc usterki.
Choc nie powiem czasem trafiaja sie wynalazki co na swoim rzekomym fachu nic, a nic sie nie znaja:).

Smartek 05.10.2003 08:42

I co ? Juz bylo wczoraj? Ja zapomnialem... ehhh :(
pozdro ;)

woitas 05.10.2003 09:23

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
I co ? Juz bylo wczoraj? Ja zapomnialem... ehhh :(
pozdro ;)

ma byc w poniedzialek, czyli 6.10.2003 o 22:00
chyba...:cisza:

CIAPEK 05.10.2003 10:31

Dzięki za info.

Już widze jak TVN będzie jechało po całości informatyków, a usterka pewnie będzie bez sensu-czyli jak mówicie w normalnej eksploatacji nie miała by miejsca.
Uszkodzą kozaki jakiś kabelek i jeśli delikwent naprawiający będzie chciał naprawić daną część to jasne, że wymieni całą część, a nie będzie poszukiwał jakiegoś wadliwego kabelka, a TVN jak zwykle zapyta-po co to było?

No zobaczymy...

memorando 05.10.2003 10:33

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
ma byc w poniedzialek, czyli 6.10.2003 o 22:00
chyba...:cisza:

obejrzę to ale bedzie ubaw:)

memorando 05.10.2003 10:41

ja mam złe zdanie o pewnej grupie pseudo informatyków bo są dwie grupy poważnie tratkujący klienta informatycy i druga grupa pseudo informatycy . Przykład grupy pseudo moja była dziewczyna blondynka miała awarję kompa miałakomp optimusa z dobrym wtedy procem celkiem 466 ramem 256 mówię dobrym dla niej. Przyszedł pseudo inforamtyk sformnatował dysk zabrał mobo procek (bo uszkodzone) ona widziała tylko system failure jakieś czarne tło z napisami czyli pad systemu:D blondynka:) ) pamięć wsadził gównianego intela 120 16 ramu na simach:D i postawił system bez instalacji driverów bo już mu inteligensji zabrakło zainkasowali od niej 380 zeta PLN przyjechałem do niej patrzę i szok :D dysk na secondary master cdrom na secondary slave skopane taśmy flop w środku sajgon:) 2 godziny komp ruszył z systemem driverami których ten pan pseudoinformatyk nieumiał zainstalować cytuję bo niemam driverów a ona mu dawała te cdki blondynka:D pozatym wolę sam sobie kupić części w hutrowni ab bo przynajmniej wiem co kupuję i niemam stickerów na obudowie i mogę sam zmieniać itd itd:)

Patrix 05.10.2003 11:11

bedzie sie oglądac :)

rcobex 05.10.2003 11:13

Będzie dobre.......

informatyk z nożem odkręcającym śrubki, a nóż jak tasak. Kiedyś byłem świadkiem naprawy kompa przez właśnie takiego pseudo informatyka :).

pozdrawiam.

woitas 05.10.2003 12:05

sam moze geniuszem nie jestem, ale co nieco potrafie.

jak widze, co robia w niektorych sklepach komputerowych, to rece opadaja.

moze sie myle, ale 95% problemow tam i nie tylko z systemem naprawiane jest za pomoca FORMAT C: i ponownej instalacji :blee:

seoman 05.10.2003 13:31

Jak wiesz co mniej więcej zrobiłeś to sobie może naprawisz sytem w godzine.
Ale jak ci ktoś przyniesie komputer a tam w men.urz. ełno wykrzykników, naciskasz start a tam lista programów na 1/2 ekranu oczywiście prawie żadnego niema na dysku, emule i kaza,zainstlowane, przy starcie widać że windows nie może wgrać pliki
(win98)jakichś urządzeń czy programów.
To co zrobisz będziesz szukał których plików brakuje i gdzie,może ci sie uda ale spędzisz przy tym przynajmniej 1 dzień albo 2 i nie masz 100% pewności że wszytko będzie działac porwanie
Uwierz prościej i szybciej jest postawić system od nowa.

CrazyLucas 05.10.2003 15:10

dokladnie - na kaszane w systemie pomaga tylko format c: no chyba ze to twoj komp i masz czas sie bawic (ale i tak rezultat po formacie jest leprzy)

plucien 05.10.2003 19:17

najważniejsze jest, aby do kaszany nie doprowadzić... ja mam systemy zainstalowane już po 3-4 lata u siebie w firmie na 16 komputerach i żaden jeszcze nie był reinstalowany, a naprawdę dużo na nich się robi, co chwila jakieś zmiany (np. niecały miesiąc temu instalacja systemu obsługi firmy)... najważniejsze jest to, aby nie instalować wszystkich śmieci jakie znajdzie się w sieci lub na płytach z gazet, no i nie grzebać jeśli sytuacja tego nie wymaga...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:50.