![]() |
Daewoo Tico i inne - czekam opinie
Mysle nad kupnem ekonomicznego i taniego samochodu, wiec padlo wlasnie na Tico.
Mam nadzieje, ze wsrod Was sa osoby, ktore maja stycznosc z tym samochodem i napisza mi troche o nim. Od razu pominmy moze historie, kolega kolegi... Interesuje mnie rowniez wytrzymalosc silnika, bo wpadl mi w lapki "Tikacz" z 2000 roku w gazie za 4500zl, ale martwi mnie jego przebieg 160k km :| Nie wiem na ile stac takie autko. Jakby ktos mial jakies inne propozycje to rowniez mile widziane. A to moze podam rowniez moj budzet ;) - najlepiej do 3,5k-4,5k zl. |
ta blaszanka to po maluchu najbardziej niebezpieczny pojazd 4 kołowy na naszych drogach.
30 na godzinę i już można z tego źle wyjść, 50 zaczyna pachnieć cmentarzem. i nie mówię tu o opowieści kolegi kolegi tylko o tym co widziałem na drogach :| |
Moze jakas Panda ??
|
Cytat:
Mi Tico nie odpowiada ze względu na mój sporawy wzrost. Ale pewna bardzo niska osoba, którą znam wybrała właśnie jego, bo oprócz malucha tylko tam miała możliwość swobodnego wciskania pedałów. ;) |
Cytat:
|
Najlepiej poczytaj tutaj:
http://moto.wp.pl/kat,336,maid,6,moi...nie_model.html |
Cytat:
http://www.motofakty.pl/opinie/-1.html Ale z Twoja lektura z mila checia sie zapoznam. |
Cytat:
Jest to autko żwawe, ekonomiczne, nieawaryjne ( po przebiegu 85 tys. km ).:) |
nie, no generalnie tico tnie sie jak papier., ale jest male i wszedzie mykniesz nim...
moze uzywana astra? corsa? civic? nie orientuje sie w kwotach...ale moze cos bardziej bezpiecznego... |
Cytat:
Cytat:
Co do tamtych propozycji to odpadaja za drogie. |
Cytat:
Tico pod tym względem się wyróżnia. widziałem na własne oczy jak babka po mocnym hamowaniu wpakowała się w lewe przednie drzwi Fiata 125, nawet wielkiego bum nie było, Tico masakra - nawet dach się załamał, babę zabrało pogotowie a w leciwym 125 drzwi wytrzymały :| drugi raz widziałem Tico po dachowaniu - dach załamany na wysokość maski :| trzeci raz po trafieniu w bok przez faktycznie jakąś większą osobówkę, od strony kierowcy - 1/3 pojazdu zniknęła, kierowca Tico na siedzeniu pasażera w krainie wiecznych łowów. :| nawet Fiat seicento tak się nie gnie, choć jest to wybitne gówno :| http://www.newstreet.it/img/auto/cra...cento_2000.jpg jak już mówimy o Daewoo to Matiz - trochę awaryjne, ale o niebo bezpieczniejsze autko (ja się w nim nie mieszczę :D ) |
Cytat:
Autko jest udane. Moim zdaniem lepsze od Seicento. Jednak 85 tys. to nie 160 tys. Najlepiej poczytaj opinie użytkowników w linkach wyżej. Moja Zona sobie bardzo chwali, a nie jest to jej pierwszy zamochód.:) |
Cytat:
Natomiast też polecałbym ci Matiza. Jeździłem tym trochę na kursie prawa jazdy i muszę przyznać, że jest to naprawdę bardzo przyjemny samochodzik. Mały, ale wygodny w środku, nie pali dużo, potrafi przyspieszyć. Nie wiem, czy dostaniesz go za wspomnianą kwotę, ale 2 latki widziałem już po ok. 10 tys. więc może starsze zmieszczą się i w przedziale do 5? |
Cytat:
Zastanow sie nad Dieslem, zwlaszcza w perspektywie ostatniej katastrofy w zatoce - u mnie w miescie w 2 dni paliwo podrozalo o 50 groszy na litrze, a kolega ktory mial do sprzedania Audi 2,8 litra o ktore chcialo sie zabic 3 kupcow nagle stracil ich wszystkich a samo auto stracilo 4 tysiace na wartosci... Ew. Polecam stara Corse - bardzo zwawe i ekonomiczne autko, nie ma tez problemu z wrzuceniem w nie gazu. Przy takim ukladzie jego utrzymanie nie bedzie narazac Cie na ekstremalne koszta! |
co do Tico .. to yy.. ciotka kupiła nófke z salonu i po trzech latach auto nie nadawało sie praktycznie do niczego... cały czas sie psuło..i wogóle blee.. przesiadła sie na nowego SEICENTO i była w niebowzieta...
ogólnie Daewoo .. to gnioty ..bardziej juz bym polecał CIENTASA .. .napewno solidniejszy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:12. |