![]() |
InfoNES - nędza
PS2 FCE Ultra - jedyny słuszny. Projekt jednak został zawieszony przez ragnaroka - nieoficjalnie kontynuuje go bootsector. http://forum.cdrinfo.pl/f106/obraz-z...hdl-etc-76098/ |
Emulator Nesa jest na PSX'a a sa te***380; sposoby ***380;eby swapem odpalic kopie z psx'a ale to dzia***322;a tylko na Facie...
|
Witam !!
Czy jest emulator NES na ps2 działający pod swap magic ? znalazłem stronę z emulatorami niestety chyba wszystkie są do chipa. Da sie to jakoś odpalić ? |
trochę spóźnione...
po zgumowaniu: Cytat:
a na start pojawi sie menu i można przeglądać płytę i wybrać grę... works? |
Nigdy tego emulatora nie u***380;ywa***322;em. Z tego co widz***281; powy***380;ej na to wygl***261;da.
Zobacz jeszcze use_gui=yes. Mo***380;e Ci si***281; pojawi jakie***347; menu or sth. |
czyli co, sugerujesz ze nie da sie nagrac kilku gier z emulatorem na jedna cd tylko musze kazda gre nagrywac na osobnej plycie?
|
Cytat:
Nijak, jeśli emu nie pozwala na ręczny wybór configów lub obrazów z mass czy cdvd to tego nie zrobisz. W readme nic o tym nie ma, więc... Cytat:
|
nom mialem amige mam ja nadal.
Ja chcem wszystkie gry wrzucic z emulatorem na plyte lecz jak ja mam to w takim razie wpisac do tego pliku cfg? Moglbys mi np pokazac to co ma byc napisane np na podstawie tych 2 gier lotus2 na 1 dyskietce i jaguar na 2 dyskietkach? Gdybym zobaczyl jak to ma byc dobzre wpisane to juz sobie poradze i z innymi dodatkowymi grami tak mysle:D napisales cos abym sie zdecydowal w czym takim nr_floppies=1 #floppy0=mass:/uae/exit1.adf #floppy1=cdfs:/Lotus2/lotus2.adf lotus to jest ta gra a to cos #floppy0=mass:/uae/exit1.adf to ja nie wiem co to jest, nie ma takiego pliku w tym emulatorze to jest takie jekie bylo ja tu nic nie zmienialem. |
Cytat:
floppy1 -> flop nr.2 floppy2 -> flop nr.3 itd... Cytat:
Po za tym to bez sensu. Jedna gra odpalana z pendrive'a, druga z p***322;yty? Rozumiem to tak, ***380;e nie mia***322;e***347; jej na pendrive'ie, tylko lotusa na p***322;ycie i emu odpali***322; lotusa z racji nie znalezienia dira do mass. Cytat:
Kicksartu nie mo***380;esz usun***261;***263;... Mia***322;e***347; kiedy***347; jak***261;***347; Amiga'e? |
aha no to spoko o tym to niewiedziale jakos udalo mi sie odpalic inna gre niz ta co byla w tym emulatorze. Jeydnie podmienilem plik i zmienilem nazwe tej gry w pliku cfg. Ale mam pytanko w tym pliku cfg mam cos takiego:
kickstart_rom_file=cdfs:/kick.rom chipmem_size=4 #fastmem_size=1 use_gui=no nr_floppies=1 cpu_type=68000 cpu_speed=8 #chipset=AGA chipset=ECS gfx_width=320 gfx_height=256 gfx_linemode=none gfx_lores=yes gfx_framerate=2 sound_output=normal show_leds=true floppy_speed=200 #floppy0=mass:/uae/exit1.adf #floppy1=cdfs:/Lotus2/lotus2.adf gfx_center_vertical=smart gfx_center_horizontal=smart gfx_color_mode=32 lotus2 to jest ta gra co byla w tym emulatorze a jak chcialbym dodac inna gre co jest na 2 dyskietkach zaluzmy Jaguar xj220 to ja mam w tym jednym pliku tekstowym napisac cos takiego (w tym przypadku z dodatkowa gra, jak zadziala to juz powinienem sobie poradze z innymi): kickstart_rom_file=cdfs:/kick.rom chipmem_size=4 #fastmem_size=1 use_gui=no nr_floppies=1 cpu_type=68000 cpu_speed=8 #chipset=AGA chipset=ECS gfx_width=320 gfx_height=256 gfx_linemode=none gfx_lores=yes gfx_framerate=2 sound_output=normal show_leds=true