![]() |
Cytat:
Wszystko mi działa co ma działać (w gry prawie nie gram(nie ten sprzet)).. No Absorb na pewno będzie Ciu lepiej chodził niż XP - zdecydowanie, polecam jeszcze posadzenie go na NTFS. (ale pisałem - ramce-troche by sie ich przydało, ja mam 192 (64+128). O win 2003 było troche topiców na forum... |
Cytat:
Wszystko to co działa pod XP działa także pod 2003 czy trzeba szukać specjalnych wersji? |
Cytat:
Ja nie mówie, że win 2003 nigdy mi się nie zwiesił bo go zwiesiłem z dwa razy || ;), ale mojemu komputerowi to ja się nie dziwie. Ale na tym kompie co masz zainstalowałbym win 2003 bez problemu. Sprawdź to... ;) A Absorbowi ciągle polecam albo 2000 (i wcale tak koniecznie nie musisz mieć tych ramó więcej - ja miałem 64 i dawało rade, ale za to chyba u mnie procek nadrabia - ten Celeron 566 to jednak troche wiecej) albo 2003 (ale tu już troch ramców więcej). |
98 na wszystko cieiak czy też nie
|
Oczywiście win98se. 8)
|
a ja cały czas mam win 98SE i jest mi dobrze.
mam durka 1200 i 512 MB ramu. jak dla mnie jest to jedyny system, z którym nie mam problemów. 2k i XP waliły się co chwila a 98 śmiga ża miło |
No dobra. Dzięki chłopaki. Wszystko jasne.
To forum rozwiązało już mój niejeden problem. Szczerze za to dziękuję. Zainstaluje 2000 z jakimś wysokim SP i kupię kostkę 64 RAM. Zobaczymy co z tego będzie... |
A ja jednak wybrał bym 98se do tej konfiguracji
do innych wypadałoby dołożyć pamięci |
Próbowałbym z win2k+sp4 - dorzuć ramu i będzie dobrze :)
|
To Panie Wielki Zły Adminie i Moderatorze, co Pan by polecił???
|
tak tak - ale chodzilo sadze o ogolniejsza ocene - w chwili obecnej nt i 98 sa tak samo przestarzale - i tak samo nadaja sie do zastosowan dowolnych - czyli sie nie nadaja niestety - maja podobne wymagania - niskie, generalnie nt nawet z sp6a bardzo wielu rzeczy nie umie - i nie tracilbym nawet czasu na szukanie plyty z tym systemem
bo to ze to sa zupelnie inne linie systemow - to chyba jednak kazdy wie |
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Ja się ma dobry sprzęt to ten sys jest całkiem fajny :P |
Reasumując:
98SE - dobry, stary, wywalający się Windows [od 200Mhz i 32MB w górę] Windows NT - podrasowany 98, stablilniejszy. 2000 - Naprawdę fajny system. Wymagający sprzętowo. XP - Niewydarzone dziecko Billa. Choć na początku wszyscy pieli z zachwytu... |
Ja bym na takim sprzęcie postawił Win2000. Dobry i stabilny system ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:03. |