![]() |
Esperanzki a nagrywarka liteon 1633S
Chcialbym zapytac czy nagrywarka dvd liteona bedzie dobrze nagrywala na tych plytkach czy tez nie. Jutro mam zamiar ja sobie zamowic i zastanawiam sie jak nagrywa te plytki. Wiem ze verbatimkach i TDK-ach wszystko bedzie chodzilo ok ale nie wiem czy bede mial zawsze na tak drogie plytki a na esperanzkach czesto nagrywalem na nagrywarce cd i wszystko dobrze chodzilo,cena byla przystepna-tak w ogole to uwazacie ze to dobre plyty czy do kitu, a moze sa lepsze w tej cenie???? Glownie nagrywam filmy i gry na PC.
Chcialem jeszcze zaytac czy jak bede nagrywal gry na PS2 to warto w ogole probowac nagrywac na takich plytach jak esperanzki czy odrazu kupowac verbatimy bo wiadomo ze na innych sie dobrze nie nagra??? A tak w ogole to dobry wybor ta nagrywarka czy nie :D To moj pierwszy temat na tym forum to moze za bardzo mnie nie zjedżiecie ;) Pozdrowionka. |
wiesz zalezy ile placisz za verbatimy ??
espa to taka sobie plytka - chodzi o dvd sa lepsze duzo i gorsze od niej ja bym ci radzil nagrywac na verbatimach i to +r/rw |
Cytat:
To będzie wiadomo czy warto czy nie :idea: Zależy jeszcze na jakim są podkładzie Bo są i od AML i od GSC Lepiej palą się raczej te od GSC :taktak: Najlepiej jakiś wykres trzasnąć z wypalonej już płytki :mruga: Bo nagrywarki są humorzaste :> |
esperanzki kupuje po 2,70, a co to znaczy ze sa na AML czy GSC???????? Mowisz ze nagrywarki sa chumorzaste to znaczy ze nagrywarka nagrywarce nie rowna, czy chodzilo ci o to ze raz sie nagra dobrze plyte na tej samej nagrywarce a raz cos pojdzie nie tak??????? Chcialem jeszcze zapytac o to nagrywanie na PS2??
|
no to ja taniej kupuje plytki verbatim o cale 20groszy :)
aml czy gsc jest to kod producenta plytek (tloczni-podkladu) |
Cytat:
A gdzie widac ten kod producenta bo jakos nie moge sie dopatrzec :ysz: |
Zadam jeszcze takie pytanie wyrwane z kontekstu. Gdzie znajde jakis inny bios do tej nagrywareczki bo slyszalem ze sa jakies lepsze od orginalu. Tak w ogole to poprosilbym o jakis link jak mam sie za to wszystko zabrac- jaki wgrac bios i jak to zrobic :) .
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Zapytaj Turboniego na przykład Humorzaste - chodzi o poszczególne egzemplarze tego samego modelu AML i GSC - to producenci płyty :taktak: Informacja ta zawarta jest w ATIP płyty :czytaj: Np. to jest płyta Verbatim x4 DVD-RW Producentem jej jest Mitsubishi Chemical Corporation A deskryptor nośnika to MCC01 RW4X :mruga: |
Co do PSX to ja nie nagrywam, ale spotkałem się z opiniami
Że nośnik musi być dobrej jakości i nagrywany x2 Ale dlaczego x2 ?!? Może i mnie to ktoś wytłumaczy? :idea: A link do biosów jest TU :czytaj: I opis tam chyba też jest :D |
i wszystko jasne :)
|
[QUOTE=VIZZARD]Po 2.50zł już można Verbatimy wyciągnąć :wow:
Zapytaj Turboniego na przykład Humorzaste - chodzi o poszczególne egzemplarze tego samego modelu AML i GSC - to producenci płyty :taktak: Informacja ta zawarta jest w ATIP płyty :czytaj: Ojejku teraz to mnie wystraszyles a jak trafie na wadliwy egzemplarz co wtedy robic??? Werbatimy po 2,50-jestem w szoku. Moze czegos nie zrozumialem ale gdzie pisze czy to jest plyta AML czy GSC. A czy moglbym dostac jeszcze chociaz linka jaki wgrac bios i jak to zrobic - zielony jestem ale szybko sie ucze:-) |
Cytat:
|
Cytat:
ATIP płyty sprawdzisz dopiero po włożeniy płytki do napędu I odczytaniu w takich programach jak na przykład: SmartBurn, kProbe, DVDInfoPro, itp. ... Na okładce ani na płycie tego nie ma :nie: ::czar: |
zobacz sobie np. www.cdrspeed.pl
to nie jest reklama ja tam kupuje :) |
Cytat:
:ysz: . A czy jest gdzies na forum w naszym ojczystm jezyku :D napisane jak wymienic tego biosa i ktory jest najlepszy bo z anglikiem to u mnie nie za dobrze :nie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |