![]() |
Nie nalezy przesadzac. Sprzet uzywany jest tanszy i w tym tkwi sekret. Napewno nie polecam kupowac wysylkowo ale z obejrzeniem i pomacaniem mozna sie czesto skusic.
|
Nigdy bym nie kupił używanego tabletu ze względu na baterię i gwarancję :nie: a Tegra 3 jest gorsza od chińskich procesorów pokroju Allwinner A31 czy RK3188.
Zgadzam się natomiast całkowicie co do ekranu IPS. Co prawda TN bywają całkiem niezłe, ale ich kąty widzenia zawsze kuleją, co w urządzeniu mobilnym jest wnerwiające. |
Za 600zl mozna kupic uzywanego nexusa 7. Wiem, ze mozna tak dokladac w nieskonczonosc ale nexus ma super ekran i jest wydajny. Zanim kupilem nexusa mialem dwa inne tansze tablety. Generalnie jesli brac to tylko z ekranem ips. Zwykle dotykowe to zabawki, ktore mecza oczy.
|
Jest ok. Twoja potrzeba to głównie wifi i dobra bateria :P
|
Myślę, że jak najbardziej za taką cenę będzie ok. Do takich potrzeb jak potrzebujesz to bez problemu, a nawet i jakąś grę odpalisz ;)
|
ma sens kochani kupić toto
http://allegro.pl/show_item.php?item...offer_id=80341 potrzebny właściwie tylko do odwiedzania Śmietnika i czytania narodowych portali (salon24, niezależna, wpolityce) piszcie szybko bo o północy kończy się aukcja. |
To ja jednak poczekam na lżejsze 10", w siedem nie będę ślepił, nawet w okularach. :]
|
Cytat:
Przeleciałem wszystkie opcje w 30 minut, urządzenie skalibrowałem po 5 minutach zabawy, musiałem tylko dobre miejsce z poziomem znaleźć do żyroskopu bodaj... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Miałem porównanie pomiędzy galaxy tab 10 i nexusem 7 i ten pierwszy jest zdecydowanie mniej mobilny, 10-tke źle się trzyma, przynajmniej dla mnie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze jedno - nie da się 10" wziąć w dwa palce - kciuk i wskazujący - a drugą ręką go obsługiwać. A siódemeczkę można. |
To że urządzenie ma możliwość kalibracji nie oznacza, że trzeba ją wykonywać.
W moim poprzednim telefonie raz skalibrowany wytrwał 4 lata z precyzją co do piksela. Dziś ekranów pojemnościowych już się zazwyczaj nie kalibruje, z resztą palce mają tak beznadziejną precyzję - że byłoby to bezcelowe. Ale jeżeli z jakiegoś powodu ekran nie reaguje prawidłowo (najczęściej są to fizyczne uszkodzenia, np na skutek upuszczenia urządzenia i zmian parametrów ekranu) - to kalibracja może się przydać. W nowych telefonach i tabletach które posiadam też nie ma tej opcji :nie: @ed Wbrew pozorom 7 cali to całkiem fajny rozmiar. Dużo bardziej mobilny od 10 cali, mieści się do każdej torby, a przy tym stosunkowo wygodny. Telefony są jednak dużo mniejsze (mam tel 4.3 cale i tablet 7 i tel to jednak straszny kurdupel przy tablecie). Do zastosowań bardziej stacjonarnych (w domu) 10 cali owszem ma duża przewagę, ale do noszenia 7 cali lepsze. |
Cytat:
Mozliwosc samodzielnej kalibracji to rzecz jasna plus, ale nie zapominaj ze koniecznosc jej wykonywania to minus jak ode mnie do Szczecina... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:40. |