Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Obstawiamy: Polska - Kostaryka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/obstawiamy-polska-kostaryka-66187/)

demek 21.06.2006 17:23

@andrzejj9
a nie mozna na czas mistrzostw zrobic dzialu jak bylo na prima aprilis?

a co do twojej wypowiedzi...w naszym .... kraju kazdy zna sie na wszystkim i kazdy jest krytykiem najlepszym na swiecie

andrzejj9 21.06.2006 17:15

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. W tym wypadku to media dostosowaly sie do kibicow, a nie na odwrot.

No.. nie zgodzę się (ale to już pozostawmy jako różne zdania). Dla mnie owszem media dostosowały się do kibiców, ale to tak, jak napisałem wcześniej - media zawsze trąbią o tym, o czym ludzie chcą słuchać. Natomiast całą tą późniejszą nagonkę media dodały niejako od siebie.

demek 21.06.2006 15:15

nie ogladalem meczu bo wolalem (po raz pierwszy w zyciu opuscilem taki mecz celowo) isc na fuche
ze skrotow wynika, ze wygrali mecz na stojaco

cos czuje, ze te ku..y pilkarze zagrali tak a nie inaczej zeby sie janasa pozbyc...

Weron 21.06.2006 11:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale nawet jeśli jeden lub drugi przebąknie, że to wszystko wina Janas, to i tak rozdmuchanie całego tego tematu i po raz enty tworzenie złej atmosfery w obozie polskich sportowców, to już zasługa mediów. .

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. W tym wypadku to media dostosowaly sie do kibicow, a nie na odwrot.

andrzejj9 21.06.2006 11:35

Cytat:

Napisany przez Weron
Kompletnie sie z tym nie zgadzam. Wszystko wedlug mnie zaczelo sie po meczu, a nawet i w trakcie meczu z Kolumbia kiedy niezadowoleni kibice glosno wyrazali swoje oburzenie na to co zespol wyczynia. Wiec nie pisz teraz, ze ludzie sugeruja sie mediami.
Owszem sugeruja sie widac jak masa lyka wszystko co napisza lub powiedza dziennikarze ale napewno nie w tej sytuacji.

Znowu trochę zmieniasz sens mojej wypowiedzi. Napisałem wcześniej, że nikomu nie zabieram prawa do krytyki.. Piłkarze grali jak patałachy i trudno dziwić się reakcji kibiców. Ale nawet jeśli jeden lub drugi przebąknie, że to wszystko wina Janas, to i tak rozdmuchanie całego tego tematu i po raz enty tworzenie złej atmosfery w obozie polskich sportowców, to już zasługa mediów. Chociaż zgadza się, że te zajmują się tym, co ludzie chcą zobaczyć/przeczytać.

Weron 21.06.2006 11:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Media tak robią, bo z tego żyją i jakkolwiek byłoby to naganne etycznie, to zawsze takie będą. Martwi mnie natomiast to, że tradycyjnie za nimi rzucają się tysiące ludzi.. Jakby nie mogli kierować się własnym rozumem, tylko musieli postępować tak, jak media dla rozgłosu robią..

Kompletnie sie z tym nie zgadzam. Wszystko wedlug mnie zaczelo sie po meczu, a nawet i w trakcie meczu z Kolumbia kiedy niezadowoleni kibice glosno wyrazali swoje oburzenie na to co zespol wyczynia. Wiec nie pisz teraz, ze ludzie sugeruja sie mediami.
Owszem sugeruja sie widac jak masa lyka wszystko co napisza lub powiedza dziennikarze ale napewno nie w tej sytuacji.

AleX69 21.06.2006 07:41

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Media tak robią, bo z tego żyją i jakkolwiek byłoby to naganne etycznie, to zawsze takie będą. Martwi mnie natomiast to, że tradycyjnie za nimi rzucają się tysiące ludzi.. Jakby nie mogli kierować się własnym rozumem, tylko musieli postępować tak, jak media dla rozgłosu robią..

zatem pomilczmy ... :D

andrzejj9 21.06.2006 06:31

Cytat:

Napisany przez Predi
@andrzejj - ale o co ty kruszysz kopie, media zawsze beda sie rzucac na sensacje... wyscig kto napisze szybciej, wiecej, a czy moze byc bardziej wierny "obiekt" niz Janas? ktory sam tez prowokuje media czemu dal kilka razy przyklad?

ro29 21.06.2006 01:05

Witam !

Cytat:

Napisany przez Predi
jakby nie patrzec, Janasowi poszlo ciut lepiej niz Engelowi 4 lata temu :D
Engel dostal dwa nokauty (2:0 i 4:0) oraz wygral jeden mecz, a Janas nokaut (2:0), niezly choc niestety przegrany mecz (1:0) i wygral jeden mecz
oczywiscie nie porownujac stylu, w jakim poruszali sie zawodnicy na boisku... bo tu Janas mocno blednie... ciekawy jestem czy we wszystkich trzech meczach strzelismy chociaz tyle razy co Niemcy np. w meczu z Kostaryka....
(...)

