![]() |
Ile może chodzić system ?
Ilość załączników: 1
Witam serdecznie. Właśnie wróciłem od kolegi (który ma zawsze włączony komputer) i mówi, że mu już od 2 lat sie nie zrestartował sys. :peace: . Troche się z niego śmiałem, ale lukłem w Start>Uruchom>Cmd>systeminfo i co mi się pokazało ?
|
a kto mu płaci rachunki za prąd i co się dzieje z kompem podczas burzy??? i czy łożyska w zasilaczu sie nie zatarły??
|
Starzy, a podczas burzy mówił mi, że ma UPS`y, a ile to nie wiem, ale starczają mu chyba na całą noc użytkowania. Jego stary ma jakąś firme serwerową. Nie wiem nie wiem, ale jakoś to mu chodzi :D
|
wow, niezly koles, pozdrow go ode mnie :].. u mnie tez non-stop chodzi, ale czasami musze zrestartowac - jakies stery albo co, wiec u mnie nie ma takiego rekordu <wow>
pozdro :banan: |
Wiem, że ma Athlona 1700 kręconego ! Windows XP with SP1
|
Ilość załączników: 1
no fajnie,patrzac na date instalacji systemu 2002-01-01 godz 01:26:10 to chyba każdy normalny o tej porze powinien dobrze bawić się jeszcze no ale dalej ,przed instalacją przestawiasz w biosie date do tyłu o po instalacji spowrotem do przodu i mamy już taki efekt
zobaczcie co ja zrobiłem przestawiłem tylko date o rok do przodu i już pokazuje że system pracuje 365 dni |
To chyba kolega korzystał z tej metody :P, ale nie jestem tego pewien ;)
|
moj rekord to 4 tygodnie (okolo)
system win2k, proc P3 500 komp uzytkowany dosc intensywnie - net 24h, word, coreldraw, flash, miranda komp w pracy - trzymalem go tak bo mial nakopane w biosie i przy uruchamianiu zapetlal sie w restartach (gdzies tak po ponad godzinie zwykle jednak znudzilo mu sie i laskawie ruszal) po owych 4 tygodniech... sam z siebie sie wylaczyl :banan: mial dosc :D |
To przekręt.
Service pack wymaga restartu kompa, a pierwszy service pack do winxp wyszedł na początku września 2002 - czyli mniej niż 600 dni temu. Do tego nie ma co się chalić uptimem windowsa liczonym w setkach dni, bo to oznacza nie zainstalowanie krytycznych łatek z których większość wymaga restartu kompa. Nie pomnę też, kiedy była premiere A1700+, ale coś mi się zdaje, że też go jeszcze nie było, jak system był stawiany. Wymiana procka bez restartu systemu - to jest dopiero coś :rotfl: |
Cytat:
|
Sprawdzone :) bo moje:)
W2K - 67 dni bez restartu, pozniej go wylaczylem - siadal mu went od chlodzenia budy (na sciance). XP(SP1) - 30 do 37 dni (domowy) pozniej go restartuje, dla odswierzenia, inaczej troche sie muli. A te 600 czy 800 dni, to raczej miedzy bajki.....:) |
u mnie max XP szlo przez 10 dni... ale reset konieczny byl... IE otwieral sie ze 40 sekund...
|
TotalCom swietnie pokazuje czas rzeczywistej pracy kompa - do menu Poczatek dodajemy nowa pozycje z poleceniem cm_SysInfo, a pozniej korzystamy ;)
|
Byłem w krakowskim CIKu (na placu Matejki) i tam mają komputer który chodzi już 12 lat :D
|
mojego desktopa zajeżdżam 4 doba bez resetu winxp niemogę wyłączyć blaszaka bo po prostu mam co minutę wenę twórczą i wprowadzam w pewnej stronce poprawki prawie nieśpię w tym sęk że system wytrzyma nawet 50 lat resetu szczególnie serwer ale czlowiek szybko się wykańcza są komputery stare jak świat ibma działające od roku podajże 70 i nie wyłączane ile w tym prawdy niewiem ale było to w którymś chipie:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:37. |