Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Yoo, poprosze zapałki.../ A masz dowód?! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/yoo-poprosze-zapalki-masz-dowod-41177/)

bakupl 14.10.2004 08:38

Yoo, poprosze zapałki.../ A masz dowód?!

Wczoraj z kolegą się założyłem że kupie zapałki (głupie co nie?)... ide... i to:

Dzieńdobry...
Dzieńdobry...
Poprosze pudełeczko zapałek - powiedzialem ...
A masz dowód chłopcze - odparła...
Tak, w domu - zdissowałem
No to przyjdź z dowodem to Ci sprzedam - dobiła mnie
Ech, nara... - skończyłem rozmowe....

Ide w drugie i ta sama sytuacja....

Ale na koniec się spytałem a jak by dziecko chciało zrobić szopke z zapałek do szkoły to co?!.... Bo niby coraz wiecej podpaleń jest i za szkody odpowiada sprzedawca... a skad oni beda wiedziec gdzie je kupiłem.. :| A moze jeszcze nozy nie bedzie mozna kupic... kredek bo naoszczonymi mozna zabic i wogole :|....eccchhh!!!!! PIWO MI SPRZEDALI, WÓDKE MI SPRZEDALI, WINO MI SPRZEDALI.....ZAPAŁEK MI NIE SPRZEDALI!! :| Co się dzieje z tą Polską? :klnie:

Air 14.10.2004 08:45

Cytat:

Napisany przez bakupl
Wczoraj z kolegą się założyłem że kupie zapałki (głupie co nie?)... ide... i to:

Dzieńdobry...
Dzieńdobry...
Poprosze pudełeczko zapałek - powiedzialem ...
A masz dowód chłopcze - odparła...
Tak, w domu - zdissowałem
No to przyjdź z dowodem to Ci sprzedam - dobiła mnie
Ech, nara... - skończyłem rozmowe....

Ide w drugie i ta sama sytuacja....

Ale na koniec się spytałem a jak by dziecko chciało zrobić szopke z zapałek do szkoły to co?!.... Bo niby coraz wiecej podpaleń jest i za szkody odpowiada sprzedawca... a skad oni beda wiedziec gdzie je kupiłem.. :| A moze jeszcze nozy nie bedzie mozna kupic... kredek bo naoszczonymi mozna zabic i wogole :|....eccchhh!!!!! PIWO MI SPRZEDALI, WÓDKE MI SPRZEDALI, WINO MI SPRZEDALI.....ZAPAŁEK MI NIE SPRZEDALI!! :| Co się dzieje z tą Polską? :klnie:

Może to za to
Cytat:

Yoo
było.

A poza tym nie powinni Ci nic sprzedać z powyższych. Wyraźnie jest napisane że od 18 lat.

paja 14.10.2004 08:46

hehehe ja bym zapytał sięczy istnieje jakiś zakaz sprzedawania zapałek dzieciakom rozumiem gdyby to pięciolatek kupowała ale ty masz 15 więc nie wiem :)

A jak chodziłem do podstawówki to mój kumpel jak chciał zapalcniczkę kupić to nawiązał się taki dialog
- Dzieńdobry poproszę zapalniczkę
-A KUP SE !

hehe i tak sklepowa mu powiedziała :P

A tak wogóle to czy istnieje zakaz sprzedarzy prezerwatym nieletnim bo w aptekach się dziwnie patrzą a na stacjach paliw to nie chcą (A moze tylko to jest przez naszą Polską mentalność że jak prezerwatywy to odrazu sex a ja chciałem balony wodne zrobić :D )

nimal 14.10.2004 08:46

bo jak kupiles piwo, wodke i wino a potem sie chcesz zabawkami bawic to niebezpieczny jestes :D
:piwo:

bgn 14.10.2004 09:29

Cytat:

Napisany przez nimal
bo jak kupiles piwo, wodke i wino a potem sie chcesz zabawkami bawic to niebezpieczny jestes :D

Słusznie,że ci nie chcą sprzedać - dzieci bawiące sie zapałkami moczą się w nocy :mruga:

imola 14.10.2004 09:48

Cytat:

Napisany przez paja
hehehe ja bym zapytał sięczy istnieje jakiś zakaz sprzedawania zapałek dzieciakom rozumiem gdyby to pięciolatek kupowała ale ty masz 15 więc nie wiem :)

