![]() |
jak edytować (chodzi mi o usunięcie zbędnych wpisów) oraz zrobić kopię lilo?
|
znalazłem ciekawą ->> stronkę <<-.
w końcu udało mi się ożywić mojego sagema. można w prosty sposób sprawić, że opera zarówno pod linuxem jak i windowsem będzie korzystała z tych samych ustawień. wystarczy wyedytować plik opera6.ini (linux) - trzeba wskazać ścieżkę do katalogu opery z windows.. |
Witam
W kampiuterze mam dwa dyski, na jedym jest WinXP, a na drugin Aurox. Jak odpalam kompa to pojawia się boot menu Aurox'a. W jaki sposób usunąć linuxa, zeby mieć później możliwość uruchomienia Windowsa ?? THX |
Cytat:
łącze udostępnisz dodając jako root do pliku /etc/rc.d/rc.local na końcu taką linijkę: iptables -A POSTROUTING -s 192.168.0.0/24 -j MASQUERADE -t nat A teraz pytanie do odpowiedzi na moje wcześniejsze pytanie, nie można tego wykonać klikając na ikonki itp ?? Smartek, Patrix Wy macie pingwinki w avatarach, powinniście wiedzieć co jest grane ;) |
Witam
Mam w komputerze dwie kart sieciowe, zainstalowany jest linux aurox, a teraz pytanko: jak udostępnić internet podłączony do 1. karty, zaby był dostępny dla użytkowników podłączonych do 2. karty sieciowej. THX |
Cytat:
|
@artoor, U mnie po nagraniu na CD i ustawieniu "first boot" w biosie na CD-ROM odpala się instalacja :) Płyta jest boootowalna.
Pozdrawiam |
Zwracam honor!! moj blad i niedopatrzenie... poprostu ustawione mialem w winrar'ze zeby pliki o rozszerzeniu *.iso otwierane byly rarem. Cofam pytanie
Dzieki serdeczne za zaangazowanie |
@kraluk ale ja juz rozpakowalem tego rara i jest to normalny folder zawierajacy pliki i foldery nie ma tam tak naprawde zadnego *.iso zadnego obrazu chociaz plik sciagany mial nazwe Mandrake92-cd2-ext.i586.iso tylko ze to iso nic nie znaczy bo tak jak mowie... byl to rar ktory nie zawieral pliku obrazu a pliki i foldery :smutny:
@Patrixs powiedz mi prosze czy z tak nagranej plyty da sie wystartowac kompa jak zmienisz w biosie zeby bootowalo z CDROMU?? Bo jakos mi sie wydaje to niemozliwe... ale moge sie mylic :) |
@artoor, ja sciągnołem te 3 obrazy (iso) i nagrałem je w WinONCD 6. W ten sposób wszystko mi gra :)
|
Jeśli masz WinRAR'a, albo coś podobnego to możesz obraz ISO przeglądać tj. oglądać pliki etc. W Nero musisz znaleść obraz ISO i o normalnie nagra - jeśli jest to płyta bootowalna to jeśli wypalisz to również będzie płyta bootowalna ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam artoor |
To ja pytanka z innej beczułki ale także traktujące o linuksie.
Potrzebuję polskiej dokumentacji do programów: - KmyFirewall - Firewall Builder - VMWare ma ktoś może namiary? Jak mam zrobione dwa swapy na dwóch dyskach to jak zrobić to przeplatanie swapów aby linuks wiedział co i jak? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:57. |