![]() |
Po zainstalowaniu Debiana i sporej części podstawowych rzeczy rozmiar partycji / to zaledwie 4.7GB.
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Niee... toto wyłączyłem, ale z pamięcią może być tak jak piszesz, bo po przeliczeniu wczytywałoby się jakieś 40s, a tak nie jest.
Ten plik może być jeszcze większy, tak sądzę, po prostu do tej pory tylko tyle ramu maksymalnie używałem, jeszcze spory zapas... Załącznik 63620 |
Cytat:
|
Cytat:
|
XP niecałe 9 GB z pierdółkami systemowymi , a W7 64bit około 20-21 GB
|
Swapa nie zliczam bo to nie partycja systemowa :) Jeżeli wliczać to dodatkowe 2GB.
btw. komputer pewnie się 5 razy uruchomi od nowa szybciej niż 24GB hiberfila przeczyta :szczerb: |
Wydaje mi się to trochę bez sensu bo "hibernat" będzie wielkości takiej jak RAM, a wymiany też jest jakoś z automatu pod RAM ustawiany. Czy linuksowcy zliczają swap? No właśnie. ;P
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 63619 |
A właśnie, nie mam pliku wymiany i hibernacji. ;]
|
Cytat:
Cytat:
jako gratis możesz mieć plik hibernacji np 16GB. Po sondzie widać, że niekoniecznie. |
Ja na dysku z danymi nie mam żadnej partycji :D
Nie chodzi o to że dysk ma jedną partycje - on nie ma nawet założonej tablicy partycji :D System plików położyłem bezpośrednio na powierzchni dysku, na urządzeniu blokowym :) Podobnie robie na płytach BDRE i pendrajwach. Przy okazji nie trzeba się martwić o poprawny align, bo startujemy od bloku 0. |
Nie znam żadnej Partycji.
|
Cytat:
A tak w ogóle to czego się czepiasz? |
U mnie 10GB wyjadł Windows 7 (licząc WinSxS, a więc coś tam jest niesłusznie podliczone i - no właśnie, trudno to określić na Vista/7/8), programy użytkowe to jakieś 50MB i szopka 2GB.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:35. |