![]() |
Super pomysl, musze kiedys sprobowac. ;)
|
Wszystko i na temat. :)
|
kolego ThanatoS. Jak się przyjrzysz i jak dobrze wykonałeś te czynności, to przed danymi bedziesz miał także binarnie zapisaną strukturę plików i katalogów na dysku (a tam jest zapisane wszystko to, co jest na dysku - rozmiary plików, daty i numer sektora, gdzie zaczyna się plik). Trzeba tylko sobię stworzyć program, co będzie to przetwarzał. Ja taki stworzyłem na własne potrzeby, ale tylko odzyskuje pliki z głównego katalogu. Trzeba najpierw się cieszyć że wogóle dane się da odzyskać, a dopiero potem stawiać dalsze wymogi.... Chyba że wolisz oddać płytkę do MBM Ontrack i zapłacić kilkaset złotych, tylko że nie każdy ma kasę, a wiedza na temat odzyskiwania płyt jest bezcenna i samemu możesz nauczyć się odzyskiwać. Życzę wam miłego dnia i dozobaczenia!
|
Cytat:
|
Jest male ale to juz od dawna bylo wiadomo, ze tak mozna robic z TOC, a zupe bitowa nie kazdy lubi. Juz nie mowiac ze nie kazdy rodzaj danych jest sie w stanie odzyskac, gdyz czesto nie wiadomo gdzie sie zaczyna, a gdzie konczy dany plik (a moze byc ich setki i bedzie klops).
|
Intimo ...ja ściągnąłem i działa .
|
hm, jedna uwaga, po padupaduwaniu z Sidem:
zeby nie trzeba bylo resetowac twardo kompa mozna w czasie nagrywania TOC usunac plik z dysku (ten do nagrania), na pewno pod win98 tak sie da na ten pomysl wpadl Sid The Rat :) edit: kolejna uwaga Sida - najpierw potestowac na plycie specjalnie uszkodzonej, bo jak cos sie przypadkiem nagra na ta z waznymi danymi to nawet ontack nie pomoze |
Ilość załączników: 1
sciagajce za pomoca FlashGeta/podobne, a unikniecie bledow crc :spoko:
w zalaczniku ten caly wypelniacz ;) |
Krzysiobal - genialne :)
przeczytalem, teoria sie faktycznie zgadza, metoda siermierzna, ale powinna dzialac :) naglowki plikow beda wskazywac poczatki plikow, jak zauwazyl Sid - rary pojda najlatwiej :) im mniej plikow tym lepiej :) |
Ilość załączników: 1
dołączam plik w Wordzie
|
chyba masz plik uszkodzony
"! E:\Na CD\Inne\wypelniacz.rar: Błąd CRC w wypelniacz.exe. Plik jest uszkodzony" wrzuc exe'ka |
Cytat:
nom, ja tez okrogle 500:) |
tu http://www.krzysiobal.terramail.pl/oth/wypelniacz.rar macie program do "wypełniania" płyty
|
Zaraz je napisze i zamieszcze. A co do linka, to jak kliknięcie go nie działa, to może weź go prawym przyciskiem i wybierz Zapisz Jako
|
Hmm
fajne jeżeli tak to dziła jak opisałeś. Tylko jest jeden problem nie każdy i raczej 70% forumowiczów nie sa programistami wiec dla nich ten artykuł nie wiele sie przyda. może zamieściłbyś na forum te programiki do "wypełnienia" płyty i pożniejszego jej "odfiltrowania". |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:28. |