Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Benq 1640 - to dziadostwo - zobaczcie (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1640-dziadostwo-zobaczcie-58330/)

rork 03.11.2005 22:36

Po prostu :piknik: a tak w ogóle to :kicham: na to xxxxxx-(samo cenzura) :najlepsz: hehehhe :gerda:

te żarty to dla rozluźniena atmosfery :)

VIZZARD 03.11.2005 21:45

Czyli podsumowując:

Nic nowego :blee:

Generalnie nudy :hmm:

Jak zwykle zresztą :czytaj:

:zygi:

rork 03.11.2005 21:44

@zene_k bardzo nie ładnie, jakąś konkretną wiedzę masz wtym kierunku, że tak się o czyjejś wiedzy wypowiadasz ? ale mniejsza z tym, ja też nie lubie jak ktoś zachwala zwykłą nagrywarkę, tak zwykłą i to jedną z najtańszych (choć to raczej plus ;)) która potrafi nagrać dobrze na verbatimie i TDK (nie CMC) tak samo jak ... każda inna ... ale to dobrze!, w ten sposób każdy zwykły śmiertelnik (nie znający tego i kilu innych portali) kupi to co poleci mu kolega z piaskownicy ;) lub to co ma 'najlepszego" sprzedawca w magazynie i będzie zadowolony, dopiero po czasie, jak się zagłębi w temat, to przeczyta u Nas, że kupił 'szrota" i będzie się dziwił, dlaczego płyty nagrane na jego "szrocie' działaj normalnie (celowo nazw nie wymieniam ;) ) chociaż z lektóry niektorych tematów Tutaj zalożonych by wynikało, że nie powinny ;) .
Ponadto uważam, że utwierdzanie samych siebie(posiadaczy Benq'q), że posiadają najlepszy sprzęt, jest bezcelowe-bezsensowne, a ci co mieli być przekonani, już się przekonali, i kupili to co mieli kupić i są bardziej lub mniej zadowoleni ,jak każdy posiadacz nagrywarki która się masowo sprzdaje lub sprzedawała (już o tym pisałem ;) ) więc .... można by jeszcze dużo pisac ale to i tak nikogo nie rusza więc kończę :)
ps. każdy fanatyzm prowadzi do faszyzmu (może za rok posiadacze 'nie poprawnych politycznie' nagrywarek zostaną pozbawieni prawa pisania na forum ;) , żart oczywiście )

karel48 03.11.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez zene_k
...
@pawelblu, w/g mnie gówno się na tym znasz mądralo i nie zabieraj głosu.
...

Sorry ale to już przesada, bynajmniej nie zamierzałem wywołać takich emocji swoimi uwagami na temat dwóch użytkowników.] :nie:
Ja również uważam że @pawelblu jest tym, który zaczepia Sławka ale nie zgadzam się z opinią powyżej na jego temat... ale najbardziej niezgadzam się ze sposobem jej wyrażania - właśnie dlatego że to forum wiele uczy i należy się mu pewien szacunek a co za tym idzie wyrażanie swoich opinii powinno odbywać się w sposób kulturalny - nawet tych negatywnych. :tak!:
Kropka, koniec - śmierdzi mi tu ...
:offtopic:

mensir67pl 03.11.2005 09:53

Cytat:

Napisany przez Orion66
Zaraz? A co tu się uczyć? Jest jakaś filozofia? :O

Lekka jest bo 90% ludzi ktorzy nabyli nagrywarki DVD mysli ze to ot tak wkladm plyte i przegrywam (mowimy o filmach z zaprzyjaznonych wypozyczalni aby ogladnac w pozniejszym terminie ;) )nie ma sprway jesli uzyjemy nosnika DL, a wiem co pisze a nie wspomnie ze dalej tez wszyscy kupuja to najtansze choc sprzedawcy niektorzy zeby miec klienata z glowy nie prowadza dziwnych i trefnych plytek .

A tak wogole to czlowiek uczy sie cale zycie ;)

Orion66 03.11.2005 09:42

Cytat:

Napisany przez zene_k
To forum nauczyło mnie nagrywania CD i DVD i więcej się już nie muszę uczyć.
.,

Zaraz? A co tu się uczyć? Jest jakaś filozofia? :O

ed hunter 03.11.2005 07:39

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
[...]a @pawelblu przerost formy nad trescia

ale za to formalnie forma w formie. ;)

co do fanatycznego zachwytu nad BenQ, to gdy pojechałem kupować nagrywarkę i mi się przypomniało, to w ostatniej chwili zamiast BenQa kupiłem NECa :hahaha:

mensir67pl 03.11.2005 06:41

:respect: dla @zene_k :przybij5:

O i to mi sie podoba

a @pawelblu przerost formy nad trescia

karel48 03.11.2005 02:10

Ja bynajmniej nie jestem kibicem żadnego z Was - Sławek jest pasjonatą napędów i wypalania i stąd płynie też jego optymizm - ma w sobie też cos z naukowca - wszystko musi się dać udowodnić laboratoryjnie - za pomocą testów oczywiście.
Ty jesteś większym realistą i jak to realista patrzysz na to wszystko z pewnego dystansu nie ulegając nadmiernym emocjom.
No cóż - większość Waszych kłotni jest jednak budująca i obfitująca w ciekawe spostrzeżenia - a prawda jak zwykle leży z pewnością pośrodku. ;)
Mimo wszystko do :klotnia: jednak nie zachęcam ...
Lepiej :glaszcze: i na :piwo:

pawelblu 03.11.2005 01:44

Cytat:

