![]() |
Nie przeklinaj panie bo mandat :)
Wczoraj ogladalem sobie lokalne wiadomosci i spadlem ze stolka okazalo sie ze we Wroclawiu,Poznaniu i Szczecinie juz zostalo ukaranych w sumie 3000 osob za lacine:) a cena mandatu 1500 zl to juz sa jaja jak berety.
Straz miejska nawet w rozmowie z kolega nie koniecznie glosnej moze ci dac mandat za przeklinanie a jak ktos cie oskarzy o proceder laciny po polsku :D przyjezdza policja na interwencje :). Ale jaja juz robia sobie w tym kraju juz mi sie smiac chce zobaczymy co jeszcze wymysla ciekawego zeby zalatac dziury w budzecie :haha: |
podatek od ilosci azotu w powietrzu w danej kubaturze mieszkania ;)
|
a kto wie moze juz niedlugo :)
|
a Rywin na wolności :spoko: (( :wsciekly:
|
Widzisz.. ja generalnie jestem za, bo to już się naprawdę przykre robi, jak przechodzę obok przedszkola, a tam kilkuletnie dzieci klną tak, że w życiu by mi takie słowa przez gardło nie przeszły... Ale jak to jest często w naszym kraju tak i tu karani są najczęściej Ci, którzy najmniej na to zasługują. Ile to ja razy słyszałem takie kwiatki z ust policjantów, że aż się miło na duszy robiło... ;)
|
Cytat:
A co do dzieci to biega u mnie po podworku gowniarz 8 letni ale taki ma slowniczek lacinski ze glowa boli :) wiec chyba jego rodzice powini sie tym zajac no tak zapomnialem jak mama i tata codzienie na bance bo pracy nie maja i nie moga znalesc :) to chleja a dziecjaka podworko wychowuje :D Zwlaszacza jak w telewizji sie slyszy nostop lacine w filmach a juz nie mowiac o Polskich filmach wiec o co im chodzy praktycznie producenci np. Psow powinni milionowy mandat zaplacic za demoralizowanie kultury polskiej :) Ale moim zdaniem to jest wbrew konstytucji takie dawanie mandatow ale zapomnialem ze konstytucje Polska mozna przerobic na papier toaletowy.:( |
a gdzie ta polityka pro-rodzinna :mruga:
do szkoly nie chodzi ? |
Cytat:
ta polityka rodzinna to wszystko iluzja a pieniadze jak zawsze ida do naszych kochanych oczywiscie uczciwych :mruga: politykow :D |
Heh ale 1500zł? to jakiś błąd jest. No bez przesady. U mnie w Gdańsku to max 5 dych za takie cóś można dostać i to trzeba się mocno nastarać i być upierdliwym wobec policjanta.
|
Cytat:
|
w 90% przypadkow wysokosc mandatu to 20-50zl
ale nawet prof. Miodkowi sie to nie podoba ;) |
to współczuję wam panowie z Wroclawia ,Poznania i Szczecina, na szczęście w Bielsku jest spokojnie:)
|
O ja cie pędze :niepow:
To chyba koncerty hiphop'owe zdelegalizują, a w filmach zamiast Fuck będzie lektor czytał "terefere":) |
Witam !
OK - przeklinanie na ulicy, to nic przyjemnego dla uszu innych (tych bardziej przewraźliwionych), oraz przede wszystkim dzieci. Ale może lepiej Straż miejska, Policja municypalna (to chyba to samo ?), a także dzielnicowi, wzieli by się za pilnowanie porządku, tzn. karanie mandatami tych co niszczą zieleń (deptanie trawników itd.), śmiecą (pety, puszki itd.), a także nie sprzątają tam gdzie powinni (dozorcy itd.). Przykład - 50 m od miejsca gdzie mieszkam jest chodnik, który nie pamiętam kiedy był zamieciony (szczególnie jego część) i leży tam piasek, który pamięta nie tylko ostatnią zimę, ale też chyba z dwie poprzednie !!!!!! A nie wspomnę już o karaniu właścicieli psów, którzy nagminnie łamią prawo i nie sprzątają psich odchodów (spacek niektórymi chodnikami, to jak wyścig pomiędzy słupkami ) ! I to tyle, co mi na sercu leżało ! ro29 |
Dobrze że w moim mieście można używać łaciny bez strachu że dostanie się mandacik :)
Pozatym policja co daje mandaty też nie lepsza ... :ysz: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:09. |