![]() |
Weź mi tego nawet nie przypominaj, bilety sprawdzali chyba ze 3 razy, a jedziesz, tuduk... tuduk....tuduk..., potem stoisz w polu pół godziny, żeby pociąg z przeciwka puścić, nagle jedziesz 120 na godzinę przez 1o minut, stoisz i tuduk....
A ja nic do zaleczania kaca nie brałem, bo sam nie cierpię takich pasażerów. więc i innym nie dostarczam niechcianych atrakcji, a tu ruduk, tuduk...... |
Cytat:
Tak bardzo pilnowałeś i przekładałeś wszystko po 5 razy, że ledwo na pociąg zdążyliśmy :rotfl: |
Do podróżowania z gotówka dobry jest pasek do spodni z kieszonką od wewnątrz. To było popularne w XIX wieku, ale współczesne złodzieje chyba tego nie znają ;) Mam taki marki Fjord Nansen, pewnie można kupić w sklepach podróżniczych.
Kiedyś stałem przed siedząca za stolikiem żeńszcziną na przejściu granicznym z Rosją i poprosiła mnie o okazanie gotówki na pobyt. Zmęczony byłem, rozkojarzony i bezwiednie zacząłem luzować pasek... aż zobaczyłem jej wielkie oczy :) |
Ja jak idę się gdzieś bawić na miasto to mam cały "system".
W lewej przedniej kieszeni dokumenty (zazwyczaj tylko legitymacja i dowód osobisty), w prawej przedniej komórka, w tylnej lewej drobniaki i banknoty do 20 zł, a w prawej tylnej 50, 100 itd. :-) Nic więcej nie biorę, do kurtki w zapinanej kieszeni chowam klucze od domu. |
Ale tak na serio, to jak mam trochę w czubie, to się bez porównania bardziej pilnuję, łącznie z przełożeniem jakiejś sumy na bilety i piwo do kieszeni spodni i schowaniem portfela nawet w gaciach. :D
|
Ja to tak i tak.
|
edo
sek w tym, ze na trzezwo :P |
Nic nie gubię, bo nigdy nie jestem trzeźwy.
|
Nie no, ty to gubisz na trzeźwo.
Czyli, ogólnie, rzadko coś gubisz. |
Gubienie?.... nie umisz pić? :>
JA jak jestem wypity, to pilnuję wszystkiego dużo bardziej, oczywiście nie pokazując złodziejowi gdzie mam portfel i telefon. |
nie jestes sam. od zeszlego roku gubie cos nagminnie. szczegolnie pieniadze, a najbardziej szczegolnie to Kaziu Wielki lubi sie zapodziac
|
Mnie zajumali jedynie CarAudio spod bloku w nocy, wypruli cały bagażnik, ale chyba o tym pisałem tutaj kiedyś.
W każdym razie nadrabiam gubieniem, mam do tego niezwykły talent, z ostatnich rzeczy to miesięczny iPhone4, pendrive 8GB AData, 100 zł itd. Nie wiem co jest grane :-(. |
Cytat:
|
zachcialo mi sie fajnie na szybko montowanych to teraz mam :D
|
Bo rower to się kupuje trekingowy, z dynamem w piaście i oświetleniem. Do tego trzeba być zgredem jak ja. :)
Upiłem się ze szczęścia, że kilka złotych złapałem i nic mi nie idzie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:02. |