Napisany przez karel48
@pawelblu vs. @slawekj :klotnia: - czy to się kiedyś skończy ??? - jest szansa ;) - Paweł kupił Benka, czyli "ulubieńca" Sławka ... wreszcie mają coś wspólnego ... ||
:piwo:

Ja juz dawno mialem 1620 (oczywiscie duzo pozniej niz slawekj). Zreszta nigdy nie twierdzilem ze te 2 modele sa zle. Jedyne z czym sie nie zgadzalem i zgadzac nie bede, to beatyfikowanie napedu za to ze dobrze nagrywa TDK i Verbatima i na podstawie wynikow z nagrywania tych dwoch marek wyciagania wniosku, ze naped jest najlepszy. Dla tego typu tez moje stanowcze NIE.

Co do roznic w ocenie Qscana, to wydaje mi sie za mamy rozny stopien przyjmowania faktow i opierania na nich swoich teorii. Ja generalnie jestem sceptycznie nastawiony do tez ktore nie dosc, ze nie sa udowodnione, to nie pokrywaja sie w wiekszosci testow. Slawekj jest w tym wzgledzie duzo wiekszym optymista.

karel48 03.11.2005 01:35

@pawelblu vs. @slawekj :klotnia: - czy to się kiedyś skończy ??? - jest szansa ;) - Paweł kupił Benka, czyli "ulubieńca" Sławka ... wreszcie mają coś wspólnego ... ||
:piwo:

pawelblu 03.11.2005 01:34

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Coś podobnego!!! :O

Jak to możliwe? ???

Nareszcie u kogoś jakaś częściowa zbieżność poglądów :taktak:

:mruga:

Plextools jest do bani. PxScan jest duzo lepszy. Sobal w testach na CDRlabie uzywa wlasnie PxScana ktorego oficjalnie juz nie ma? Rowniez ja lubie sobie odpalic co jakis czas tescik w Px. Jutro jak nie zapomne wrzuce tutaj ten ladny wynik GSC002 na Benq1640. Moze nie wyszlo najlepiej, ale jak na poczatek bardzo obiecujaco. No i switny wynik PxScan.

Slawekj - czekam na ksiazke. O dmuchaniu sprezonym powietrzem tez moglbys jedna walnac. A o TE/FE to chyba jakas Trylogia - nowa Wileka Ksiega Basni :)

slawekj 02.11.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zapomniales jeszcze o dokladnym wyczyszczeniu plyty sprezonym powietrzem. Trzeba rowniez regularnie badac temperature i wilgotnosc panujaca w pomieszczeniu (labolarorium?). W koncu nagrywanie to nie zabawa !!

Proponuje Koledze szkło powiększające i sprawdzić. Można się zdziwić.
Nikt nikomu nie narzuca wydmuchiwania.
Tak to musi dotrzeć ... to nie jest zabawa. Testy na błędy TE/FE to konieczność.
A temat temperatury i wilgotności... mógłbym napisać książkę.
Dotyczy to wszystkich urządzeń z elektroniką.
Dlatego obok parametrów urządzenia podaje się zawsze temperaturę i wilgotność.
A jeżeli to jest bzdura to prośba o napisanie swoich uwag do producenta.
Ja znam odpowiedź. Dla mnie to codzienność.
Dla innych to kosmos. ???

:)

VIZZARD 02.11.2005 23:42

Cytat:

Napisany przez processor
PlexTools mnie wkurza :P

Coś podobnego!!! :O

Jak to możliwe? ???

Nareszcie u kogoś jakaś częściowa zbieżność poglądów :taktak:

:mruga:

pawelblu 02.11.2005 23:28

Cytat:

Napisany przez slawekj
Drogi Kolego..... zanim zaczniesz wydawać opinie :czytaj: i jeszcze raz :czytaj:
To nie boli. :spoko:
Po pierwsze prośba o zmianę wersji CD-DVD Speed na 4.08.
http://www.cdspeed2000.com/
Nagranie plikiem testowym dowolnego nośnika.
Zrobienie przed nagraniem testu na błędy TE/FE dla każdej dozwolonej prędkości i dobraniu właściwej do jakości nośnika.

Po nagraniu prośba o test jakości na nowej wersji CD-DVD Speed.

To na początek. Nagrywanie to nie zabawa. Efekty końcowe zależą od chęci i wiedzy.

Zapomniales jeszcze o dokladnym wyczyszczeniu plyty sprezonym powietrzem. Trzeba rowniez regularnie badac temperature i wilgotnosc panujaca w pomieszczeniu (labolarorium?). W koncu nagrywanie to nie zabawa !!

Indianski taniec rowniez by nie zaszkodzil. W koncu jego skutecznosc jest zblizona do skutecznosci testu TE/FE ||

A co 'Benq 1640 - to dziadostwo - zobaczcie' , to wczoraj nabylem te nagrywarke i na GSC002 nagrywa bardzo ladnie. Zaraz jej zapodam cos trudniejszego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03.