![]() |
Siemens CX65
Witam,
Chyba już definitywnie nadszedł czas na podpisanie umowy z jakimś operatorem. Znalazłem całkiem ciekawą dla mnie ofertę w IDEI dla firm z dobrym telefonem za 120 złotych, a mianowicie Siemensem CX65. I właśnie a propo tego mam pytanie. Jakie macie opinie na temat tego telefonu, czy może zetknęliście się z nim, lub Wasi znajomi go posiadają. Ściągnąłem sobie z internetu dwie dłuuugie recenzje z jakiś stron zagranicznych i były one bardzo pozytywne. Nie mogę jednak znaleźć żadnej polskiej, a chciałbym również poczytać opinię jakiś osób w naszym kraju. Za wszelkie opinie będę wdzięczny. Z góry dzięki :) http://www.siemens-mobile.com/cds/fr...rNrNrN,00.html |
Wg mnie telefon najlepszy jaki jest. Ale niestety w IDEI. Ja polecam Ere. Co do telefonu to ponoć ma możliwość odtwarzania MP3. A zdjęcia wychodzą doskonale. Aahh bym chciał taki telefon, ale C55 w zupełności wystarcza...
|
moj szef go ma
telefonik bajerancki, ale: brak oslonki na aparacie - wystraczy go polozyc na piachu i mozesz miec kupe z aparatu i kamery (albo klucze w kieszeni) druga rzecz - nie dalo sie w nim uruchomic cb info, w salonie byli zdziwieni bo wsio ustawione a aparat nie wyswitle/odbiera owych informacji (zeby bylo zabawniej serwis siemensa ponoc stwierdzil ze o ni moze byc podstawa do reklamacji) niestety ja mam nader negatywne zdanie o sofcie pisanym do telefonow siemensa (awaryjny, sporo poprawek, czesto raczej nie sprawdzonych bo kolejne softy potrafia jeszcze bardziej pie...szyc pewne zeczy) a serwis to juz jest po prostu chamstwo - przetrzymywanie aparatu, nieustosunkowanie sie do wszystkich zgloszonych usterek itp niesety moje przejscia z siemensem sa zle, aczkolwiek np Zona ma drugiego siemensa i jest zadowolona (ale na razie nie musiala reklamowac) krotko - aprat ciekawy, ale ma na pewno buga (owe cd info), co nie wrozy najlepiej |
Cytat:
W tym momencie nie ma ŻADNEJ atrakcyjnej oferty abonamentowej w Erze, a ja, mimo, że bardzo chciałem podpisać umowę akurat z tym operatorem, dłużej już nie mogę czekać. Natomiast oferta w IDEI, która zresztą poznałem przez przypadek (spodobała mi się dziewczyna pracująca w salonie, obok którego przechodziłem, więc wszedłem i porozmawiałem trochę o najnowszych promocjach ;) ). Nie jest ona może również rewelacyjna (promocja, nie dziewczyna ;) ), ale jak na moje potrzeby w zupełności wystarczająca. Zwłaszcza z takim telefonem. Otóż polega ona na tym, że wykupując abonament dla firm, przez pierwsze trzy miesiące płacę za niego tylko złotówkę. Następnie po roku mam prawo za 25 złotych netto zmienić sobie taryfę na dowolną inną (również niższą). To właściwie wszystko, czyli niewiele, ale wybrana przez mnie opcja wydaje się całkiem atrakcyjna. Otóż zamierzam wziąć abonament za 96 złotych, który daje mi 100 darmowych minut miesięcznie. Za pierwsze trzy miesiące zapłacę po złotówce. Potem przez kolejne 9 po 96 złotych. Następnie zmienię taryfę na najtańszą - czyli za 36 złotych miesięcznie i na niej już pozostanę. Razem da mi to średnią około 52 - 53 złotych miesięcznie, a jest to dokładnie przedział cenowy, w którym chciałem się zmieścić. I co najważniejsze - ja raczej dużo nie rozmawiam, więc szansa, że owe 100 minut miesięcznie, zwłaszcza na początku, wykorzystam, jest niewielka. Ale w tej promocji minuty te przechodzą na przyszłe miesiące w nieskończoność. I tym samym przez pierwszy rok, kiedy darmowych minut będę otrzymywał bardzo dużo, zapewne nazbieram ich sobie sporo na przyszłość. A potem, otrzymując w niższym abonamencie chyba 25 minut miesięcznie, nawet gdyby to okazało się już dla mnie za mało, będę miał sporo w zapasie. I do tego telefonik Siemens CX65 będę miał za 120 złotych. Wydaje mi się, że jest to dobra oferta i niewykluczone, że już jutro podpiszę w IDEI umowę. Sądzę, że telefon jest tego wart, a i poza nim warunki wydają się całkiem uczciwe. |
... ale pamiętaj, nimal raczej Ci nie polecał :nie:
|
Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o to CD Info, to nie mam zielonego pojęcia, co to jest. Możesz mi to trochę przybliżyć? :) A co do gwarancji i ewentualnych problemów w serwisie, to raczej pod tym względem się nie obawiam. Zawsze zaznajamiam się z umową, którą podpisuję i znam mniej więcej prawa konsumenckie. Jeśli ktoś będzie próbował mnie ich pozbawić, wymuszę ich respektowanie. A w serwisie nie dam się spławić. I lepiej dla osób tam pracujących, żeby nie próbowały tego zrobić. |
Cytat:
Nimal zwrócił uwagę na trzy czynniki. O jednym nic nie wiem, więc trudno mi się do niego ustosunkować. Jeśli natomiast chodzi o pozostałe dwa, to nie stanowią dla mnie problemu. Tak więc jeśli poza nimi Nimal uważa, że to dobry telefon, to chyba i jego wypowiedź można uznać za pozytywną :) (tak wiem, nie ma to jak naginanie wszystkiego do własnych potrzeb ;) ) |
Jeśli to nie jest wyższa konieczność to stanowczo doradzam wstrzymanie się z podpisywaniem cyrografu z operatorem, bo szykuje się podobna rewolucja w ofercie abonamentowej jaka miała miejsce w prepaid.
