Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Prawojazdy od 21 lat (https://forum.cdrinfo.pl/f5/prawojazdy-od-21-lat-56618/)

mgit 15.09.2005 16:10

Prawojazdy od 21 lat

Słyszałem żę ponoć od 1 października na prawojazdy moga iść tylko osoby mający skończone 21 lat. Czy to prawda ???

Ja planowałme pójść na prawko za 4 miechy, więc przyjdzie mi poczekać 3 lata jeśli to prawda :'(

Piterniel 15.09.2005 16:22

Jakby takie coś było to dla mnie lipa, ale napewno byłby mniej wypadków spowodowanych przez młodocianych. Chociaż z moją perpektywą to miałbym jeszcze troche do prawka :|

demek 15.09.2005 16:22

ja bym zrobil od 24! ;)

ed hunter 15.09.2005 16:23

dla Ciebie od 25 :P

może źródło takich bajek? :>

mgit 15.09.2005 16:27

Cytat:

Napisany przez ed hunter
dla Ciebie od 25 :P

może źródło takich bajek? :>

Kumpel z klasy który jest już na kursie na prakwo mi o tym powiedział 8 ) i się zdekka przeraziłem :fiu: Poszukałem na google (różne fora) i jedni mówią że to kłamstwo, jendi że prawda, już sam nie wiem co myśleć :ysz:

Predi 15.09.2005 16:50

gowno prawda ze jezeli tak zrobia to bedzie mniej wypadkow...
trzeba zmienic system szkolenia a nie dopuszczalny wiek
jezdze Simkiem od kiedy skonczylem 14 lat i w tym wieku juz jezdzilem lepiej niz Ci ktorzy na mnie na skrzyzowaniach wymuszali pierwszenstwo albo nie zauwazali reorganizacji ruchu.... w wieku 15 o*******ilem takiego jednego, z deka sie speszyl bo chcial sie klucic ze to on mial pierwszenstwo i wyszlo na moje

wiek nie ma nic do rzeczy

woitas 15.09.2005 17:12

jak to się mówi: z kierownicą trzeba się urodzić.
nie chwaląc się zbytnio, zdałem prawko za 5 razem :P
jeźdżę rok i nadal uważam, że nie jestem wybitnym kierowcą.
trzeba dużo jeździć, by nabrać wprawy.
zwłasza w przy dzisiejszym obciążeniu ruchem.

ps. dzisiaj mało mnie szlag nie trafił, jak musiałem w korku (jakieś 200 m :|) jechać 20 km/h za traktorem, który wykulał się na bardzo uczęszczaną drogę wojewódzką wodzisław-rybnik.
a wyprzedzić go nikt nie mógł, bo ciągle ktoś nadjeżdżał z naprzeciwka.

rosol 15.09.2005 17:27

Pic na wode fotomontaz. Nie sluchajcie. Wchodza jedynie przepisy o tym, ze nie bedzie normalnie placu, tylko np. parkowanie czy inne manewry beda na miescie np. przez supermarketem.

mensir67pl 15.09.2005 17:47

i najlepsze JAZDA w NOCY np. kolo 03 :15
beda tez kamery w pojazdach egzaminacyjnych.

o latkach nic nie mam sami sobie to wymysleli jest okazja a co zawsze to paru wicej sie zapisz TERAZ.

andrzejj9 15.09.2005 18:25

Cytat:

Napisany przez Predi
gowno prawda ze jezeli tak zrobia to bedzie mniej wypadkow...
trzeba zmienic system szkolenia a nie dopuszczalny wiek
jezdze Simkiem od kiedy skonczylem 14 lat i w tym wieku juz jezdzilem lepiej niz Ci ktorzy na mnie na skrzyzowaniach wymuszali pierwszenstwo albo nie zauwazali reorganizacji ruchu.... w wieku 15 o*******ilem takiego jednego, z deka sie speszyl bo chcial sie klucic ze to on mial pierwszenstwo i wyszlo na moje

wiek nie ma nic do rzeczy

zgadzam się.. obecny system szkolenia nie przygotowuje do jazdy w polskich warunkach.. Pomijając też fakt, że w najmniejszym nawet stopniu nie uczy myślenia na drodze. Inna sprawa, że nie bardzo kto tego myślenia ma uczyć...

Dzisiaj też miałem sytuację, kiedy ktoś na mnie wymusił.. Ale tak po hamsku, że miałem ochotę wyjść i dać mu w pysk.. A najgorsze, że jechałem doóść dobrym samochodem, bo gdybym jechał maluszkiem, którym po mieście często jeżdżę, to bym po prostu hama przytarł i chromolił to... Ale niestety jechałem tym, który niedawno kupiłem i trochę szkoda..

demek 15.09.2005 21:09

to znaczy ze nie jestes wyzyskiwaczem od ubezpieczyciela:) i bardzo dobrze!:)

Morris 15.09.2005 23:01

Cytat:

Napisany przez woitas
jeźdżę rok i nadal uważam, że nie jestem wybitnym kierowcą.

Hehehe... co Ty nie powiesz?
Co za skromność! ^_^

Loczek 15.09.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez woitas
... zdałem prawko za 5 razem

Znam osobiście kolesia który testy zdawał 8 razy , a jazdę 7. Jak już w końcu zdał to po miesiącu Policja złapała go na gazie, zabrali mi prawko na 2 lata :)

Ormianin 16.09.2005 07:38

Cytat:

Napisany przez Loczek
Znam osobiście kolesia który testy zdawał 8 razy , a jazdę 7. Jak już w końcu zdał to po miesiącu Policja złapała go na gazie, zabrali mi prawko na 2 lata :)

to jego zlapala a Tobie zabarali? nic nie rozumiem... chyba ze literowka sie wkradla :)

A tak swoja droga pomysl prawka od 18 lat jest poroniony, ale... jak czasem obserwuje tych "piskaczy opon" i innych mlodych "szatanow" na drodze, to mysle ze to naprawde dobry pomysl

ed hunter 16.09.2005 07:47

moja opinia jest taka - prawko wydawać warunkowo na 3 lata - narozrabiasz - dziękujemy. (wiek jest tu mniej istotny - są poważni 16 latkowie - głównie panieny :D i dziecinni dwudziestoparo)

trzęsących dziadków w kapeluszach zwijać na drodze i kierować na przymusowe badania w takim miejscu gdzie się nie da w łapę dać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:41.