a wracajac do wlasciwego tematu posta:
Cytat:
Napisany przez nimal
najwiekszy zysk widze w grach oraz w aplikacji avera do obslugi karty tv
ogolnie win2k3 lepiej zarzadza pamiecia ram i to jest glowna zaleta dla mnie - czesto kozystam z apl do grafy 2d ktore zeruja na ramie strasznie
|
hmm, ja mam tuner pixelview i wiekszych roznic nie widze - widac zalezy od sterow
gry - ja co najwyzej worms world party, poza tym nieraz jak sie bardzo nudze MS-pasjansa, poza tym nic
grafika - to raczej omijam szerokim lukiem, po prostu nie mam potrzeb, od swieta MS-paint jak trzeba jakis obrazek przyciac, i tyle
wyglada na to, ze trafiles na odpowiednie aplikacje i wlasciwy system
u mnie bez zmian w porownaniu z XP, ale i tak zostane przy 2003, chocby dlatego, ze jest troche mniej powszechny (chodzi mi nie tyle o bycie 'anty', co o kwestie bezpieczenstwa)
-----------
podsumowujac (wedlug mnie ofkors, kazdy ma swoje zdanie):
- jesli ktos nie ma serwera a ma juz WinXP, to niech sobie daruje tego Win2k3, bo jesli cos w ogole zyska, to nie bedzie to warte reinstalacji i konfiguracji calego systemu, sterownikow i wszystkich aplikacji uzytkowych
- jesli ktos nie ma serwera, ma juz WinXP oraz lubi eksperymentowac (hobby, zamilowanie czy taka praca) to czemu nie, warto zobaczyc, ze microsoft potrafi zrobic nie glupi system (choc oczywiscie nie pozbawiony bledow)
- jesli ktos ma serwer, to ja mu nic nie poradze, bo nie testowalem tego systemu pod tym katem (zapraszam na google.pl po informacje i recenzje)