![]() |
Cytat:
A on chyba wie, do czego wacek służy i niech ponosi tego konsekwencje. Cytat:
Tylko niedługo hetero będą w mniejszości. |
Reetou, szkoda ***380;e wyczerpa***322;em ju***380; pozytywne reputki dla Ciebie...
podpisuje si***281; pod tym |
Cytat:
Zwolennicy aborcji pos***322;uguj***261; si***281; cz***281;sto wy***347;wiechtanym argumentem 'To moje cia***322;o, mog***281; z nim robi***263; co zechc***281;'. Ale w momencie zap***322;odnienia powstaje w kobiecie nowe cia***322;o, o odr***281;bnym od matki i ojca genotypie, wi***281;c czy jest to jej cia***322;o? I dlatego: Cytat:
I niech nie m***243;wi***261;, ***380;e id***261; na zabieg tak, jakby sz***322;y zrobi***263; sobie paznokcie, czy w***322;oski... Niech maj***261; odwag***281; powiedzie***263;: 'Jestem um***243;wiona na 14-t***261;, by zabi***263; swoje dziecko..." |
koles poszedl do pubu, opil sobie panienke, pozniej ja wykozystal, nie bylo gwaltu bo ona tez chciala - tez ma prawo zabierac glos?
@ed ale wychowuje z druga lesba, przeciez to niemoralne, trzeba na lesby doniesc... |
co wtedy jak lesba wychowuje swoje dziecko? wychowuje swoje dziecko. :D
jak aborcja by***322;a legalna to 90% tatusi***243;w nie dowiedzia***322;o si***281; nawet o tym, ***380;e mieli dziecko... |
Moje zdanie jest takie, ***380;e decyzja taka nale***380;y do obu stron, chyba, ***380;e jest to wynik gwa***322;tu.
|
heeh
geje i lesby, kolejny ciekawy temat powiedz mi co bys zrobil w takiej sytuacji: zyja sobie dwie lesby, bez malzenstwa bo w polsce nie wolno, chca miec dziecko, adoptowac nie wolno, no to jedna jedzie na sztuczne zaplodnienie do innego kraju, rodzi sie dziecko, i lesby sobie wychowuja dziecko i powiedz mi co wtedy? wracajac do tematu, to kobieta rodzi to dziecko a nie mezczyzna, w przypadku malzenstwa to i owszem facet powinien zabrac glos i miec jakis wplyw na decyzje, w innym przypadku kobieta |
Moim zdaniem ojciec dziecka te***380; powinien si***281; wypowiedzie***263;, demek, nie tylko matka.
A takie zachowanie, ***380;e jak si***281; trafi to usuwam, to ju***380;, upadek obyczaj***243;w i moralno***347;ci. Dobrze, ***380;e jeszcze geje i lesby nie mog***261; si***281; w PL hajta***263; i adoptowa***263; dzieci - i takie 'g***322;upie, katolickie' 'obyczaje' popieram. |
nie przechodzmy do absurdow
w innych krajach aborcja jest legalna i czy cos sie tam dzieje?czy ubywa nadmiernie obywateli? czy wynikaja z tego inne tragiczne konsekwencje? tylko w glupiej, "katolickiej" polsce jest halo jesli kobieta chce urodzic to niech rodzi, jak nie chce to niech sobie ta ciaze usunie i nie mamy prawa nazwac jej morderca, to jest tak naprawde jej sprawa i nic nam do tego. |
Cytat:
|
decyzje o aborcji powinna podjac kobieta, nie chce dziecka? to powinna miec prawo do usuniecia ciazy do ktoregos tygodnia, pozniej juz nie.kobieta to dziecko nosi w sobie wiec POWINNA miec prawo wyboru
|
Cytat:
Cytat:
Ale ok, nie ma się co dalej spierać, bo nie chodzi tu o to, żeby się przekonywać do swoich racji. Każdy z nas ma własną opinię i niech przy niej pozostanie. Ja dalej skłaniam się ku tej świadomości, chociaż jak widzę łatwo to powiedzieć, trudniej rozwinąć. Na koniec tylko podsumuję - przedstawiłem tutaj argumenty strony można powiedzieć 'za aborcją, co nie oznacza, że sam po tej stronie stoję. Właściwie nigdy się nad tym dokładniej nie zastanawiałem, pod kątem - "co bym zrobił gdyby". Ale sądzę, że nawet przez chwilę nie rozważałbym tego ostatecznego rozwiązania. Trudno oczywiście powiedzieć rozważając teoretycznie, ale na pewno nigdy nie traktowałbym aborcji jako 'rozwiązanie problemu'. Na zasadzie: "A, to przecież i tak nie jest jeszcze człowiek". Jedyne, co jestem tu w stanie zaakceptować to postawienie granicy (wiem, powtarzam się..), kiedy to zarodek staje się istotą ludzką. Gdzie ona dokładnie jest nie wiem. Na pewno jednak bliżej poczęcia niż narodzin. |
Cytat:
A***380; strach brn***261;***263; dalej bo przecie***380; plemnik te***380; ma jak***261;***347; ***347;wiadomo***347;***263;...i zaraz sie oka***380;e ***380;e ko***347;ci***243;***322; ma racj***281; w ca***322;ej rozci***261;g***322;o***347;ci A lekarze wszystkiego jeszcze nie wiedz***261; i daleko im do tego. Niedawno na discovery ogl***261;da***322;em program gdzie lekarze ze zdumieniem odkryli ***380;e p***322;***243;d potrafi ta***324;czy***263; w rytm muzyki a w nocy ma faze REM i najzwyczajniej sobie ***347;ni (ciekawe o czym skoro nic nie widzia***322;). |
Cytat:
Jeśli odmawiasz zarodkowi człowieczeństwa, bo nie jest świadomy swego istnienia... Co więcej - w przypadku poczętego dziecka ja mam pewność, że ono tą świadomość zyska i to już wkrótce... Dlatego nie zgadzam się z jakąkolwiek profanacją jego ciała. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@ Kris Jeśli "szkoda ci czasu" to po co w ogóle piszesz takie uwagi. Nie musisz się zgadzać z tym, co piszę, ale albo masz jakieś konkretne uwagi, albo nie odzywaj się wcale. Bo napisać, że czyjeś zdanie to "bełkot" jest prosto. Tyle, że do niczego to nie prowadzi (poza tym, że nie jest to przyjemne). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:07. |