![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- numer ostatniego postu w tym temacie - ilosc swoich postow podzielonych przez ilosc reputek - date i godzine wysylania kuponu lotka |
trzeba obserwować znaki:
teściowa przy obiedzie 8 razy mówiła: wnuczko moja jak ty wyrosłaś - 8 teściu wypił 12 kielonów - 12 ciocia Hela zjadła 13 grzybków w occie - 13 babcia Gienia 18 razy poprawiała zęby - 18 wujek Franio 28 razy powiedział: a no właśnie mówiłem - 28 kuzynka Cecylia miała 42 urodziny a mówi, że ma 38 - 38 lub 42 |
Systemy takowe nie istanieją, ale jak grać czymś to w Multi-Lotka ;). Są takie spacjalne tabele do zrobienia np. 15 kombinacji i prawdopodobieństwo, że jak obstawimy 20 liczb i trafimy 3-8 z nich daje nam jakieś zyski - na takiej zasadzie działa [nie pamiętam jak to szło :P coś z pozycjowaniem liczb ;] ]
Kiedyś sobie zrobiłem tak, że na sucho obstawiłem 10 liczb po 25 zakładów. Od 20 do 30 i wpadło 5 liczb z tego przedziału (na 20 losowanych). Wpadło mi 3x pełna piątka i pare czwórek. Szkoda, że nie grałem naprawde (( To tyle z mojej strony |
Najlepiej i tak puścić jeden zakład na 'chybił trafil' za 1,25 przy dużej kumulacji... jak się ma wygrać to się wygra :P
|
3, 11, 15, 18, 31, 34
co ?? To, że teraz to mi to lotto :> |
Cytat:
Prawdopodobienstwo jest takie samo |
Cytat:
Wiem wiem, teoretycznie to po prostu prawdopodobieństwo, statystyka i ja zgadzam się z tym, bo to w sumie były moje ulubione działy z matematyki. Ale jednak dochodzi tutaj coś takiego, jak "przeczucie", które nie pozwala nam się z tym zgodzić :) |
ludzie.. co wyście mieli z matmy? jak czytam, że nigdy nie wypadnie A B C i D bo łączą się one z abecadłem to mnie coś trafia - wracajcie do liceum - tam już powinniście wiedzieć, że losowane kulki są od siebie całkowicie niezależne i kulkę losowaną jako trzecią guzik obchodzi, że druga wypadła akurat 2 razy mniejsza niż pierwsza...
każda kombinacja ma takie samo prawo i szansę wypaść - a to, że dla człowieka wydają się one mneij prawdopodobne.. to cóż.. paradoksalnie, na tej właśnie NIEWIEDZY opierają się systemy maksymalizacji zysku - obstawiać kombinacje, których inni ludzie nie obstawią bo 'wiedzą' że nie wypadną, w ten sposób na wygraną mamy taką samą szansę, ale mniejszy problem ew. podziału wygranej, bo 'przecież te liczby łączy moc księżyca...' |
Cytat:
|
To ,że ludzie wierzą (chcą wierzyć) w takie systemy jest czymś najzupełniej normalnym-ot taka nasza natura.Każdy chciałby posiąść tą tajemną wiedze i skreślić klika liczb aby reszte swojego życia spędzić na Hawajach.
I taka właśnie zaślepiona wiara napędza klientów ,biznes się kręci,powstaja nowe stadiony itd. Ktoś powie-nie grasz,nie wygrasz. Oczywiście,jednak grać a liczyć na jakis magiczno-matematyczny sposób odgadniecia kilku liczb,które to (wierząc totalizatorowi) padaja losowo to jednak spora różnica. Praktycznie każdy magiczny system (sprzedawany za 9zł) musi prędzej czy później odniesc skutek odwrotny do zamierzonego. Każdy system opiera się praktycznie na dośc długotrwałym graniu przy użyciu kilku-kilkudziesięciu koponów za jednym podejściem. Nie trudno zgadnąc co się stanie w razie (wysokie prowdopodobieństwo) naszej klapy. Osobiście bardziej wierze w uzycie jednego kupona ,przypadkowo skreślonego niż "systemy" oferowane na np. Allegro. Bo jak wytłumaczyć takiemu matematykowi iz gość który właśnie zgrnął całą pule zagrał dpiero 3x w życiu,a numerki wybrał całkiem przypadkowo?. Pewno taki matematyczno-prawdopodobny gość doszuka się w tym praw logicznego przeliczenia,ku chwale swjego ego. Ja mogę zaręczyć jedno : Jeśli kiedykolwiek potrafłił bym wyliczyć,przwidzieć chociażby 4 numerki mające padnąć w środe-napewno takiego talentu nie sprzedałbym za 9zł. |
Co wyście mieli z matmy? jakie jest prawdopodobieństwo że wypadną takie a nie inne liczby? Dla każdej liczby jest takie same! Prawda? Więc wypadnie 1 lub 23. za drugim razem 2 lub 18 itp itp więc równie dobrze może wypaśc 1,2,3,4,5,6 jak i 12,22,32,42,43,44.
|
systemy nie istnieją.
można jedynie na podstawie rachunku prawdopodobieństwa obliczyć, jakie kombinację wypadają najczęściej (niekoniecznie 6 liczb, ale np 2-3). dla przykładu - postawienie na 1, 2, 3, 4, 5, 6 oznacza w praktyce ~100% szansy na przegraną (co nie jest wykluczone, ale taka kombinacja jest bardzo, ale to bardzo mało prawdopodobna). |
poszukałem i znalazłem SYSTEM @andrzejj9
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:19. |