![]() |
Cytat:
Jak ktoś chce się popisywacć swoja wiedzą to niech poda konkretne metody i nie pisze pustych przechwałek. Ogólnie to topic się rozmył i uciekł od pierwotnego tematu. |
Ktoś tu podpada coraz większej ilości userów. A może zaczniemy ignorować na full tego kogoś. Ja wpisuje sie pierwszy na listę.
|
Cytat:
|
Bez komentarza :)
|
Cytat:
|
Cytat:
:haha: ^_^ |
Postu AleXa http://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/4/sex_69.gif , ze względu na czystość języka może komentował nie będę. Jeżeli chodzi o sterowanie to pod linuxem nie ma problemu (bonding). Zastanawiam się jednak jak to zrobić pod windą.
|
wiem ze swietnosc tego forum juz przeminela ... ale panowie - glupota siegnela zenitu!!!
sugestie podlaczenia wpinania dwoch sieciowek <- :D malpa z brzytwa a potraficie tak sterowac zeby na jednej bylo to a na drugiej tamto - brak wam wiedzy do tych co "troche nieprecyzynjie się wyrazaja" - "identyfikator urządzenia dostępowego" to nic innego jak nr ip a nie "...cos w stylu adresu mac karty sieciowej" :D |
Cytat:
|
edwardo@ bridge (mostek sieciowy
Cytat:
jak ktos ma jakies pytania niech najpierw poczyta ... TU |
Cytat:
|
witam...
ja kiedys zrobilem fajny test... :) hehe mianowicie mialem LAN na osiedlu na 200 osob i na koncowce kabla w moim domu podlaczylem nie moj komputer bezposrednio tylko wpialem go do switch'a i dalej 2 kabelki do mnie i do brata do pokoju do 2 komputerow... zeby bylo smiesznie... ustawilem na obu identyczne moje IP i adres MAC i wszystko fajnie dzialalo... musialem tak zrobic zeby byl net 24 h na dobe... co by nie zmieniac co chwile MAC'ow i IP jak ktos wlaczy komputer czy cos... tylko niestety ale nie wiem czy to przez system bo niedlugo potem zrezygnowalem z tego LAN'u po 2 latach... ale niedlugo po zalaczeniu tak tego internetu zaczelo sie sypac ze raz ja mialem internet raz brat... tak dziwnie bo najpierw przez ja wiem pierwszy tydzien dwa wszystko bylo naprawde elegancko... do dzis jest to dla mnie interesujaca zagatka... |
AgoNy: wpinasz np dwie sieciowki w mobo, podpinasz kableki, odpwoiednie maci ustawaiasz i na przykald ustawiasz zeby IE dziala przez polaczeni nr 1 a p2p przez 2 :)
i juz :) a nie wiem jak z tym softem, ale cos mi tu pachnie polaczeniem mostkowym aczkowliek moge sie mylic. do czego to polaczenie mostkowe w XP jest? |
U mnie w sieci jest też identyfikacja po adresie MAC - do każdego MACa serwer przydziela IP. Po wklepaniu MACa osoby z sieci (adres te można zdobyć poprzez przeskanowanie sieci np. LANGUARDEM- polecam wyłączyć skanowanie portów itd. żeby się nikt nie rzucał. Adres pod winda wpisuje się we właściwościach portokolu TCPIP.) dostajesz IP tej osoby.
Zastanawiałem się jakby końcówkę skrętki rozgałęzić switchem lub hubem, następnie wsadzić kilka sieciówek np 3. Każdej z nich przydzielić inny MAC z sieci. U mnie w sieci dałoby to 3 x 128kbps (Podział łącza ustawiony na sztywno, każdy ma do wykorzystania 128kbps). Wydaje mi sie, że jest to możliwe, słyszałem że ktoś robił podobne rzeczy z modemem. Problem jest w tym, że nie można znaleźć (może nie istnieje) softu żeby te sieciówki jakoś zgrać .... Wie ktoś może coś na ten temat??? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:45. |