![]() |
Cytat:
|
Jeśli na Kobrze nie masz takich problemów to jest to ewidentnie wina Rebuga. Skąd jednak mogłem wiedzieć czy nie napisałeś postu po jednym uruchomieniu konsoli, a problem mógł być losowy?
|
To dlaczego na CobraCFW problem nie występuje i po powrocie na Rebuga był tymczasowo? Poza tym to nowy HDD który w pierwszej kolejności miał służyć jako wewnętrzny w X360 XD.
|
A może to w ogóle nie jest problem z fw tylko HDD lub jego połączeniem?
|
Cytat:
|
Ja bez problemu schodzę na 3.55. Dawno tego nie robiłem ale żeby nie było problemów z odtwarzaniem BD to zawsze robiłem tak 4.30.2 REX (aktualny FW) -> 3.55.4 '999' DGR -> 3.55.4 REX
|
Na D-REX nie ma tego problemu. ;d
Na zwykłym REX jeszcze nie próbowałem. |
Cytat:
|
W zasadzie przybornik gracza na PS3 to obowiązkowo: EID0, IDPS i dobry dump flasha. Niezależne od siebie obowiązkowe trio, które w razie czego uwolni Twoje dane nawet bez sprawnej konsoli.
|
Cytat:
|
Wiesz, CEX<>DEX może i tak, ale eid0 to trzeba mieć.
Spróbuj użyć XK3Y Dumper (czy jak to się tam zwie), zrzuca nie tylko bd key ale także eid0 i odszyfrowuje kilka eeid. Być może działa i na 4.xx. |
Thx Berion, ale chyba sobie odpuszczę, działa i jest ok - jak mi do końca padnie laser to z powrotem wrzucę CobraCFW, od ps1 i ps2 mam ps2 a od psp psp - a granie bez wymogu posiadania płyty w napędzie będzie wtedy nieocenione.
|
Jak byś nie miał QA to byś wcale nie mógł schodzić niżej.
Ja mam z Rebugiem inny problem. Jeśli HDD nie jest rozpoznawany (jest czysty, pochodzi z innej konsoli itp.) to PS3 nie przyjmuje update'u, twierdząc że jest uszkodzony. Na szczęście miałem posektorowy obraz, więc wystarczyło go wgrać z powrotem. Może to jest podobny problem, to jest, jego przyczyny są podobne. - - - Możesz spróbować starej metody czyli odszyfrować Met Loader (pierwsze 48B to jest EID0 właśnie (czyli EID Root Key)). Ból w tyłku, ale może się uda (może się nie udać, to exploit dla 3.55). Czyli doprowadzasz do sytuacji, że PS3 uruchamia Petitboot i za jego pomocą odpalasz jakiś Linux LiveCD. Możesz się wspomagać (tylko wspomagać, nie rób dokładnie tego samego) moim poradnikiem. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...-retail-debug/ |
Może po prostu na tym 4.30.2 nie mam założonej flagi? Bo jak zaktualizuje do Rebuga 4.41, tam włączę QA to mogę bez problemu schodzić do innych niższych CFW. Szczuru, ty masz Rebuga 4.30.2, co masz w opcjach aktualizacji - Update via Hard Disk czy to co mam ja też na 4.30.2 Update via System Storage?
|
Nie pomaga - use another tool.(5) Po wgraniu 3.55 Downgrader mam informacje - nie odnaleziono poprawnego HDD. Powrót do Rebuga 4.31.2 na szczęście pomógł, chyba nici z konwersji konsoli do DEX skoro nie mogę zejść do 3.55 i zgrać eid_root_key.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37. |