![]() |
Cytat:
P.S. trochę odgrzałem kotleta :) |
no ja tez robie kopie oryginałow, ale mając oryginal mozna chyba pobrac kopie z internetu? czy tez nie wolno?
|
nie pobieramy! robimy kopie zakupionych w sklepie orginalow ;)
|
dzieki za temacik - bardzo pomocny, a tak swoją drogą to skąd pobieracie filmy w blue ray?
|
|
OK tak też zrobilem z najnowszym Bondem ,ale mam problem bo podczas muxingu wyskoczył jakis error frame czy cos takiego ,program doszedł do konca i było ok ,ale po nagraniu na płytkę i wzuceniu do odtwarzacza mam szatkownice i klatkowanie ,mógłby mi ktos powiedziec dlaczego ?? myślę ze to z powodu tego błędu jaki wyskoczył podczas muxingu ,może trzeba coś po ustawiac w programie o czym nie wiem,za wszelka pomoc z gory dziekuję.Pozdr.
|
Zaznacz Create Blu-Ray i po sprawie .
|
Panowie mógłby ktoś wrzucić opis jak np.przerobić krok po kroku film z płytki 50GB na 25 GB mam najnowszego tsMuxer GUI 1,835 i najnowszego Bonda wrzucam go do programu wyrzucam niepotrzebne pliki audio i napisy, zaznaczam output :M2TS muxing i daję start ,otrzymuje plik 25GB ,ale niestety w PowerDVD nie mogę go otworzyć pokazuje się tylko obrazek z filmu (Lew) i koniec zwiesza się ,napiszcie proszę co zle robię.
|
Jaki program do rip Hd DVD i BR tak, żeby potem na divx?
Witam, mam pytanie : jakim programem zripowac hd dvd i br , żeby potem przerobic na divx? nagrywarka obsługuje hd dvd i br. Z góry dziekuję, jeśli ktoś znajdzie chwilę czasu na odpowiedź. pozdrawiam mariusz
|
Jest też nowa wersja BD Rebuildera , czyli coś się ruszyło ...
|
Jest już nowy tsmuxer.
Jednak trzeba dorzucić ze starej wersji GUI. Testowo sprawdziłem z filmem ze ścieżką z truehd. I wszystko ładnie chodzi na stacjonarce. Już nie trzeba przerabiać do PCM,co powodowało iż dzwięk zajmował więcej miejsca. W sumie praktycznie to juz wszystko co jest potrzebne. |
Ok.
Sprzęt wrócił z naprawy. Jednak DTS HD MA to wina oprogramowania DSP w Ampie. Można by przypuszczać ze w Onkyo z serii xx6 nie ma już tego problemu. Jednak jest. W każdym bądź razie,"bomby" już nie mam,i czas pomyśleć jak by tu TrueHD zrobić. |
Oby tak było,bo to się robi męczące.
Ostatnio doszedł problem z DTS HD MA. Po zostawieniu samego filmu+to audio,nagraniu na płytkę,i odtworzeniu w BD-odtwarzaczu,po każdym przeskoczeniu chapteru,słychać w głośnikach efekt"niesławnej DTS HD MA Bomb". Tuż przed załączeniem kolejnego chapteru pojawia się w kolumnach głośny,krótki,dźwięk. Przy większej głośności mógłby uszkodzić kolumny. Jednak bez przeskakiwania chapterów nic takiego się nie dzieje. I nie wiem gdzie leży błąd..nadal jakis "bug" jest w oprogramowaniach DSP od amplitunerów...czy może jednak coś innego. Mam parę pomysłów na testy..ale.. Niestety z własnej winy,uszkodziłem ampa(wgrałem złe oprogramowanie do niego),więc dalsze testy się nieco odwleką. |
tsMuxer nie potrafi poprawnie zmuxować TrueHD... jdobbs wspomniał, że pracuje nad własnym tsMuxer'em... ale możliwe, że szybciej pojawi się wersją poprawiona od SmartLabu :)
|
A może warto byłoby rozgryźć ten programik - http://forum.cdrinfo.pl/f111/bd-rebuilder-80916/ ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02. |