![]() |
Cytat:
Reszta - to świetne podstawki ^_^ |
Cytat:
i kupione w sklepie a nie na bazarze gdzie ktoś mugł je wyciągnąć ze śmietnika wgrałem bios bs0S i nadal to samo |
Cytat:
I miłej zabawy :mruga: BTW A swoją droga to dziwne :idea: Co prawda producent ostrzega przed tym :czytaj: Ale mi wielokrotnie się tak zdarzyło - lecz jednak bez żadnych konsekwencji :jupi: :D |
Panowie wiecie moze czemu 1633S nie obsluguje plytek CD. Sprawdzalem na BIOSach BS0R i BS0S i w obu przypadkach nagrywarka nie widzi wogole plytek CD. Nie wiem jak bylo na oryginalnym BIOSie bo zwyczajnie nie mialem potrzeby nagrywania zwyklych plytek CD. Co moze byc tego przyczyna?
|
no plytka no-name i dobrze podejrzewasz ze plytki a jaki napis na nich firmowy:)
p.s jak masz litka to do niego raczej plusy sa lepsze niz minusy:D |
Drive Type = DVD DUAL
Disc Type = DVD-R (Single Layer) Nominal Capacity = 4.38GB Manufacturer Maybe = SMART-BURN Speed Limit = 2.0X (Write) to jest wszystko co pokazał ten program czyli smart burn czyli ? płytka jest bez oznaczeń producenta czy progrm nie potrafi wyciągnąć informacii ???? prosił bym o jakis komentarz jeśli ktoś w temacie co do nowwego biosu nowsaego od bs0R to sprobuje dzisiaj bo jeszcze go nie ściągnołem. jednagrze podejrzewam rze płytki są do "dupy" taki prezent na święta - za ktory musiałem zapłacić zafundowała mi firma PROLINE-Poznań płytki będe reklamował jak sprawwa dalej sie potoczy to dam znać pozdrawiam wszystkich światecznie (nawet tych z proline) i rzycze byście takich prezentów nie otrzymali |
juz jest BS0S :D
niewiem po co ten temat powstal juz sa 2 tematy przyklejone na temat 1633 nawet jeden w tym kolegi @kowanskiego :) |
no ja mam straszny problem bo kupilem sobie wczoraj wypalarke i pierwsze co zrobilem to zainstalowame nowego biosa wylaczajac wszystkie programy i siec a nie wiedzialem ze wczesniej brat wlozyl plyte do nagrywarki i wystapil blad :(
dzisiaj probowalem nagrac RW x4 to robilo to ponad 40min ;( Czy da sie usunac biosa? jesli tka to prosze o pomoc |
Już jest BSOS na liteonit - ale jescze poczekam. Na razie jest ok więc po co zmieniać :)
a tak w ogóle :wesswiat: |
Cytat:
|
witam
jeszcze raz podam numery mediastore 03105112 HMG110-A-R1-13119-18:10 ---------L2------ ---------R2------ tak z ciekawości czy jest mozliwe by na jednym kiju pojawiły się 3 rurzne wersje ( R1-R2-L2) czy to morze raczej płytki pozbierane z rorznych parafi mam jeszcze płytkę DVD+RW 4X platinum DW47K-00062 y460049206P034X na biosie bs06 wykrywało mi rze jest minusowa x2 i nero odmawiał nagrania takiej płytki obecnie bios bs0R wykrywa -- x2 ale nagrywa się z powodzeniem |
płytka to media store 1-4x - (minusowa)
zewnętrzne oznaczenie to (03105112) blirzej środka to hmc110-al1-131116-22:39 --------------- jmc110-br2-140114-05:04 mam nadzieje rze dobrze zczytałem bo jedne litery w prawo a drogie w lewo wielkie dzieki za odpowiedż jak się pomyliłem w oznaczeniu to dopiero poprawie po 20 |
Cytat:
|
Cytat:
wgrałem pana bios i płytki mogę palić tylko X 2 więc nic się nie zmieniło a na płytkach media store pisze X 4- ps. płytki pochodza z Wrocławia firma ProLine pozatym gdy nero 6.6 zakończy nagrywanie to okazuje się rze płytki wogle nie nagrał (brak śladu lasera na nośniku) i pokazują się komunikaty niepowodzenie uaktualnienia PMA nie morzna wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO czego to morze być wina skopanych płytek czy czeba poczekać na nowszy bios albo odradu się zaszczelić bo kupiłem sporo tych płyt pomocy i jeszcze jedno pytanie czy idzie wymusić nagrywanie x 4 gdy płytkę rozpoznaje jako x 2 i jak to zrobić |
Cytat:
link do biosu 3S działa ale po ściągnięciu 100 kb urywa się skąd mogę ten bios ściągnąć cały a najwarzniejsze wgrałem najnowszy bios OR bo na starym płytki media store wykrył mi razy 2 i na nowym to samo chociarz kiedyś miałem tesame lytki i wykrywał prawidłowo ciekaw jestem czy pana bios poradzi sobie z tym moim problemem i czy idzie wrociś bezproblemowo do orginalnego biosu pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47. |