![]() |
Cytat:
http://www.uvnc.com/addons/repeater.html ale jak to się spisuje nie powiem. Jeżeli jedna strona jest za NATem to jak najbardziej można się połączyć. W przypadku tego SingleClick'a to server nawiązuje połączenie z Viewerem(on musi być po zewnętrznym IP). Nie wiem czy można coś zachechmancić z UPNP czy STUN... |
Jak tam, poprawiło się coś z UltraVNC? Pamiętam jak szukałem jakieś uniwersalnego rozwiązania do zarządzania zdalnie kompami, to nie chciało mi się łączyć z niektórymi konfiguracjami, szczególnie do sieci lokalnych przez net. Dlatego oparłem się na TeamViewer'ze.
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- "mam podać swój IP ? Ale dlaczego ? Nie mogę podać mojego IP bo jest tajny, poufny" Ja na to odpalam ostatniego maila jakiego mi wysłała z klienta pocztowego, podgląd źródła, a tam "Received: from XXX.neoplus.adsl.tpnet.pl [x.x.x.x]". I do niej upss, już nie jest TAJNY! ...to jak z tym VNC ? :szczerb: ona face palm, a ja fuck yea :] |
Koleżanki, a nie e-koleżanki. ;) Problem jest gdzie indziej: w ich poczuciu potrzeby zapisywania w PNG - skoro uważają, że im to zbyteczne "bo tak też działa dobrze" to im ta wiedza ulatuje w ciągu doby. Na siłę edukacja nie ma sensu.
|
Cytat:
|
Moje koleżanki zwykle mi przysyłają coś w.. BMP. Wytłumaczyć im nie sposób żeby zapisywały jako np. PNG, a tutaj o dziwo, potrafią pakować WinRARem. Gdzie tu sens i logika? :hmm:
|
Co do interpretacji wiadomosci przez klienta - mobilny mail dla iPhone i iPad pobiera tresc, a pobranie grafiki i zalacznikow zalezy od naszej decyzji (przycisk u dolu wiadomosci "Pobierz wiadomosc w calosci").
|
Cytat:
Bo Reetou to oczywiście znowu skrzętnie wykorzysta :> |
Cytat:
Pisząc: Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chcesz wysyłać e-maile do znajomych, to, powiem Ci, że forma tekstowa jest bardzo dobra, ale ja mam zaznaczoną w TB jako HTML. Nie wklejam żadnych obrazków, więc i tak nie zajmuje to dużo miejsca. Jeśli chcesz wysłać jakiś newsletter, to oczywiście w htmlu on będzie wyglądał lepiej, ale, moim zdaniem, tylko w przypadku jak nie będzie przerostu formy nad treścią - minimalizm i w tym kierunku teraz się idzie. |
Cytat:
- jpg - 2,27 MB (bajtów: 2*388*360) - rar - 2,27 MB (bajtów: 2*387*195) (największa kompresja) - zip - 2,27 MB (bajtów: 2*383*166) (największa kompresja) Oszczędności jak ta lala. |
Skoro logiczne to po co piszesz coś takiego? :>
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:31. |