Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z windowsem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-windowsem-50062/)

Gtman32 21.03.2005 21:11

problem z windowsem

witam to jak zwykle ja mam powazny problem dzis rano gdy wlaczylem kompa po pewnym czasie nagle byl spadek napiecia pradu mignal mi komp i sie zrestartowal nie bylo pradu chwilowo no i jak sie komp uruchomil to wyskoczyl komunikat o tresci: "Nie mozne uruchomic systemu windows, poniewaz nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony \windows\system32\config\system no i dalej pisze ze moge podjac probe naprawy tego pliku i takie tam ale uruchamiam to i nie wiem jak mam naprawic ten niby plik zamienialem go na nowy plik inic to samo dalej prosze wrecz blagam o pomoc jak najszybsza prosze o pomoc blagam ???

mgit 21.03.2005 21:56

Najprostrzy sposób naprawy systemu to Format C:
:P
PS.
Zaraz się pewnie odedzwą przeciwnicy formata :D

IceManSpy 21.03.2005 22:01

poszukaj folderu repair i tam mzoe jest ten plik??? i wtedy go wklej tam gdzxie trzeba

memorando 21.03.2005 22:01

Cytat:

Napisany przez mgit
Najprostrzy sposób naprawy systemu to Format C:
:P
PS.
Zaraz się pewnie odedzwą przeciwnicy formata :D

póknij się w pusty mózg z takimi radami :boks: najprościej jest użyć funkcji napraw z instalatora windows odpal instalatora ona poszuka wczesniejszych wersji windowsa i wybierz napraw

grzeniu 21.03.2005 22:02

Moze wystarczy zrobic nakladke. Na przyszlosc miej backup partycji np z ghosta, swiezo i nie zasyfionej jeszcze.

memorando 21.03.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
poszukaj folderu repair i tam mzoe jest ten plik??? i wtedy go wklej tam gdzxie trzeba

jak wklei w trybie tekstowym????? lol

Y@nkee_PL 21.03.2005 22:07

lol... jeśli ma dyskietke startową (i partycje na fat32) to nie jest źle

w przypadku ntfsa potrzeba wtedy bootcd z windowsem (zakładam że to o XP się rozchodzi :P )

memorando 21.03.2005 22:09

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
lol... jeśli ma dyskietke startową (i partycje na fat32) to nie jest źle

w przypadku ntfsa potrzeba wtedy bootcd z windowsem (zakładam że to o XP się rozchodzi :P )

wystarczy plyta instalacyjna z windą i tryb tekstowy konsoli i tyle ale widze ze na informatyce nie uczą podstaw lol

mgit 21.03.2005 22:13

Cytat:

Napisany przez memorando
póknij się w pusty mózg z takimi radami :boks: najprościej jest użyć funkcji napraw z instalatora windows odpal instalatora ona poszuka wczesniejszych wersji windowsa i wybierz napraw

oki pukłem się w muzg, ale najprostrzym sposobem szybkiej naprawy systemu wrazie jakielkolwiek awari jest przywrócenie systemu TrueImage lub Ghostem :P oile ma się wcześniej zrobiony obraz dysku :P

Jeśli się nie ma obrazu dysku to jeszcze prostrza metodą jest skorzystanie z Przywracania systemu które jest wbudowane w Windows :P i nie cza wtedy kombinować z konsolą odzyskiwania :P

Y@nkee_PL 21.03.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez memorando
wystarczy plyta instalacyjna z windą i tryb tekstowy konsoli i tyle ale widze ze na informatyce nie uczą podstaw lol

buhaha... weź już przestań z tym twoim mądrzeniem się, a niby po co pisalem o płytce bootowalnej z windą?

jak widać w szkole nie uczyli czytać ze zrozumieniem... lol

memorando 21.03.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez mgit
oki pukłem się w muzg, ale najprostrzym sposobem szybkiej naprawy systemu wrazie jakielkolwiek awari jest przywrócenie systemu TrueImage lub Ghostem :P oile ma się wcześniej zrobiony obraz dysku :P

Jeśli się nie ma obrazu dysku to jeszcze prostrza metodą jest skorzystanie z Przywracania systemu które jest wbudowane w Windows :P

bzdura windowsa szybciej się przy średnich usterkach naprawia z konsoli

memorando 21.03.2005 22:18

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
buhaha... weź już przestań z tym twoim mądrzeniem się, a niby po co pisalem o płytce potowalnej z windą?

jak widać w szkole nie uczyli czytać ze zrozumieniem... lol

piszesz *****izmy co fat ma do ntfsa??ntfs z hiren boot masz tylko w trybie do odczytu a pelnym trybie tylko daje winda i ntfspro ktory kosztuje niewkurzaj mnie idź do swojej błekitnej wybeczec się albo tej z 2003 malolaty lol

mgit 21.03.2005 22:18

Cytat:

Napisany przez memorando
bzdura windowsa szybciej się przy średnich usterkach naprawia z konsoli

czy ja wiem czy szybciej, umnie w razie jakiej kolwiek awari przywraca system w ciągu 3 minut (dosłownie w ciągu 3 minut) :P
A przy drobnych awariach zwykłe przywracanie systemu które jest wbudowane w windows w zupełności wystarcza :P

Bartez 21.03.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez memorando
niewkurzaj mnie idź do swojej błekitnej wybeczec się albo tej z 2003 malolaty lol

plz uspokój się memo, bo ostatnio przeginasz i to bardzo...

qfir 21.03.2005 22:28

Cytat:

Napisany przez memorando
najprościej jest użyć funkcji napraw z instalatora windows odpal instalatora ona poszuka wczesniejszych wersji windowsa i wybierz napraw

stanowczo odradzam, juz raz sie na tej fukcji przejechalem !!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:43.