![]() |
Padnieta ps3 przeniesienie dysku z danymi na inne ps3
Padła moja stara konsola ps3 ,upały ją zabiły,czy idzie w jakiś sposób przenieść dysk z niej na inną konsole ,nie tracąc danych,mam dump pamięci z starej konsoli ,tak wiem dałem ciała nie robiąc backapu stanów gier :sciana:
|
A masz klucz ERK? Jak nie masz to odpowiedź brzmi nie. ;)
|
Ilość załączników: 1
|
Ale EID0 to pewnie tylko wyciąg z sekcji EID0 z obrazu flasha - a wiec zaszyfrowany i bezużyteczny w takiej formie. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Ale będę trzymał kciuki. :D |
Chcesz to podrzuce calosc i sobie potestuj ;)
|
Nie no, mam przecież swoje i dump i erk. Można odczytać za pomocą tego programu i porównać ze swoim sprawdzonym erk. Ale musi się jeszcze komuś chcieć, a z tym u mnie ostatnio gorzej. ;p
@Trilu Wczytaj swój dump i wklej zawartość okna z pola EID0 do nowego pliku w hex edytorze. Jeśli to coś ma dokładnie 16b to zapisz plik jako "eid_root_key". Wrzuć ten klucz do folderu z HDD Readerem (jest w downloadzie na cdri) i tak jak w poradniku spróbuj odczytać zawartość HDD od PS3. Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie, ale i tak nie masz wyjścia. ;) |
Będę próbował coś wyczarować ,jak nic nie wyjdzie to wyśle konsole do naprawy ,mam nauczkę, aby w przyszłości robić buckup,wolałem karty pamięci nie było tylu problemów.
|
Bo nie były szyfrowane. ;) Gdyby wewnętrzna pamięć masowa PS3 nie była szyfrowana, a przynajmniej unikalnym dla każdej płyty głównej z osobna kluczem to też problemu by nie było.
Po za tym! Dane są przypisane również do Twojego konta. Jeśli nie odtworzysz ich z systemowej kopii lub z konta SEN na drugiej konsoli to też ich nie użyjesz (no dobra, chyba że ręcznie zmienisz identyfikator użytkownika na ten z save'ów i trofeów). O tym wszystkim pisałem już wiele razy. "Chłopaki i dziewczyny róbcie backupy kluczy bo nie znacie dnia i godziny". ;p |
@misiozol jak możesz ,to podeślij to co niezbędne .
@Berion jestem w czarnej du...:sciana: Jak tu teraz kupić nie złamaną ps4,zdechnie i co dalej z moimi grami,jak już będą pobrane z dwa razy . |
Jeśli uda Ci się odszyfrować HDD, a konsola jest z NOR, a nie NAND to na partycji dev_flash3 jest xRegistry.sys z identyfikatorami. Tyle że programy do edycji tego pliku nie robią tego poprawnie - nieznany jest jeszcze dokładnie format tej bazy danych - ale może zadziała, kiedyś zmieniałem numer folderu na HDD z kontem i poszło.
|
@Trilu Chwalisz się czy żalisz :-) W najgorszym wypadku wszystkie tytuły odświeżysz.
|
Mało optymistyczna wersja @revolver0:P
Coś ten "eid_root_key" zapisany z Ps3 NOR/NAND statistic nie działa :) |
Mam już "eid_root_key",jakie katalogi mam skopiować aby działały wszystkie stany gier i konta ?
|
Dobra , generalnie mozesz wszystko a potem wybrac co potrzeba ;)
|
Mam brak miejsca na dyskach,przez to pytam co tam sobie zgrać ,aby coś potem działało ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |