Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   UWAGA! tvn ... Hakerzy 8) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uwaga-tvn-hakerzy-8-a-41138/)

AleX69 13.10.2004 09:35

UWAGA! tvn ... Hakerzy 8)

nie wiem czy ktos z was ogladal wczoraj (12.10) po 19 program Uwaga na tvn o hakerach i wlamach do kompow :D
usmialem sie setnie jak zaczeli opowiadac bajki o wlamach
gwozdziem programu mial byc przeprowadzany wlam na strony UP i SLD gdzie mieli umiecic logo "uwagi" ... przestepstwo na zywo
a wszystko to by piatkowa gazeta wyborcza z plyta a'la "zabezpiecz swoj komputer" lepiej sie sprzedala

Morris 13.10.2004 09:45

Cytat:

Napisany przez AleX69
a wszystko to by piatkowa gazeta wyborcza z plyta a'la "zabezpiecz swoj komputer" lepiej sie sprzedala

Wiesz coś o jakimś tajnym pakcie między Agorą i ITI? :fiu:

yahol 13.10.2004 09:53

Mnie tam sie podobalo!
A szczegonie "betonowe klocki" z ktorych zbudowana jest strona internetowa SLD :D
Tyle, ze bylo to poworzenie programu!
Swoja droga facet z Symanteca - to sie nie popisal.

AleX69 13.10.2004 09:59

juz wiem wiecej ... podobno jest jakis dzien "DzienBezpiecznego Komputera"
pod patronatem naszego prezydenta Kwa$niewskiego ze wsparciem ministerstwa edukacji narodowej i sportu oraz ministerstwa nauk i informatyzacji
pompuja opinie masowa jakimis bredniami jak to latwo sie wlamac itp

szkoda ze jak to zauwazyli na hacking.pl jest to "dzien bezpiecznego windows'a" a nie komputera - microsoft pewnie tez maczal w tym palce :mruga:

Pagerus 13.10.2004 11:01

A ta Wyborcza to nie dzisiaj miała wyjść? I czy w ogóle ten dzień to dzisiaj nie jest???

Poprawka - chyba to jednak wczoraj było :D

Pawel_k 13.10.2004 11:02

zawartosc cd z gazety
nowy MKS bez mozliwosci uaktualnienia
nortony [15day trial...]
normalnie full wypas ze ho ho :haha: :haha: :haha:

Pagerus 13.10.2004 11:05

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
zawartosc cd z gazety
nowy MKS bez mozliwosci uaktualnienia
nortony [15day trial...]
normalnie full wypas ze ho ho :haha: :haha: :haha:

Czyli ta płyta całkowicie zabezpieczy mój komputer przed atakami i wirusami... na 15 dni :haha: :haha: :haha:

Pawel_k 13.10.2004 11:07

biorac po uwage antywira bez mozliwosci uaktualnienia to nawet krocej :haha:

Patrix 13.10.2004 11:47

Taa straszą ludzi...ktoś nie jest wkręcony w temat i gotowe :)

rosol 13.10.2004 12:37

No i tak dziala marketing ... przecietnemu Kowalskiemu nie znajacemu sie na komputerach choc troche wszystko mozna wcisnac, podobnie jak w sklepach komputerowych w mniejszych miastach.

Smartek 13.10.2004 12:49

Cytat:

Napisany przez rosol
No i tak dziala marketing ... przecietnemu Kowalskiemu nie znajacemu sie na komputerach choc troche wszystko mozna wcisnac, podobnie jak w sklepach komputerowych w mniejszych miastach.

i to niestety jest przykre i strasznie chamskie.., imo zwyklym userom internetu wystarczy dobry ogniomurek i jest bezpieczny.. viry to inna sprawa - trza byc rozsadnym..
pozdro ;)

Posłany 13.10.2004 15:10

Cytat:

Napisany przez Smartek
i to niestety jest przykre i strasznie chamskie.., imo zwyklym userom internetu wystarczy dobry ogniomurek i jest bezpieczny.. viry to inna sprawa - trza byc rozsadnym..
pozdro ;)

Właśnie, a tak to wcisną troche freeware'owego softu na płytke, kilka patchy i co? I mamy "wielki hit w gazecie wyborczej" :D:D:D:D A np. mojego kompa który jest za NAT'em tylko jeden gosc z mojej sieci sobie kilka razy skanował porty - teraz już dał sobie spokój, a zreszta jak ktos mnie by zaczepiał to dodam odpowiednia regulke do firewalla zeby go odrzucalo i poskanowane :]

I jeszcze raz powtorze Ad. Uwagi - Komercja sie szerzy :D

andrzejj9 13.10.2004 15:54

Cytat:

Napisany przez AleX69
juz wiem wiecej ... podobno jest jakis dzien "DzienBezpiecznego Komputera"
pod patronatem naszego prezydenta Kwa$niewskiego ze wsparciem ministerstwa edukacji narodowej i sportu oraz ministerstwa nauk i informatyzacji
pompuja opinie masowa jakimis bredniami jak to latwo sie wlamac itp

szkoda ze jak to zauwazyli na hacking.pl jest to "dzien bezpiecznego windows'a" a nie komputera - microsoft pewnie tez maczal w tym palce :mruga:

Tak, prezydenta Kwiaśniewskiego... A pan prezydent dzisiaj zaszczycił (tudzień miał, bo nie chciało mi się czekać, żeby sprawdzić, czy naprawdę przyjedzie) swoją obecnością moją uczelnię :) Mowa o Politechnice Wrocławskiej. Miał otworzyć nowy budynek. Co prawda trochę się spóźnił, bo budynek użytkowany jest mniej więcej od roku, ale co tam. Liczy się idea ;)

cyki 13.10.2004 16:44

Cytat:

gwozdziem programu mial byc przeprowadzany wlam na strony UP i SLD gdzie mieli umiecic logo "uwagi" ... przestepstwo na zywo
Ale udało mi się dobić na stronę platformy jak jeszcze byli w trakcie roboty i były tam pliki index.tvn i uwaga.gif. Ale ludziska tak umęczyły serwer, że już tych plików nie załadowałem.

gallus 13.10.2004 16:47

Cytat:

Napisany przez cyki
Ale udało mi się dobić na stronę platformy jak jeszcze byli w trakcie roboty i były tam pliki index.tvn i uwaga.gif. Ale ludziska tak umęczyły serwer, że już tych plików nie załadowałem.

Na po.org.pl na 100% był plik uwaga.gif i index.tvn, bo udało mi sie załadować ten pierwszy, ale niestety chyba na stronce nie było go widać :/

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:25.