![]() |
lsass.exe problem
Ilość załączników: 2
Po kilku minucie od właczenia kompa wywala mi takie cuś jak na screenie. Poczym po minucie restart i tak w kółko nod32 nic nie wykrywa procesu nie da rady zakończyć.
System operacyjny Windows XP Home bez żadnych sp |
Czyżby Sasser? Jeżeli tak, to bez ponownej instalacji Windowsa się nie obejdzie. Niby są jakieś fixy, ale kiedyś pół dnia z tym walczyłem. Jeżeli jesteś podpięty do jakiegoś lana, to przy instalacji radzę odpiąć kabel sieciowy. Dobrze jest też mieć płytkę ze zintegrowanym SP2 albo chociaż SP1, bo zanim to sciągniesz z sieci, to sasser albo blaster, jeżeli są w sieci bardzo szybko wpakują Ci się na kompa.
|
Mam płytke z XP Pro SP2 ale wolałbym mieć bez sp home :/ jak możesz to podaj bezpośredniego linka do jakiegoś fixa
Formata miałem wczoraj więc nie zabardzo chciałbym robic kolejnego :( |
Cytat:
|
To jest sasser. Tez mialem takiego syfa. Jezeli masz jakiegos antywirka (ja to usunalem Panda 2004) to przeskanuj pamiec i moze ci sie uda jeszcze troche dysku. Sprobuj w trybie awaryjnym. Antywirus powinien pomoc. Sasser ma chyba 6 rodzaji. Od A do G. Sprobuj jakim antywirkiem najpierw.
Kilka linkow pomocniczych: MKS Forum Opis sasserow wg Pandy |
Próbowałem NOD32 zawiódł Avast zawiódł, teraz skanuje Kaspersky Pro oby pomogło :(
|
może to pomoże
http://www.error.xp.pl/ |
Kaspersky wy***ał to padziewie bez problemu ;)
Jednak co KAV to KAV niech się nod32 chowa |
hmmmm:
lsass - lsass.exe - Process Information Process File: lsass or lsass.exe Process Name: Local Security Authority Service Description: lsass.exe is a system process of the Microsoft Windows security mechanisms. It specifically deals with local security and login policies. Tez mam ten proces. A co do wywalania - masz Home bez sp? czyli to nie u ciebie a ktos w sieci ma Sassera. A KAV wykryl pewnie dziure w systemie i nainstalowal latke. ps. masz starego NOD'a |
hmm skoro nod32 ściągnięty tydzień temu z najnowsza bazą antyvirusową jest stary ...
Co do XP to mam wersje XP Home Edtion OEM bez żadnych sp (płytka z vobisu) No sieć jest zawirusowana, bo jak miałem lan wyłącznony to vira nie było tylko właczyłem lan i odrazu zaczoł się resetować :/ PS. Wiem że SP2 ma odrazu łatki i poprawe bezpieczeństwa ale jakoś mie ten SP2 i SP1 nie przekonuje ;) |
bardzo latwo mozna obejsc te virusy ;) wystarczy przy odliczniu zegarek do tylu przesunac o np. 1h
|
Cytat:
|
Ścieć składa się z 200 kompów rozmieszczonych po całym mieście ;) od taka siec osiedlowa bardzo wolna i droga ;)
A co do Sassera to se już z nim poradziłem Kesperskim o czym napisałem pare postów wyżej ;) |
Cytat:
|
..i od razu zabezpiecz sie jakims ogniomurkiem
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59. |