![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Smartek, zgada się. Ale mimo wszystko, 40 stopni dla celiny 2,6 to nieco mało. Tym bardziej, że nie nastąpiła zmiana układu chłodzenia na wydajniejszy. Sama zmiana BIOS'u raczej nie spowodowałaby takiej różnicy temperatur. Dlatego sugeruję sprawdzenie odczytów temperatury innym narzędziem.
I nie bierz tu pod uwagę temperatur mojego procka, bo kupując go, celowo wybierałem linię o obniżonych "zdolnościach" grzewczych. Większość Pentium'ów IV ma określoną maksymalną wartość temperatury na 70-75 stopni, a mój 68. W końcu zawodowo nie zajmuję się wyrobem frytek. ;) |
sikor, przeciez celki sie grzeja o wiele mniej niz atlonki? tak przynajmniej ciagle myslalem.. - a pentiumy na pewno ;-)
pozdro ;) |
Cytat:
Speed Fan'em np. |
Mój rekord na celeronie 2600 to 65*, a po zmianie biosu na płycie na nowszy mam max 40*.
|
38 idle, 47 w stresie.
P4 2.0@2.46 - więcej wykręcić się nie dało. RAM do doopy. :blee: Chłodzenie śmigłowe z wielką ilością śmigieł. Komp wydaje dźwięki jak bojowy apache. Ale za to mam przewiane wszystko dokładnie. :jupi: |
@namor
być może, to do głowy mi nie przyszło ale obciążałem procka programikiem Prime95 przez 2 godz. i nic się nie działo więc nie mam pojęcia co to może być bo oprogramowanie pewnie jest Ok (VirtualDubMod+Xvid) |
Cytat:
|
czy ktos z forumowiczow posiada wodne chlodzonko?
sorka za ot pozdro ;) |
Cytat:
|
Witam!
No wlasnie nie masz z diody... czyli jednak Zalman to Zalman :) |
Ilość załączników: 1
Ja mam tylko odczyt z diody
i odczyty zazwyczaj jak już to robię z biosu (chociaż na tej płycie się nawet pokrywają...) ... |
Witam!
Ghost_mode pytanie tylko ktora temperature odczytujesz.. bo wiesz temperature procka to ja mam 38*C, wazniejsza ta na diodzie - zrob screena http://donwuja.dmkhosting.com/images/temperaturka.jpg |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:39. |