![]() |
Tak dla Waszej informacji podam, że defoltowe ustawienia w DVD-RB dla kodeka CCE są takie: VBR_Bias = 25, Quality_Prec = 16, czyli zupełnie inne jak u O_B. Czy może chodzi o inne parametry?
|
Cytat:
|
Z tego co sie zdazylem zorientowac to na pewno nie. Wczesniejksze wersje duo inaczej traktuja te parametry.
|
Ciekawe tylko,czy podane przez Ciebie wartosci VBR BIAS i Q Charakt. można też zastosować w CCE 2.50. Ty stosujesz 2.67.
Jabba |
Po wielotygodniowych testach powiem tak. Ze wszystkich mozliwych kombinacji najlepiej wyszly filmy (zminimalizowany efekt obwodek, oraz poszrpanych kawedzi) kodujac przy pomocy DVD2DVD-R. Bitrate ustawiamy tak jak kiedys sposobem FIDO, zas zmieniamy ustawienia Quantizer Characteristics = 27, zas Multipass VBR Bias = 0. Ja juz nic nie bede kombinowal bo moim zdaniem lepiej sie filmu nie da skodowac tym CCE.
|
Szeregowca też zrobiłem Shrinkiem... :(( I znowu wszyscy są zachwyceni jakością bo oglądają na TV :)
|
Niestety wydaje mi się,ze w tym wypadku wskazane jest użycie CCE. Długi film....
Jabba |
a robił ktoś z Was Szeregowca Rayana bo też zdeka zajmuje sam film i niewiem czy IC8 styknie do zrobienia go,bo moge wycisnąć jakość jedynie 64%. troche mało a w CCE to zdeka czasochłonne :haha:
|
Ja Cie rozumiem, to już taki nasz sport. Ja dzieki radom tutejszej społecznosci oraz pomocy jednego kolegi robiłem te 2 dyski poprzednie od razu DVD2DVDR.
Jabba |
Cytat:
Zeby ogladac na TV styknie w zupelnosci... ale dla wlasnej satysfakcji przydaloby sie troszke wiecej :) |
Nie po to robiłem plytę, żeby oglądać ją na kompie !!! Robie ją dla TV i stacjonarnego playera. To tak jak SVCD... Na monitorze kompa wyglądają badziewnie natomiast na TV bardzo dobrze (kiedy nie było palnika DVD w zupełności wystarczały).
Jabba |
Cytat:
A moim zdaniem wychodz kaszana na maxa... zrobilem 10pass na defaultowych ustawieniach (18h!) oraz 7 pass na ustawieniach Olava (14h!). I wniosek taki, ze widizalem lepsze DivXy niz to co mi wyszlo :)) Fakt, ze na TV wyglada calkiem niezle, lecz na 19" monitorze widac wszystko jak na dloni... jedyne pocieszenie to fakt, ze Shrinkiem wychodzi duuuuzo gorzej :)) Acha... jak jutro znajde chwilke to zamieszcze jakies screeny porownawcze z obu kopii :) Co do podzialu na 2DVD to podzielic to zaden problem... dla mnie problemem jest dodanie orygianlnego menu :)) Jak ktos wie jak to zrobic to zapraszam TUTAJ w celu pochwalenia sie swoja wiedza :> Pozdrawiam... Majkel :) |
U mnie było 7 passes (wersja 2.50), ustawienia bitrate :
min = 500 avg = 2706 max = 7500 wpisane do skryptu AVS ustawienia polecone przez CV : ConvertToYUY2() ResampleAudio(44100) Nie poprawiałem bitrate tak jak to umie CV czy O_B bo nie bardzo umiem. Może Mesztica albo O_B napiszą więcej o tym (CV nie będę już denerwował). I nieco łopatologicznie (podobnie jak Gelo_5 swoją instrukcję). Wyszło nieźle moim zdaniem. W końcu to niewiele wiecej niż Private Ryan (183 min). Oglądam na Pioneer 444 i TV 29 cali Samsung (nic lepszego nie mam). W sumie pochwalcie się jak to zrobić : - zatrzymać po 1 przejsciu - to znaczy po zrobieniu pliku VAF ? - no i jak potem radzić sobie z tym wykresem ? jak to ręcznie pozmieniać, gdzie to zapisać ? Co do podzialu na 2 dvdr to można rzucić okiem na moją dyskusję z Robsem Yodą : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35191 i moje problemy z podziałem. Chyba ,że ktoś to już rozgryzł (ja nie lubię jak mi na koniec filmu przed zmianą płyty coś mignie z nowego wątku). Jabba P.S. z edycją wydłużoną nie będzie problemów ;) - 2 płyty po 100 - 120 minut... |
Cytat:
|
Cytat:
:)) Hehe... az sie milo czyta :> Za jakies 5 godzin bedzie wiec zobaczymy... :) Jak bedzie widac roznice to moze zamieszcze jakisc screeney... :)) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:26. |