![]() |
Długość życia płyt dvd
Meczy mnie 1 problem. Kupilem ostatnio 10 plyt dvd+r firmy Esperanza. Wypalilem juz wszystkie te plytki na moim necu 2500a (bios 1.08 od HP) z predkoscia 2,4x. Troszke sie boje o te plytki, ze po jakims pol roku lub po roku wszystkie dane na tych plytach mi padna? Czy mam sie tym martwic czy nie?
|
Cytat:
|
I to bardzo.
|
A ja powiem że nie masz się co martwic, z rok ci te płytki na pewno wytrzymają, jak nie więcej.
A za rok jak by ci padały to kupisz Verbatima 4x za 2 zł, lub inną dobrą. :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Jabba |
Cytat:
|
Cytat:
Jaba |
Drażliwy temat. Właśnie opłakuję 3-mies. Esperanzę i 8 2-mies. Creation. Z 4 esperali, padła jak na razie jedna (bo z 15 nagrały się dobrze tylko te 4). Ale Creation już wszystkie jakie udało mi się nagrać (z 12). To jest dopiero die gluttenspielle!
|
A ja mam 9 miesięczne esperanzy i jest OK :spoko:
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam
a jak jakosciowo prezentuja sie verbatimy x2??? na allegro monza juz zakupic z kosztami przesylki po 3.08 wiec cena kuszaca tylko czy plytki warte?? Pozdrawiam FredzioPL |
Cytat:
|
Cytat:
Bo narazie to wypalam na verbatimach x4 |
no wlasnie ja zamowilem sobie na probe 25 sztuk, jak beda u mnie pewnie juz dzisiaj dam znac co i jak, sa w ofercie firmy CDLANDPLUS 66 zl za 25 sztuk + 11 zeta koszty pobrania, w opisie aukcji pisze
'DataLifePlus Advanced Azo producent MCC ( Mitsubishi Chemical Company)' Pozdrawiam FredzioPL |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:09. |