![]() |
Cytat:
9550 = rv350 i w niektorych przypadkach rv360 = 4 potoki i pamiec 128 bit 9800se/pro = r350 i w niektorych przypadkach r360 = 8 potokow (4 w przypadku se) i pamieci 128/256bit rv350 to nie r350 moze oznaczenia podobne ale to co innego i nie da sie przerobic radeona 9550/9600 na jakiego kolwiek 9800 (chociaz 9600 jest mocniejszy od najslabszej 9800tki) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a co do timingow pamieci to widze, ze kreci magia nowosci - owszem, timingi mozna zmieniac - daja one jakies.. 1% wydajnosci, na pewno nie warto przy takiej karcie grzebac w biosie z tego powodu [ryzyko wtopy jest niezerowe], jak chcesz eksperymentowac to sa programy zmieniajace to on-the-fly jak chcesz krecic to: doklej radiatory na pamieci, zadbaj o sprawne chlodzenie - defaultowe we wszsytkich radkach 9550 jest slabe, do tego zadbaj o wentylacje obudowy - nic tak nie grzeje jak chlodzenie cieplym powietrzem - sterowniki omegi nie maja blokady w biosie na OC - wiec zacznij od zainstalowania tych sterow zamiast oryginalnych, bo na oryginalnych nie podkrecisz 'wiecej niz' [taka polityka fmy ati] potoki najprawdopodobniej sa uszkodzone, przypadkow przerobienia 9550->9800se->9800pro jest BARDZO malo, nie wiem wiec czy warto krecic z biosami i ryzykowac [masz pod reka karte graficzna na PCI prawda?] |
widze memo ,że mnie olałeś i bardzo mi przykro z Tego powodu .
... dam Ci odpocząć od Forum, jeszcze zastanowię się ile dać Ci urlopu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jest taka zasada na Forum i nie widze podstaw abyś ty akurat tą zasade łamał. |
Cytat:
E-D-I-T Ja czegos nie czaje ... NV GFFX5200 250/400 ATI RAD9550 250/500 bodajże.... to nawet jak by FX5200 miał pamięci takie same jak R9550 to nadal jest gorszy... czemu? Przez ten RADMAC czy cos takiego? :| |
Cytat:
|
memo..następnym razem edytuj posty.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32. |