Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   neostrada (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-51121/)

Yarozelsky 15.04.2005 11:59

neostrada

witam
dziwna rzecz mi sie przytrafila? w weekend niemoglem sprawdzic limitu w panelu bo mi jakis blad wywalalo ,a jak dzis wszedlem to niby mam sciagniete 1,2 gb a sciagnalem od 1 kwietnia conajmniej 4,5 gb czy wy tez tak macie?

legion 15.04.2005 12:00

daj spokoj ta neostrada juz mi na jajo idze ciagle im sie cos pierdzieli :D

marky 15.04.2005 12:04

Panel pokazuje Ci tylko część danych, które licznik naliczył do pewnego okresu.
Nie bój, Tele Franca sobie to zlicza i w końcu licznik/panel się uaktywni dzięki czemu prędkość Ci spadnie. :'(

szafran1988 15.04.2005 12:05

hehe ja jakis miesiac temu luknolem ze zaraz przekrocze limit wiec nic nie sciagalem a jak wlaczylem kompa nastepnego dnia to mialem przekroczony limit o gigabajt ;) . Im sie tam pierdzieli ale jezeli zeczywiscie nie przekroczyles to ci nie zmniejsza predkosci ;p

szafran1988 15.04.2005 12:12

aha i jeszcze jedno on ci pokazuje w panelu dane swierze dopiero po ponownym uruchomieniu komputera ;p bo jezeli przekroczysz limit i nie wylaczysz kompa do konca miesiaca to ci nie zwolnia ;p to taki moj maly sposob :D

P.S I dziala ;p

legion 15.04.2005 12:13

Teraz tpsa oferuje 2 mb za 168 zl ale na 2 lata umowa i limit 35 GB no oni to chyba z innej bajki sa i na dodatek jak jestes za daleko od centrali to zapomnij ze ci bedzie dzialac
2mb i jeszcze na 2 lata chca zatrzymac klienta bo sie boja ja sie nie dziwie bo w dialogu
2 mb kosztuje 117 zl i bez limitow na anexie B :)

ed hunter 15.04.2005 13:02

za dwa lata mam nadzieję nie będziemy już musieli być na łasce tepsy.

Piterniel 15.04.2005 13:14

Cytat:

Napisany przez szafran1988
aha i jeszcze jedno on ci pokazuje w panelu dane swierze dopiero po ponownym uruchomieniu komputera ;p bo jezeli przekroczysz limit i nie wylaczysz kompa do konca miesiaca to ci nie zwolnia ;p to taki moj maly sposob :D

P.S I dziala ;p

No tylko neostrada rozłączy ci się w ciagiu 24h - szkoda prawda a twój sposób wtedy jest o qpe rozbić :D

ed hunter 15.04.2005 13:20

ja nie mam limitu i też mnie skubańcy raz na dobę rozłączają...

Yarozelsky 15.04.2005 14:09

cholera myslalem ze raz cos sie na ich niekozysc zwalilo / mialo byc tak kolorowo :podbite:
na mnie skubancy wymusili druga linie telefoniczna bo podobno stara niedaje rady i niemogli mi tam podlaczyc neo [a ze starego numeru niemoge zrezygnowac bo od lat to numer firmowy],przelaczyc do nowej centrali stara linie tez niemoga :\
moge cos z tym zrobic ??bo teraz place za neo128 ponad 100zeta :podbite:
u mnie na osiedlu narazie niema innych dostawcow.

pozdrawiam

edit
wlasnie gadalem z kumplem tez mu sie cos pochrzanilo z limitem tranferu
moze tpsa na slasku miala jakas awarie ||

andrzejj9 15.04.2005 17:12

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
witam
dziwna rzecz mi sie przytrafila? w weekend niemoglem sprawdzic limitu w panelu bo mi jakis blad wywalalo ,a jak dzis wszedlem to niby mam sciagniete 1,2 gb a sciagnalem od 1 kwietnia conajmniej 4,5 gb czy wy tez tak macie?

Nie patrz na ten ich licznik, który jak już jakimś cudem działa, to wskazuje cuda.. Zainstaluj sobie Net Meter i będziesz miał dokładne pomiary.

Ufil123 15.04.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
witam

u mnie jest identyczna sytuacja:)

ściagłem ok 15 filmów (Torren rządzi :) ), a dziś dopiro zaczeli naliczać i też mam 1,228 GB ( już myślałem że zlikwidowali limiy i sciagałem ile się da)

pozdro

Yarozelsky 16.04.2005 02:02

Cytat:

Napisany przez Ufil123
u mnie jest identyczna sytuacja:)

ściagłem ok 15 filmów (Torren rządzi :) ), a dziś dopiro zaczeli naliczać i też mam 1,228 GB ( już myślałem że zlikwidowali limiy i sciagałem ile się da)

pozdro

he nie jestem sam :piwo: ja normalnie sciagam na maxa dopuki panel sciemnia ,jak mnie zablokuja to na niebieskiej lini bede glupa rzna ze mi panel pokazuje ze mam jeszcze limit[ciekawe czy uda sie choc raz tpsa w c..ja zrobic]

Luis 16.04.2005 10:57

Ja mam identyczną sytuację sciągnęlem conajmniej 15 GB a pokazuje tylko 4 GB. A ten pomysł ze sciemniniem tez zastosuje zobaczymym co mi poweidzą :D Jak nie to bede reklamował.....

rosol 16.04.2005 11:20

Ilość załączników: 1
Polecam programik NeoT. Podaje on aktualna ilość ściągnietych danych na podstawie naszego ID i PINu, a nie tak jak na stronie tepsy. Do poprawnego działania tego programu potrzebna jest zainstalowana Java.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42.