Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nie przeklinaj panie bo mandat :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nie-przeklinaj-panie-bo-mandat-53410/)

legion 16.06.2005 10:30

Nie przeklinaj panie bo mandat :)

Wczoraj ogladalem sobie lokalne wiadomosci i spadlem ze stolka okazalo sie ze we Wroclawiu,Poznaniu i Szczecinie juz zostalo ukaranych w sumie 3000 osob za lacine:) a cena mandatu 1500 zl to juz sa jaja jak berety.
Straz miejska nawet w rozmowie z kolega nie koniecznie glosnej moze ci dac mandat za przeklinanie a jak ktos cie oskarzy o proceder laciny po polsku :D przyjezdza policja na interwencje :).
Ale jaja juz robia sobie w tym kraju juz mi sie smiac chce zobaczymy co jeszcze wymysla ciekawego zeby zalatac dziury w budzecie :haha:

icemac 16.06.2005 10:33

podatek od ilosci azotu w powietrzu w danej kubaturze mieszkania ;)

legion 16.06.2005 10:35

a kto wie moze juz niedlugo :)

ed hunter 16.06.2005 10:35

a Rywin na wolności :spoko: (( :wsciekly:

andrzejj9 16.06.2005 10:36

Widzisz.. ja generalnie jestem za, bo to już się naprawdę przykre robi, jak przechodzę obok przedszkola, a tam kilkuletnie dzieci klną tak, że w życiu by mi takie słowa przez gardło nie przeszły... Ale jak to jest często w naszym kraju tak i tu karani są najczęściej Ci, którzy najmniej na to zasługują. Ile to ja razy słyszałem takie kwiatki z ust policjantów, że aż się miło na duszy robiło... ;)

legion 16.06.2005 10:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Widzisz.. ja generalnie jestem za, bo to już się naprawdę przykre robi, jak przechodzę obok przedszkola, a tam kilkuletnie dzieci klną tak, że w życiu by mi takie słowa przez gardło nie przeszły... Ale jak to jest często w naszym kraju tak i tu karani są najczęściej Ci, którzy najmniej na to zasługują. Ile to ja razy słyszałem takie kwiatki z ust policjantów, że aż się miło na duszy robiło... ;)

No zgadza sie ale mandatmi tego nie rozwiaza tylko widac ze to jest jawne szukanie pieniedzy a lacina zawsze bedzie w naszym jezyku i nic na to nie poradzisz ale zeby walic takie mandaty to wole juz przekroczyc szybkosc 40 km/h :D
A co do dzieci to biega u mnie po podworku gowniarz 8 letni ale taki ma slowniczek lacinski ze glowa boli :) wiec chyba jego rodzice powini sie tym zajac no tak zapomnialem jak mama i tata codzienie na bance bo pracy nie maja i nie moga znalesc :) to chleja a dziecjaka podworko wychowuje :D

Zwlaszacza jak w telewizji sie slyszy nostop lacine w filmach a juz nie mowiac o Polskich filmach wiec o co im chodzy praktycznie producenci np. Psow powinni milionowy mandat zaplacic za demoralizowanie kultury polskiej :)

Ale moim zdaniem to jest wbrew konstytucji takie dawanie mandatow ale zapomnialem ze konstytucje Polska mozna przerobic na papier toaletowy.:(

icemac 16.06.2005 10:48

a gdzie ta polityka pro-rodzinna :mruga:

do szkoly nie chodzi ?

legion 16.06.2005 10:58

Cytat:

Napisany przez icemac
a gdzie ta polityka pro-rodzinna :mruga:

do szkoly nie chodzi ?

nie wiem chyba chodzi :)
ta polityka rodzinna to wszystko iluzja a pieniadze jak zawsze ida do naszych kochanych oczywiscie uczciwych :mruga: politykow :D

DajtaBanana 16.06.2005 11:04

Heh ale 1500zł? to jakiś błąd jest. No bez przesady. U mnie w Gdańsku to max 5 dych za takie cóś można dostać i to trzeba się mocno nastarać i być upierdliwym wobec policjanta.

legion 16.06.2005 11:09

Cytat:

Napisany przez DajtaBanana
Heh ale 1500zł? to jakiś błąd jest. No bez przesady. U mnie w Gdańsku to max 5 dych za takie cóś można dostać i to trzeba się mocno nastarać i być upierdliwym wobec policjanta.

no na serio wlasnie dlatego ze stolka spadlem :haha:

mr_spock 16.06.2005 11:26

w 90% przypadkow wysokosc mandatu to 20-50zl

ale nawet prof. Miodkowi sie to nie podoba ;)

prometeusz 16.06.2005 11:30

to współczuję wam panowie z Wroclawia ,Poznania i Szczecina, na szczęście w Bielsku jest spokojnie:)

MQs 16.06.2005 11:32

O ja cie pędze :niepow:
To chyba koncerty hiphop'owe zdelegalizują, a w filmach zamiast Fuck będzie lektor czytał "terefere":)

ro29 16.06.2005 11:57

Witam !
OK - przeklinanie na ulicy, to nic przyjemnego dla uszu innych (tych bardziej przewraźliwionych), oraz przede wszystkim dzieci.
Ale może lepiej Straż miejska, Policja municypalna (to chyba to samo ?), a także dzielnicowi, wzieli by się za pilnowanie porządku, tzn. karanie mandatami tych co niszczą zieleń (deptanie trawników itd.), śmiecą (pety, puszki itd.), a także nie sprzątają tam gdzie powinni (dozorcy itd.). Przykład - 50 m od miejsca gdzie mieszkam jest chodnik, który nie pamiętam kiedy był zamieciony (szczególnie jego część) i leży tam piasek, który pamięta nie tylko ostatnią zimę, ale też chyba z dwie poprzednie !!!!!!
A nie wspomnę już o karaniu właścicieli psów, którzy nagminnie łamią prawo i nie sprzątają psich odchodów (spacek niektórymi chodnikami, to jak wyścig pomiędzy słupkami ) !
I to tyle, co mi na sercu leżało !
ro29

mgit 16.06.2005 12:04

Dobrze że w moim mieście można używać łaciny bez strachu że dostanie się mandacik :)
Pozatym policja co daje mandaty też nie lepsza ... :ysz:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:09.