![]() |
problem z windowsem
witam to jak zwykle ja mam powazny problem dzis rano gdy wlaczylem kompa po pewnym czasie nagle byl spadek napiecia pradu mignal mi komp i sie zrestartowal nie bylo pradu chwilowo no i jak sie komp uruchomil to wyskoczyl komunikat o tresci: "Nie mozne uruchomic systemu windows, poniewaz nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony \windows\system32\config\system no i dalej pisze ze moge podjac probe naprawy tego pliku i takie tam ale uruchamiam to i nie wiem jak mam naprawic ten niby plik zamienialem go na nowy plik inic to samo dalej prosze wrecz blagam o pomoc jak najszybsza prosze o pomoc blagam ???
|
Najprostrzy sposób naprawy systemu to Format C:
:P PS. Zaraz się pewnie odedzwą przeciwnicy formata :D |
poszukaj folderu repair i tam mzoe jest ten plik??? i wtedy go wklej tam gdzxie trzeba
|
Cytat:
|
Moze wystarczy zrobic nakladke. Na przyszlosc miej backup partycji np z ghosta, swiezo i nie zasyfionej jeszcze.
|
Cytat:
|
lol... jeśli ma dyskietke startową (i partycje na fat32) to nie jest źle
w przypadku ntfsa potrzeba wtedy bootcd z windowsem (zakładam że to o XP się rozchodzi :P ) |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli się nie ma obrazu dysku to jeszcze prostrza metodą jest skorzystanie z Przywracania systemu które jest wbudowane w Windows :P i nie cza wtedy kombinować z konsolą odzyskiwania :P |
Cytat:
jak widać w szkole nie uczyli czytać ze zrozumieniem... lol |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A przy drobnych awariach zwykłe przywracanie systemu które jest wbudowane w windows w zupełności wystarcza :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:43. |