![]() |
Nagrywanie Audio
Nie mogę się doszukać w ustawieniach Nero 6 opcji, która odpowiada za ustalanie przerw miedzy utworami, strasznie mi to przeszkadza ze Nero mi wstawia swoje przerwy, (kiedy koniec utworu jest nałożony na początek następnego). A tak na marginesie może ktoś by doradził, jakim programem wypalać, bo Nero już mam dość!!!...
Pozdrawiam |
Gdy wybierzesz opcje AUDIO tam musisz lecieć po zakładkach i wtedy :) ustawiasz przerwy :D.
PS. Wyłącz tego pomocnika czy kreatora ;) Pomoc>Pomocnik, Kreator Nagrywania musisz to odznaczyć :D |
wylacz krematora ;) i wybierz komplilacje audio
jak juz przeciagniesz w nero utworki do zapisania to zaznacz je wszystkie (lub wszystkie z wyjatkiem pierwszego - to nie ma znaczenia), kliknij je prawym przyciskiem i wlasciwosci - tam masz takie okienko w ktorym jest cyfra 2 - zmieniasz na 0 i po sprawie nie przejmuj sie komunikatem ze przed pierwszym utworkiem musi byc 2sec - to nic nie zmienia jak juz sluchasz alternatywne programy? WinOnCD (kombajn o mozliwosciach podobnych, jezeli nie wiekszych, od nero) Feurio (tylko do audio) CDBurnerXP (freeware - wiekszosci ludzi spokojnie wystarczy i potem juz tylko :banan: |
Cytat:
|
co ja na to poradze ze nie moge sie oprzec zeby nie wstawic :banan: do prawie kazdego mojego postu :D
|
Cytat:
Polecam Feurio! OT: Musicie przyznac, ze bardzo rozweselajaca emotka :banan: :D |
Jak można zobaczyc dodatkowe emoty ??
|
Cytat:
|
Cytat:
:matrix: Działa;) |
>nimal
Dzięki!!!... OK Znalazłem!!!... Ja nigdy nie korzystałem z "pomocnika", bo zawsze dla mnie wyglądał jak Qpa a poza tym to chyba ktoś napisał tego "pomocnika" żeby 3latek mógł sobie płytki wypalać :P A jeśli chodzi o nagrywanie audio to nero ma jedna zasadnicza wadę nie mogę nim 2x nagrywać (no chyba ze znów czegoś nie oblukalem). Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia z wypalaniem audio to niech się nimi podzieli! Pozdrawiam |
Cytat:
Dzisiejsze nagrywarki i nosniki sa przystosowane do nagrywania w wyzszych predkosciach i stad takie rezultaty. |
Moim zdaniem to juz nawey nie chodzi o same bledy C1,(w sesie bledy c1 i c2 nie sa jedynym wyznacznikim jakosci) tylko o wiernosc kopji tz stromosc zboczy itd... No nie wiem moze sie myle! Dlatego sie pytam :)
pozdr |
Cytat:
http://cdrinfo.pl/artykuly/audioteori/index.php i tutaj... http://www.cdrinfo.pl/artykuly/korekcja/ |
zdecydowanie chodzi o c1 - to od ilosci wykonywanych korekcji przez czytnik zalezy jakosc (w sumie logiczne) nagrania
najmniej bledow dla plyt SHORT STRATEGY (czyli wszystich sprzedawanych obecnie) powstaje przy predkosciach w okolicy 16x (u jednego przy danych plytach moze to byc 8x, u kogo innego 24x - testy indywidualne konieczne) |
Po pierwsze to bylo tylko pytanie, czysto teoretyczne!! A co do artykulu to hm... ??
pozdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:40. |