![]() |
Fajna instrukcja :) Coś od siebie mogę dorzucić:
- nie trzeba ciąć metalowej osłony, wystarczy pod blaszki dociskające wentylatory podłożyć np złożoną kilkukrotnie kartę papieru - należy zawsze podłączać wentylator, można go odkręcić od tej drugiej osłony płyty głównej - proponuję dumpa pamięci NOR/NAND sprawdzać w kilku programach np PS3 Dump Checker i dumpstatictics - po wgraniu spachowanego dumpa proponuję wyłaczyć i włączyć konsolę, jeżeli nie będzie 3x beep to jest wszystko ok - dużo łatwiej złapać bricka nieumiejętnie używając clipa niż przy lutowaniu, clip należy odpowiednio docisnąć - nie trzeba instalować żadnych downgraderów, instalujemy od razu REBUG 4.70.1 i w REBUG TOOLBOX włączamy toggle QA -> enabled -> restart PS3 - dla kogoś kto lutował modchipy w ps2 takie lutowanko to pestka |
Nozem jest duza szansa uszkodzenia sciezki , papierkiem tylko zeszlifujesz ten lakier ;)
|
mam że tak powiem testową płytę to się na niej wyżyje, niby nożykiem do tapet można, ale też za dużo zniszczeń sieje xD.
|
Solder maska , ma za zadanie chronic punkty lutownicze i szczezki przed utlenianiem , jak sie postarasz to mozna to ladnie wykonac ;)
|
nie mogli zrobić punktów lutowniczych, a tak zamiast malutkiego punkciku całą powierzchnie się oskrobie xD
|
Papier scierny 400-600 zalatwia sprawe solder-maski ;)
|
do punktów nie widzę problemu, pytanie co jak nie ma punktów. Tak np jak przy lutowaniu modchipa w ps2....
|
Stacja lutownicza to juz taki hi-end , w zupelnosci wystaczy lutownica z lidla z regulacja temperatury i zaostrzonym grotem na szpic ukosny ;)
|
Cytat:
|
Ale po co ci jakis patent , tam nic nie trzeba skrobac , wszystkie punkty sa na wierzchu i bez skrobania sa dostepne.
|
a jakiś patent masz na ten lakier? Bo do punktów nawet babcia przylutuje xD.
|
Cytat:
@revolver0 tam nic nie trzeba skrobac punkty lutownicze sa na wierzchu ;) |
poćwiczyć na jakiejś uwalonej ps2...
|
Gratulacje! Mam 2 pytania : gdzie kupic teensy2.0++ ? i na czym najlepiej pocwiczyc?
|
jak lutowałeś punkty to zdzierałeś/oskrobywałeś ten lakier ochronny z pcb czy tylko kalafonie używałeś?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02. |