Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   11 listopada Narodowe Święto Niepodległości (https://forum.cdrinfo.pl/f5/11-listopada-narodowe-swieto-niepodleglosci-87109/)

ed hunter 11.11.2010 06:19

11 listopada Narodowe Święto Niepodległości

11 listopada 1918 roku po 123 latach niewoli Polska odzyskała niepodległość.

Wywieszenie flagi dobrze świadczy, nawet o młodych, wykształconych, z wielkich miast, co do siebie na wieś nie pojechali. Tam też można flagę wywiesić.

Jabba the Hutt 11.11.2010 07:05

Flaga na Bazie wisi. Choć to tylko blok mieszkalny !

ed hunter 11.11.2010 07:12

Moja czarną nocą została wywieszona, aż strach teraz wywieszać flagę, bo człowieka zaraz za faszystę wezmą.

joujoujou 11.11.2010 09:00

Wywieszona. :polska:

Jabba the Hutt 11.11.2010 09:27

Ed nie wychodź z zapałką zapaloną na dwór bo powiedzą,że z pochodnią maszerujesz. Jak nic faszysta :(

Zetoxa 11.11.2010 15:35

w Krakówku to wyglądało tak :spoko:

http://img819.imageshack.us/img819/8536/1007169.th.jpg

ed hunter 11.11.2010 15:40

Prawdziwypolak ma dzisiaj gwizdek, skupił się i gwiżdże. Smród pochłonie natura.

Inne narody potrafią cieszyć się ze świąt narodowych, u nas odbywa się to w wyciu o kilku skinów, bo polskość to obciach dla tych młodych, wykształconych, z dużych miast...

Banana Coctail 11.11.2010 15:41

Bo zle polskosc sie pojmuje.

Zetoxa 11.11.2010 16:01

ale wiecie co, udało sie Komorowskiemu wypromować biało-czerwone kotyliony,
byłem na Rynku
i sporo tych młodych, wykształconych, z dużych miast (w/g definicji naszego Edziska)
miało przypięte do piersi, i dumnie ją wypinało :spoko:

ed hunter 11.11.2010 16:21

To byli faszyści!

pali 11.11.2010 20:10

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1127845)

Inne narody potrafią cieszyć się ze świąt narodowych, u nas odbywa się to w wyciu o kilku skinów, bo polskość to obciach dla tych młodych, wykształconych, z dużych miast...

Od 18 roku życia jestem członkiem stowarzyszenia, które ma walne zebranie zawsze w sobotę po 11 XI, 500 km od Warszawy, w górskiej chacie.
Stąd byłem na Placu dokładnie raz, w roku bodajże 2003. Udałem się tam z grupą kilkunastu staruszków z PPS - poproszono mnie o przywiezienie proporców i bardzo ciężkiej repliki przedwojennego sztandaru PPS. Stanęliśmy sobie z boku, na miejscach dla publiczności, nikomu nie wadząc. Ludzie podchodzili, rozmawiali itd itp Pojawiły się też odpryski dużej grupy tzw. skinów, którzy zachowywali się wobec nas wulgarnie i ogólnie podchodzili takimi zakosami, jak małpy. Skądś dowiedziałem się, że zostali oni przywiezieni autokarami z Małopolski.

Zadzwonił do mnie spóźniony kolega pepesowiec Darek B., były borowik. Powiedziałem mu, gdzie stoję, opowiedziałem o skinach i ustaliliśmy, że wmiesza się w ich grupę. Gdy przyszedł do mnie, powiedział że będą próbować odebrać nam któryś ze sztandarów. Staruszki poszli do kawiarni, z Darkiem zebraliśmy sztandary i ostentacyjnie poszliśmy we dwóch w kierunku Karowej. Widzieliśmy, że idą za nami; Darek odbezpieczył broń.

Nagle zza rogu wychodzi Marek Pol (były pepesowiec), uśmiecha się poznając nas i wyciąga dłoń na powitanie. A te durne małpy wtedy zaatakowały.... BORowiki porozkładali ich tak, że byłem w szoku.

Jeden z nich miał na kurtce znaczek z hitlerowską swastyką, pozostali inne symbole jaki 88 itd.

Dziś byłem tylko w okolicach Placu. Widziałem takich samych kmiotów, także przechlane mordy kiboli, zauważyłem kilku warszawskich hoolsów, no i różnych innych pokręconych idiotów.

Także Edu weź nie p..... Byłem raz i zostałem napadnięty przez bandytów. Dziś mnie jeden szmondak potrącił celowo, gdybym nie był z dzieckiem, to bym mu dop... z wielką chęcią, bo nie lubię chamstwa.

ed hunter 11.11.2010 20:39

Ja dzisiaj szczałem a tu nagle kumpel idzie, 20 minut potem na pewno nikt ram nie szedł. Więc mi nie *******.

pali 11.11.2010 21:10

Nie, Edu - to nie było tak, że poszedłem na imprezę masową i mało co nie stałem się przypadkową ofiarą bandziorków.
Gdyby mnie tam kieszonkowiec obrobił, to byłoby zupełnie co innego i nawet bym o tym nie wspominał, więc mi nie ... :)

nimal 12.11.2010 09:32

jad, jad i nakrecanie nienawisci
i potem sie dziwic, ze ludzie sie wstydza?

ed hunter 12.11.2010 10:47

Jak są tak natarci jadem, to się wstydzą.

Nacierają się nim codziennie, wstydzą się jeszcze częściej, myślenia nie próbują.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:33.