![]() |
abonament za neostrade, łączy nas coraz więcej :/
siema
w zeszłym roku w czerwcu założyłem sobie neostrade 128 z umową na 12 miesięcy z abonamentem 59zł netto miesięcznie teraz minał rok i tp przedłuzyła mi umowe (nie kontakotwałem sie z tp aby przedłuzyć abonament) o okolejne 12 miesięcy na neostarade 128 ale juz abonament bedzie kosztował mnie 97,54zł netto:/ po rozmowie z facetem w telepunkcie dowiedziałem sie ze jesli sie nie zrezygnuje się z usługi po 12miesiącach to oni kontyuja dostrczenaie neo 128 ale abonament wynosi teraz 97,54zł netto. i teraz pytanie brzmi czy mieli prawo przdłużyć mi umowe bez skontaktowania sie ze mną, ale pewnie znając tp gdzies wcisneli w umowie ze jednak mieli prawo,ale pytam bo czasme umowy sa niezgodne z prawem. moze ktos z Was miał juz taki przypadek i udało mu sie wyszarapac neo 128 na kolejne 12 miesiecy na starym abonamencie 59zł netto, da sie to zrobić, jesli tak to jak pozdrawiam |
Jeśli przed końcem umowy na czas określony nie przedłużyłeś umowy na kolejny okres, to automatycznie przechodzisz na umowę na czas nieokreślony i co za tym idzie wyższy abonament.
Po prostu pofatyguj się do punktu i podpisz nową umowę na 12 miesięcy. |
dokladnie - pisze jak byk w umowie ze jesli nie przedluzysz to "somo" sie przedluzy ale masz prawo ja zmienic w kazdym momencie
|
jestem truche wk... i nie bardzo łapie. czyli moge isc do telepunktu i zmienic umowe na niższy abonament?
|
Cytat:
|
Cytat:
Umowa na czas określony ma tańszy abonament z racji tego, że nie możesz bezkarnie zrezygnować z usługi przed określonym terminem np. gdyby trafił Ci sie tańszy dostawca netu.:) |
dziekuje za pomoc
|
O qrde, no to teraz ja mam taki sam problem... i thx 4 all ze mnieuswiadomili ze teraz za moja neo 128 bede placil ok 100zl. Ja na poczatku chcialem wziasc sobie ta nowa neo 512 z promocji, ale gosc mi powiedzial ze promocja dotyczy tylko nowych userow i nie da rady juz zeby sie zalapac na jakakolwiek promocje zwiazana z neo ;p
|
Cytat:
Przejrzałem wypowiedzi które się pojawiły i niestety nie wiem czy to jest tak do końca łatwo jak chociażby @rycho sugeruje. To znaczy - prawdą jest, że jeśli na miesiąc przed końcem umowy nie przedłuży się jej na czas określony, lub nie zrezygnuje, to staje się ona umową na czas nieokreślony (z wyższą opłatą). Natomiast jeśli koledze @kontestator, zdarzyła się już taka przykra wpadka i nie przeczytał dokładnie regulaminu, to według moich przypuszczeń - będzie musiał najpierw zrezygnować z tej aktualnej umowy (ma teraz do tego prawo - bo ma już umowę na czas nieokreślony - aczkolwiek chyba z miesięcznym wypowiedzeniem), i dopiero później będzie mógł podpisać nową umowę. Wiem, że to zagmatwane i niekorzystne - ale mam obawę, że chyba nie można przejść z umowy na czas nieokreślony na umowę na czas określony. Obym się jednak mylił ;) I jeszcze w kwestii informacji, że nie mogą aktualni użytkownicy skorzystać z promocji Neostrady 512 - tak prawda - ale dokładniej jest tak, że z tej promocji nie mogą skorzystać te osoby, które w okresie od 1 stycznia do 31 sierpnia tego roku byli użytkownikami Neostrady. Pozdrawiam ro29 P.S. A mi się za 10 dni kończy okres promocyjny neo 512 :smutny: :smutny: I trzeba będzie zwrócić modem, albo ewentualnie przesiąść się na neo128 (małe szanse - chyba wrócę do dial-up :smutny: ) |
Ro29 - chyba masz racje. Trzeba najpierw zrezygnowac z aktualnej neostrady i dopiero podpisac z nimi nowa umowe. Oczywiscie termin miesieczny obowiazuje.
Z tego co mi mowil gosciu w telepunkcie, to tepsa najpierw zlikwiduje obecne lacze na centrali a np na drugi dzien beda je konfigurowac od nowa (jesli podpiszesz nowa umowe). Do tego odpowiedni obieg papierkowy wiec i czas w ktorym bedziesz calkiem bez neta, no chyba ze wygrzebiesz skads jakis modem. Calkiem to bez sensu, no ale co w tepsie ma sens? |
Cytat:
|
chyba nie trzeba jej rozwiazywac
|
Cytat:
Teoretycznie jest - np. w kablówce - za 49 zł łącze 64 k, za 59 zł łącze 128 k Różnica niezbyt wielka, ale zawsze.. Ale żeby mieć Internet w kablówce trzeba (chyba) mieć pełen pakiet programów - a u mnie w domu go nie ma - więc musiałbym teoretycznie dopłacić do tych sum coś z 24 zł - więc wtedy neo jest już tańsze. Pomijam problem logistyczny z instalację kabla od kablówki w mieszkaniu ;) Więc tak to wygląda niestety. I jeszcze jedno - w kablówce też trzeba podpisać umowę na rok, a to mi trochę nie odpowiada. Ale może jednak przesiadę się na te neo128 ?? Mam jeszcze tydzień czasu na podjęcie decyzji - choć wątpię ....szczególnie, że umowę nie ja podpisuję niestety. Pozdrawiam ro29 |
wez jeszcze pod uwage limity w neo 128 i zobacz jak ta sprawa wyglada w kablowce
|
Cytat:
Ale akurat limity to nie jest dla mnie najważniejsza rzecz - dziś jest 23 lipca, a ja wykorzystałem na razie niecałe 3,5 GB - przy dość mocno intensywnym korzystaniu z Internetu (aczkolwiek bez p2p) - limit w najtańszej neo wynosi 7 GB - więc tym się raczej nie martwię. Jako ciekawostkę mogę podać, że znajomy na neo wykorzystuje tylko max z 500 - 800 MB na miesiąc :) ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29. |