![]() |
Barton czy AMD64
Witam
wybrałem sobie zestaw: Barton2500+, 2x256 Kingston PC400, hdd 200GB Barracuda, Epox 8rda+, chieftec hpc360-302df. W sklepie mi doradzili, jak mam zbędne 300-400 zł, abym wymienił Cpu na Athlon64 3000+, ram na kingston 512 pc 400, i płytę na epox 8hda5j lub epox 8kda3j. Pozostałe komponenty bez zmian. I w związku z tym moje pytanko, dozbierać kasiory i brać ten zestaw czy brać wcześniej wybrany. Osobiście nie znam nkikogo z AMD64, wię nic o nim nie wiem. pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Nie za bardzo znam sie na procach ale co do dysków wd to bym sie tak nie zapierał. Wydajne są maxtory,samsungi (serio!!!) no i te seagaty. Ostatnio doszły dyski hitachi i b. dobrze wypadają w testach. A wd jakoś takie wolne są :( Osobiście polecam samsunga, bo jest tani, zimny i wydajny :spoko: |
Cytat:
p.s seagate a mialem w miesiąc trzy padly i niechcę tej firmy znać co mnie obchodzi wadliwa seria jak padly mi 3 i firmę olewam |
o nie prawda ze seagate pada.
sam ma i chodzi juz prawie 2 lata bez zajakniecia |
Cytat:
Ale ja wole seagate z 5 lat gwary niż cienki wd z 2 albo trzema latami. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale zobacz, że jak Ci padnie to dostaniesz nowy ale co do szybkości to ja wyranie stoje za seagatem. Fakt że stycznośc z wd miałem tylko w wersji 40Gb ale czytając chociażby testy to maxtor prowadzi, potem samsung, seagate oraz wd na szarym końcu. Ja i tak uważam że jakbym teraz kupował nowy dysk to tylko samsung bądź maxtor. PS Ktoś mi powie dlaczego nie mogę dodawać postów w dziale DVD? |
Cytat:
|
Eh... ja mam WD teraz Caviar 80GB 8MB Cache i 7200obr...na SATA czy cos... i nienarzekam... wg mnie Samsungi to shit ;P Ale to moje zdanie... Lepiej mieć mnieejszy i szybszy niz duży. Największy dysk jaki widziałem to 250GB ale po co nam taki?
|
Cytat:
|
Hihi, miałem wcześniej własnie też Segate ale zdechł :P
|
Cytat:
ja bym bral WD.. jakbym mial wybierac - dla mnie by inna firma nie istniala :). Co do procka - to narazie chyba lepiej tego bartona :) pozdro ;) |
mam łącznie 3 dyski segate ieden stary 10GB i nigdy nic nie padło zero badsectorów...
segate to dobra firma, tylko trzeba świadomie nie robić z niego pieca i go chłodzić bo elektronika jest wrazliwa...a jak ktoś tego nie robi to sorry, że pada... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |