![]() |
Czas nagrywania na LiteOn 1633S
Kupilem sobie wczoraj nowego LiteOn'a 1633S i mam takie pytanko, ile czasu poinna sie nagrywac pelna plytka dvd z predkoscia 8X a ile z 4X??
8x nagrywalo mi ok. 20 minut, i zdaje mi sie ze to troche dlugo. DMA mam wlaczone. Przy nagrywaniu zrzera mi takze strasznie duzo ramu. Co moze byc tego przyczyna? |
w x4 okolo 15 minut a x8 okolo 8-9 minut
|
Cytat:
|
na servis
;)
Czyja win. Nagrywarki najwiękrzego chłamu jaki się da kupic.Liteony tanieja, ludzie to kupują w nadzieji iż kupili super naped .Kupiłeś najgorszą nagrywarke. Prawdopodobieństwo iż trafisz na dobry model jest 1: 100. Miałem ten sam problem z modelem 451s i 1213s, oby dwa: długi czas nagrywania a jak skączyły nagrywać nie można było odczytać. Nie dawało nawet zmiana biosu, te liteony tak mają. Moja rada - wymień na nagrywarke lg 4120,4160, ja tak zrobiłem i jestem zadowolony a wypaliłem jakieś 60 płyt dvd plusów i minusów. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ostrzeżenie przed wiatrem! Ten gość wysyła niezłe wiatry :glaszcze: Sprawdźcie opcję Zobacz posty napisane przez użytkownika non1.0 i non2.0 To jeden post - tyle, że różnie błędy powstawiane :D No i jeszcze to klonowanie :fala: Więc jednak to była prawda co znalazłem TUTAJ :czytaj: Acha! I byłbym zapomniał! Sprawdźcie jego reputację ^_^ :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wczoraj kupiony 1633S bez zainstalowanych aspi, podlaczony jako slave nagrywa bez problemu plytke ritekg05 8x w 9 minut.
Date : 2004-10-19 17:05:45 Model : 2-0-3-0 H:LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BS0C Disc : DVD-R , RITEKG05 [RiTEK Corporation] Speed : Max ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2252529 Sampling count : 117821 Errors : 0 PI Max : 76 PI Average : 20,67 PI Total : 350713 PIF Max : 49 PIF Average : 0,21 PIF Total : 3627 Mam nadzieje, ze sa to calkiem niezle wyniki. |
Cytat:
Powiem tak średnio :taktak: |
Ale biorac pod uwage ten raczej nielubiany nosnik to chyba calkiem przyzwoicie.
|
Płytki DVD-R są ogólnie gorsze :taktak:
Chociaż mi Bulkpaq DVD-R 4x się bardzo dobrze palą :D |
Cytat:
kolejny banek teraz bedzie wersia 3.0 jak w winzgrozie:D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35. |