No niby tak - ale styl drużyny Engela, nawet chyba w tych przegranych meczach był lepszy - zwłaszcza jak porównamy mecz z Ekwadorem - a co ważniejsze - w ostatnim meczu Engel totalnie zmienił drużynę i wygraliśmy w niezłym stylu - a dziś Janas prawie zmian nie zrobił - a styl meczu z Kostaryką był jaki był ...

Czytaliście to: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid...l?ticaid=11d28
Jak zwykle Tomaszewski ostro - ale chyba jednak sporo w tym prawdy :(

Podoba mi się porównanie MŚ poprzednich i obecnych - Polacy zawsze grają w nich 3 mecze - pierwszy - inauguracyjny, drugi o wszystko, a trzeci o honor :D

Pozdrawiam
ro29

Predi 21.06.2006 00:33

jakby nie patrzec, Janasowi poszlo ciut lepiej niz Engelowi 4 lata temu :D
Engel dostal dwa nokauty (2:0 i 4:0) oraz wygral jeden mecz, a Janas nokaut (2:0), niezly choc niestety przegrany mecz (1:0) i wygral jeden mecz
oczywiscie nie porownujac stylu, w jakim poruszali sie zawodnicy na boisku... bo tu Janas mocno blednie... ciekawy jestem czy we wszystkich trzech meczach strzelismy chociaz tyle razy co Niemcy np. w meczu z Kostaryka....

@andrzejj - ale o co ty kruszysz kopie, media zawsze beda sie rzucac na sensacje... wyscig kto napisze szybciej, wiecej, a czy moze byc bardziej wierny "obiekt" niz Janas? ktory sam tez prowokuje media czemu dal kilka razy przyklad?

edit:
no, pomyslalem i wygrzebalem, statystyki wedle wp.pl:

Polacy lacznie w trzech meczach, Niemcy w samym tylko meczu z Kostaryka:
Druzyna: POL - GER
Strzaly na bramke: 25 - 21
Strzaly celne: 11 - 10

wyniki chyba same mowia za siebie... zacytuje Klosego:
"Przez ostatnie p***243;***322; godziny Polacy praktycznie stali, przestali biega***263;. W og***243;le nie zagra***380;ali naszej bramce. Tak si***281; nie zdobywa punkt***243;w"

Weron 21.06.2006 00:16

Ogladam teraz na TVP1 dyskusje na temat reprezentacji. Belkot straszny. A Engel jak bredzi. Cos strasznego.

ro29 20.06.2006 23:43

Witam !
Cytat:

Napisany przez Weron
Z tego co czytalem to nie dostal. Mial posade w Amice wczesniej. A, ze nastapila jakas tam fuzja z Lechem to teraz wychodzi, ze bedzie ja mial w Lechu.

OK - racja - podejmując się pracy z reprezentacją wziął urlop bezpłatny z Amici - ale dziś wyczytałem informację na telewizji WTK: "Drzwi dla Pawła Janasa w Lechu Poznań są otwarte - zapowiedzieli działacze klubu z Bułgarskiej (...)" - jeśli przestanie być trenerem kadry, mógłby objąć stanowisko wiceprezesa klubu do spraw sportowych.
Więc jest swego rodzaju zaproszenie/propozycja dalszej pracy ;)

A napisałem to z :( , bo jakoś straciłem do niego sympatię po tych mistrzostwach ...

ro29

Weron 20.06.2006 22:54

Cytat:

Napisany przez ro29

A jak Janas odejdzie, to już propozycję pracy z Poznania dostał .... niestety :(

Z tego co czytalem to nie dostal. Mial posade w Amice wczesniej. A, ze nastapila jakas tam fuzja z Lechem to teraz wychodzi, ze bedzie ja mial w Lechu.

ro29 20.06.2006 22:46

Witam !

Zgadzam się w zdecydowanej większości z tym co napisał @andrzejj9 - też uważam, że Janas - musi odejść - przed MŚ w sumie go nawet trochę broniłem, gdy podał skład kadry itd. - on jest selekcjoner i po mistrzostwach okaże się czy się sprawdził - niestety nie - decyzje personalne chyba błędne, brak strategii, chyba też fatalne przygotowanie fizyczne i mentalne - do tego zamykanie się przed kibicami, najeżdzanie na dziennikarzy (owszem - może trochę mieli razji - ale tylko w części) itd.
Jednak - jak napisał kolega - czas na rozliczanie przyjdzie po mundialu - a kierowane co chwilą pytania o dymisję to już naprawdę przesada - też uważam, że do pewnych spraw lepiej podchodzić bez emocji i na spokojnie :)

A jak Janas odejdzie, to już propozycję pracy z Poznania dostał .... niestety :(

Pozdrawiam
ro29

andrzejj9 20.06.2006 22:22

Cytat:

Napisany przez Weron
Jesli o mnie chodzi to tak i widze, ze masz do tej sprawy niezdrowe podejscie.

Bo staram się do sprawy podchodzić bez emocji i proponuję racjonalne podejście?

Jeśli nie, to uzasadnij swoją wypowiedź.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18.