Takie są oficjalne zapowiedzi po opublikowaniu raportu finansowego przez ptc. F. Co do samej słuchawki - świetny wybór, tymbardziej w tej cenie(rozsądnej). |
sorki - wlasnie czytam z samego rana i sam sie zdziwilem jak moglem napisac cd zamiast cb - chodzi o informacje nadawane przez operatorow z bts'ow, choc ich list jaet dluga, to w polsce wykorzystywana jest tylko lokalizacja (w plusie miasta, w erze ulice, w idei tez jest, ale nie wiem co tam podaja - miasto czy ulica) uzytkownika
w innych telefonach nazywac sie to moze broadcast info luib cellurar costam costam - malo kto to wlacza, jeszcze rzadziej jest potrzebne, ale nie moznosc uruchomienia tego swiadczy o bugu w sofcie/aparacie, a to jest niepokojaca jednak pozatym na razie telefon jest swietny aha - kiepsko sie z niego gada w slabym zasiegu (cos jak VoIP), w tym samym w ktorym motorola wymiatala apart imho przerost formy nad trescia, podoba jednak mi sie strasznie || , sam bym go nie kupil (nigdy siemensa juz nie wezme), choc poza tym co naisalem szefuniu nie ma do niego zadnych zastrzerzen |
Ogolnie są to kanaly inf.
mozesz dostac info typu "Mam 19 lat, szukam mezczyzny :)" albo pogode,albo to co ziomek nimal mowi - lokalizacja - sam to mam wlaczone, w siemensach nazywa sie to cb , a w tel. nokia są to tylko wiadomosci od sieci i o wiele ladniej sie pokazuja niz w siemensach ja rowniez czekam na promocje z ery bo we wrzesniu (1) wymieniam na nowy aparat. Zainteresowany jestem SonyEricssonem t630 - naprawde dobry telefon, CX65 - tez godny , troche drozszy ale moze stanieje Nokia 6600 i cos tam jeszcze bylo... |
Cytat:
Po drugie, i zdecydowanie ważniejsze. Nie sądzę, żeby w moim przypadku, jakaś nowa promocja, nawet dużo atrakcyjniejsza pod względem cen rozmów, naliczania sekundowego itp. była warta uwagi. Naprawdę nie wierzę, aby ten telefon był w takiej nowej promocji oferowany. Już teraz, kiedy kosztuje on około 850 - 950 złotych na giełdach i Allegro, a ponad 1500 w sklepach, ja przez cały okres umowy abonamentowej zapłacę jakieś 1200, czyli niewiele ponad cenę telefonu. Nie ma więc możliwości, żeby miał być jeszcze tańszy. Już się więc zdecydowałem i nawet byłem dzisiaj w IDEI. Problem polega tylko na tym, że we Wrocławiu nikt o takiej promocji nie słyszał! Byłem w kilku punktach, ostatecznie nawet dzwoniłem do Warszawy i takiej promocji po prostu nie ma! Przyznam, że nic z tego nie rozumiem, ale że w poniedziałek znowu jadę do Zduńskiej Woli, to przejdę się do tego punktu i jeszcze spytam, o co chodzi. Mam nadzieję, że jednak jest aktualna, chociaż na podstawie tego, co dzisiaj słyszałem, mogę na 90% być pewien, że nie. Szkoda... |
Cytat:
Ale żartuję, jeżeli telefon taką funkcję ma, to powinna ona działać i wszelkie problemy będą podstawą do reklamacji. Z tym, że ja tutaj doszukiwałbym się raczej winy operatora, a nie samego aparatu, bo dla tego nie wydaje się poblemem pobranie kilku bajtów danych i przesłanie ich na wyświetlacz. Ale nie wiem, jeśli uda mi się jeszcze załapać na tę ofertę, o której nikt oprócz jednego punktu w Zduńskiej nie słyszał, to potem będę się martwił tym, że u mnie lokalizacja się nie wyświetla ;) |
A tu jeszcze sporo zdjęć telefonu. Niestety tekst (całkiem spora recenzja) w języku dla mnie nieczytelnym, ale zdjęcia są "zjadliwe" :) :
http://www.mobilmania.cz/Mobilnitele...=6&EXPS=&EXPA= |
Bierz go. A nowy soft do CX65 już wyszedł. Nimal cały czas rozpamiętuje soft z telefonu S40 ;)
Na pewno za niedługo pojawią się tez nieoficjalne patche do tego fonu. A co Baku masz do IDEI?? |
Cytat:
Teraz pozostał tylko jeden problem - czemu nikt nie wie o tej promocji i jak można się na nią jeszcze załapać... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:28. |