floppy_speed=200 #floppy0=mass:/uae/exit1.adf #floppy1=cdfs:/Lotus2/lotus2.adf gfx_center_vertical=smart gfx_center_horizontal=smart gfx_color_mode=32 kickstart_rom_file=cdfs:/kick.rom chipmem_size=4 #fastmem_size=1 use_gui=no nr_floppies=2 cpu_type=68000 cpu_speed=8 #chipset=AGA chipset=ECS gfx_width=320 gfx_height=256 gfx_linemode=none gfx_lores=yes gfx_framerate=2 sound_output=normal show_leds=true floppy_speed=200 #floppy0=mass:/uae/exit1.adf #floppy1=cdfs:/Jaguar xj220/jag220_1.adf #floppy2=cdfs:/Jaguar xj220/jag220_2.adf gfx_center_vertical=smart gfx_center_horizontal=smart gfx_color_mode=32 dobrze to? czy musze cos usunac z tego np: kickstart_rom_file=cdfs:/kick.rom chipmem_size=4 bo to mi chyba bedzie 2 razy jakos wczytywac kicroma czy to tak ma byc? |
Ilość załączników: 1
Napisa***322;e***347; dok***322;adnie to samo z w poprzednich postach... :sciana:
Masz screena bo si***281; nie dogadamy: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...8&d=1190365234 Za***347; w cfg podaj ***347;cie***380;ki do cdfs:/ (skoro odpalasz z p***322;yty) zar***243;wno dla kickstartu jak i *.adf-a(***243;w). Je***347;li gra zajmuje wi***281;cej ni***380; jedn***261; dyskietk***281; to zmieniasz nr_floppies=x, gdzie "x" to ilo***347;***263; dyskietek. Oczywi***347;cie w floppy0=cdfs:/***347;cie***380;ka/*.adf podajesz lokalizacj***281; wszystkich obraz***243;w dyskietek (floppy0, floppy1, floppy2 itd... oczywi***347;cie nie w jednej linijce...) Emu obs***322;uguje wy***322;***261;cznie skrakowane obrazy dyskietek (czyli tylko *.adf). |
ok napisze jeszcze raz odpoczatku.
Sciagnolem sobie emulator amiga na konsole ps2 w tym byla jedna gra. Wypalilem na plyte ten emulator z jedna gra i wszysko dziala dobrze. Potem stwierdzilem ze jedna gra to dlamnie za malo wiec postanowilem sobie sciagnac same gry. A wiec teraz moje pytanie jak nagrac ten emulator aby dzialalo wszystko dobrze dodajac te dodatkowe gry co sciagnalem do tego emulatora? Bo jak wrzuce wszystkie pliki do nagrywania, emulator plus gry to po wypaleniu nie dziala, wogle plyta nie chce sie bootowac w konsoli. A w tym emulatorze jest plik cnf z dobra sciezka do elfa skoro jak wypalalm sam emulator z jedna gra to dziala a jak dodam do tego jeszcze dodatkowe gry to po wypaleniu juz nic nie dziala nawet plyta nie chce sie bootowac czyli nie chce wczytac nawet tego pliku cnf wiec nie ma co mowic o tym zeby elfa wczytalo...prosilbym o pomoc jak to dobrze nagrac aby dzialal emulator z tymi dodatkowymi grami. Bylbym bardzo wdzieczny:) |
Poniewa***380; "co***347; robisz nie tak". Ja nie jestem wr***243;***380;ka z kul***261;. Albo zadasz KONKRETNE pytanie, konkretnie opiszesz co zrobi***322;e***347; albo b***281;dziesz musia***322; sobie radzi***263; sam...
|
tylko ze jak dodam inne romy, gry do tego emulatora to gry w zadne sposob nie uruchomie bo program nie chce sie wogle uruchomic w tym jest problem...
|
Cytat:
Kompilowanie, a kompilacja to dwie różne rzeczy. Kompiluje to się program - ze źródeł. Kompilacja - zestaw pierdół do nagrania na płytę (a konkretnie obraz). Cytat:
Cytat:
... Co mają rom-y (w tym przypadku obrazy flopów ze skrakowanymi grami) do bootowania programu. N-I-C! Zanim program zaemuluje inną platformę, a ta grę, musi się uruchomić... :sciana: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02. |