Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   esem - twój PC rozsyła WIRUSY !!! [to nie żart] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/esem-twoj-pc-rozsyla-wirusy-nie-zart-31987/)

Pedros 02.03.2004 17:57

Cytat:

Napisany przez kraluk
Że co??? Ja nie wysyłałem żadnego maila do Ciebie... Ach te wirusy.

No pewnie, że nie :) wiem o tym i wcale Cię nie posądzam.
Nie powinienem pisać, że od Ciebie, tylko z Twoim adresem mailowym.

A jakie to badziewie miało właściwości nadawcy to nie wiem, bo jak mówiłem - od razu do wora :)
Ciekawa sprawa, bo ostatnio znajomi sporo tego dostali. Widocznie ktoś gdzieś furtkę otworzył, i wypuścił...

nimal 02.03.2004 09:04

ot: zrobcie cos z tym durnym cenzorem - w koncu slowo PIE_PRZ to takze przyprawa, co juz kiedys wypominano, eh, dziwna falszywa moralnosc - ludzi na pewnym poziomie sami gwiazdkuja pewne slowa, jesli juz wogule zdecyduja sie ich uzyc, na innych nie pomoze zaden cenzor

wracajac do t ;) : wczoraj po poludniu mialem prawdziwy zalew tego badziewia - kilkadziesiat :( wiekszosc ladaowala sama w spamie, ale niektore wylaazily z adresow whitelisty, eh...

CIAPEK 02.03.2004 02:01

Cytat:

Napisany przez Bartez
(...)

a co do robali...brak slow

"to ludzie ludziom zgotowali ten los" :(

Bartez 02.03.2004 01:57

Cytat:

Napisany przez Patrix
PS
te forum jest roszke przeczulone na te gwiazdki,
napisalem p-i-e-p-r-z-o-n-e ;)

to tez brzydkie slowo ;)

a co do robali...brak slow

kraluk 02.03.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez Pedros
Ja dostałem coś takiego od kraluka ??? i od razu w łeb.
Poprzeglądnijcie kochaneczkowie swe systemy ;)

Że co??? Ja nie wysyłałem żadnego maila do Ciebie... Ach te wirusy.

jasut 01.03.2004 23:47

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
kolejny spam.... :blee:

U mnie jest czysto. :uscisk:

Patrix 01.03.2004 22:29

Cytat:

Napisany przez esem
Masz rację ale ja nie rozsiewam wirusów. Moje konto jest płatne i taki numer by nie przeszedł: sprawdź na www.home.pl 8)

wiec te ******one robale sie chyba podszywaja pod rozne adresy.
dobra wywalilem Cie z blacklisty, zobaczymy co bedzie. ;)

PS
te forum jest roszke przeczulone na te gwiazdki,
napisalem p-i-e-p-r-z-o-n-e ;)

esem 01.03.2004 21:50

Cytat:

Napisany przez Patrix
masz racje e@mm to nazwa wirusa, Ty jestes: esem...data.pl ;)
zerknij jeszcze raz na obrazek.

Masz rację ale ja nie rozsiewam wirusów. Moje konto jest płatne i taki numer by nie przeszedł: sprawdź na www.home.pl 8)

.::piotrek::. 01.03.2004 21:27

Ja przed chwila dostalem maila ze wyslalem do kogos wiadomosc z wirusem od virus@csk.pl a ja nic do nikogo nie wysylalem tylko do sasiadki maila.

You sent to user chris message with VIRUS .

Wiadomosc, ktora wyslales na adres chris
zawierala WIRUSA.

================================================
KAV Report:
message.htm.pif infected: I-Worm.Moodown.b

Wiadomosc wygenerowana automatycznie !

Patrix 01.03.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez esem
To chyba jednak żart: ja nie jestem e@mm.

masz racje e@mm to nazwa wirusa, Ty jestes: esem...data.pl ;)
zerknij jeszcze raz na obrazek.

Pawel_k 01.03.2004 20:34

juz zapuszcze sobie mks'a online, jak cos bedzie to wykryje :)

Y@nkee_PL 01.03.2004 20:25

Cytat:

ALERT WIRUSOWY ! : Beagle

Beagle.C jest robakiem internetowym, którego działanie polega na rozsyłaniu własnych kopii za pomocą poczty elektronicznej. Zwykle robak pojawia się w komputerze ofiary w postaci załącznika do listu elektronicznego o następujących parametrach.
W adres nadawcy robak wstawia losowy adres email odnaleziony na zarażonym komputerze, zatem osoba pojawiająca się jako nadawca listu z robakiem nie jest jego prawdziwym nadawcą.
Po uruchomieniu przez użytkownika pliku robaka tworzy on na dysku swoją kopię w pliku readme.exe oraz modyfikuje tak rejestr by jego kopia była automatycznie uruchamiana przy każdym starcie systemu Windows. Dodatkowo robak tworzy na dysku następujące pliki onde.exe, doc.exe, readme.exeopen. Dodatkowo robak pozwala na przejęcie kontroli nad zainfekowanym komputerem poprzez sieć nasłuchując na komendy na porcie 2745.
Na koniec robak rozsyła własne kopie za pomocą poczty elektronicznej , wykorzystując do tego własny silnik SMTP, na adresy odnalezione na zainfekowanym komputerze. więcej informacji.
Beagle.C jest wykrywany oprogramowaniem mks_vir z bazą wirusów z dnia 2004-03-01 i nowszymi.
źródło: www.benchmark.pl

CIAPEK 01.03.2004 20:08

Ilość załączników: 1
dość!
co prawda drugi mail i nie wiem od kogo (wszystko na screenie), ale ktoś powinien się zastanowić żeby wyczyścić troche komputer od wirusów i coś z tym zrobić.

Jakie jest wytłumaczenie techniczne tych maili bo ja nie czaje. Nawet są rozsyłane jak nie masz kogoś w książce :blee:

-Kowalik- 01.03.2004 18:58

Cytat:

Napisany przez nimal
tez oberwalem emilem - ja akurat od zbiega ;) z powodu idiotycznej trewsci sam wyladowal w folderzez spam...

A ja dostalem od ciebie, hm...
zaraz dolacze rys.
http://randki.bialan.pl/nimal.gif

Pawel_k 01.03.2004 18:37

Ilość załączników: 1
kolejny spam.... :blee:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:06.