![]() |
wesele - koperta
Jak w temacie. Ile w obecnych czasach daje sie do koperty ( od pary)- Kto mial ostatnio jaki slub wpisywac sie prosze.
Zupelnie nie mam pojecia - ostatnio bylem na swoim ( jakies 10 lat temu:D) |
Ja obstawiam 500 -pln
:D |
Te***380; tak mi si***281; wydaje - ok 400-500 zeta.
|
o***322; my got
no to moja dziewczyna da plame:) a sa jakies stawki dla mlodych ? |
Cytat:
Nikt chyba nie rozlicza gości z datków, aż do tego stopnia. A już na pewno nie młodzieży :) Głowa do góry :) |
kupic prezent typu robot kuchenny albo krajalnica do chleba - duzo taniej a przynajmniej beda cos mieli
|
Cytat:
|
We***378; oblicz tak, ***380;eby im si***281; zwr***243;ci***322;o za Was dwoje:
- u nas ok 100 z***322;/os + pierdo***322;y to razem niech b***281;dzie 130 z***322;/os, to jak wsadzisz 400 to b***281;dzie dobrze... a nawet bardzo dobrze! Ormianin - ale nie wszyscy chc***261; prezenty rzeczowe, to raz, a dwa, ***380;e lepiej dosta***263; nawet 200 z***322; ni***380; pi***281;***263; robot***243;w... Jeden z lepszych sposob***243;w, to chyba jednak zrobi***263; list***281; prezent***243;w i pu***347;ci***263; po go***347;ciach... :D he he |
Co do zakupow prezentow AGD itp...
to chyba by wypadalo sie umowic ....... co kto kupuje ...... |
Cytat:
Nikt nigdy nie rozlicza :D W teorii wszystko brzmi fantastycznie:) EDIT: No i drugi raz w zyciu slysze o liscie prezentow. Spotkal sie ktos kiedys z narywarka na takiej liscie ? Beneq lub pionek. :D:D:D Taka lista to ciekawa sprawa, nie bedzie potem problemu gdzie wcisnac 3 odkurzacze, 4 miksery. W sumie to wtedy moza jeden odkurzacz wcisnac tam gdzie mial byc telewizor :D |
Cytat:
Cytat:
|
ja miałem w wakacje 5 wesel. na kazde dałem po 200 PLN.
u nas tak się daje. :taktak: |
do koperty daje sie tyle ile sie moze:) min 50zl a max tyle ile sie zmiesci:).
sa tacy ktorzy daja puste koperty. |
mysle ze kwota zalezy od tego czy idziemy do jakiejs bliskiej rodziny, czy jakiejs dalszej, czy tez do znajomych no i od tego czy mamy pieniadze na taka impreze.
Jesli to jakas blizsza rodzina to wypadaloby dac wiecej, czyt. ok 400zl Jak jakas dalsza to mniej... 300zl? A jak do znajomych to mysle ze wystarczy 200-300zl Ale kazdy patrzy i rozlicza wg siebie wiec trudno powiedziec jaka kwote akurat Ty @prometeusz powinienes dac |
O to chodzilo.
Zapomnialem jednak dodac ze ide do brata:D wiec chyba troche wzrosnie ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46. |