A jak chodziłem do podstawówki to mój kumpel jak chciał zapalcniczkę kupić to nawiązał się taki dialog
- Dzieńdobry poproszę zapalniczkę
-A KUP SE !

hehe i tak sklepowa mu powiedziała :P

A tak wogóle to czy istnieje zakaz sprzedarzy prezerwatym nieletnim bo w aptekach się dziwnie patrzą a na stacjach paliw to nie chcą (A moze tylko to jest przez naszą Polską mentalność że jak prezerwatywy to odrazu sex a ja chciałem balony wodne zrobić :D )

Na stacji paliw się krzywo patrzą ? :wow: No nie gadaj na stacji sprzedadzą wszystko każdemu byle by tylko zapłacił.

mallow 14.10.2004 10:02

fajno fajno, a mi prezesy sprzedaja w aptece bez mrugniecia okiem, to samo papierosy w sklepach z kamrekami i browarki, wina nie pijam :D
pozdro ;)

CIAPEK 14.10.2004 10:09

ale masz problem

tak jest i tyle

bakupl 14.10.2004 10:51

Cytat:

Napisany przez nimal

Ale to nie tego samego dnia kupowałem... tamto jest spożyte... ...dzis replay... :D

Cytat:

Może to za to
Cytat:
Yoo
było.

A poza tym nie powinni Ci nic sprzedać z powyższych. Wyraźnie jest napisane że od 18 lat.

Alee...... Yoo nie mówiłem.... to tylko tak w temacie... bo Dzieńdobry chyba nie chciało się zmieścić..

Cytat:

Słusznie,że ci nie chcą sprzedać - dzieci bawiące sie zapałkami moczą się w nocy

A czy ja się nimi bawie? :|

Smartek 14.10.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ale to nie tego samego dnia kupowałem... tamto jest spożyte... ...dzis replay... :D

Alee...... Yoo nie mówiłem.... to tylko tak w temacie... bo Dzieńdobry chyba nie chciało się zmieścić..

A czy ja się nimi bawie? :|

nie, uzywasz tylko do podpalania roznych rzeczy :)
pozdro ;)

Macio.Men 14.10.2004 11:08

No i mimo to, że Smartek jest od ciebie bakupl dwa lata młodszy ma dwa razy bardziej dojrzałe podejście od ciebie...

pozdrowienia

CIAPEK 14.10.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
No i mimo to, że Smartek jest od ciebie bakupl dwa lata młodszy ma dwa razy bardziej dojrzałe podejście od ciebie...

pozdrowienia

to i ja si wypowiem jeszcze.
Na Smartka nie powinno sie patrzec z perspektywy wieku, od kiedy z nami jest zawsze nas zaskakiwal a kiedy ktos dowiedzial sie ile ma lat byl w szoku.

Ludzie powinni brac z niego przyklad :)

Smartek na prezydenta ;)

Macio.Men 14.10.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
to i ja si wypowiem jeszcze.
Na Smartka nie powinno sie patrzec z perspektywy wieku, od kiedy z nami jest zawsze nas zaskakiwal a kiedy ktos dowiedzial sie ile ma lat byl w szoku.

Ludzie powinni brac z niego przyklad :)

Smartek na prezydenta ;)

Takie same mam zdanie, jeżeli ktoś nie zrozumiał żaluzji to sorry! ;)

Up The Smartek!

bakupl 14.10.2004 12:05

Ech, a czy ja chciałem coś podpalić?! Coś złego zrobić?! NIE!

Macio.Men 14.10.2004 12:11

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ech, a czy ja chciałem coś podpalić?! Coś złego zrobić?! NIE!

Sprzedawca nie mógł tego wiedzieć, więc dobrze, że ci nie sprzedał.

Szczerze mówiąc, jak np. kupuję piwo czy coś, to czuję się trochę oburzony tym, że nikt ode mnie nie chce dowodu. Sprzedawca w tym momencie świadomie (mam nadzieję) łamie prawo. Ucieszę się jak ktoś wreszcie poprosi mnie o dowód, którego oczywiście nie mam.

Może niektórym wyda to się głupie, ale to już o nich świadczy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33.