Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Piłka ręczna - Mistrzostwa Europy POLSKA 2016 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pilka-reczna-mistrzostwa-europy-polska-2016-a-95313/)

grzeniu 27.02.2016 12:16

O! Chyba dobrze się stało, bo nie ma czasu na eksperymenty i ryzykowne wybory. A Tałant jest naprawdę dobry.
Kontrakt co prawda tylko do końca wrzesnia 2016, ale z opcją przedłużenia przez nowy zarząd PZRP. Też uważam to za dobrą decyzję - cele są jasne i w razie ich osiągnięcia zapewne automatycznie kontrakt zostanie przedłużony.

Teraz czekamy na propozycję składu sztabu szkoleniowego. Fajnie byłoby, gdyby znalazł się w nim Przybecki jako drugi trener/asystent trenera. Niech zbiera doświadczenie na wielkich arenach. To może być dobra inwestycja w przyszłość. Tak sobie wyobrażam optymalny scenariusz.

Tak jeszcze przy okazji. Jestem pod wrażeniem jawności i jasnych zasad wyboru nowego trenera. Zasady i wymagania były upublicznione i na bieżąco byliśmy informowani o kandydaturach i przebiegu całego procesu. Każdy mógł zgłosić swoją kandydaturę i liczyć, że zostanie rozpatrzona. Tak to właśnie powinno wyglądać :spoko:

demek 27.02.2016 11:39

Grzeniu, my sie jednak troche na tej recznej znamy, Dajszubajew trenem :D

demek 02.02.2016 20:38

Dajszubajew juz nie jest trenem Wegrow.

grzeniu 31.01.2016 00:57

A jednak Tałant Dujszebajew jest wśród kandydatów na nowego trenera i wygląda na to, że jego notowania stoją najwyżej :O
Ciekawe jak wygląda jego kontrakt z Węgrami - może miał tylko do Euro? Może to tylko czcze spekulacje i nikt go nawet nie spytał czy chce i czy może kandydować.

Myślę, że to rzeczywiście najlepszy kandydat na tę chwilę, a być może w ogóle na przyszłość. Zna praktycznie wszystkich zawodników, pół reprezentacji gra pod nim w Vive i osiągają sukcesy na arenie miedzynarodowej, a u nas na luzie zamiatają wszystko.

Na dobrego obcego nie mamy czasu, a czy jakiś nasz się nadaje? W sumie to nawet Szmal ma już trenerskie papiery... :rotfl:

demek 31.01.2016 00:34

To moga w sumie bez trenera zagrac...
k***a

Zetoxa 31.01.2016 00:24

"Macedonia, Chile i Tunezja będą rywalami polskich piłkarzy ręcznych w kwietniowym turnieju kwalifikacyjnym do igrzysk olimpijskich w Rio de Janeiro.
Jest duża szansa, że odbędzie się on w trójmiejskiej Ergo Arenie.
Awans na igrzyska uzyskają dwie najlepsze drużyny."
Będzie sztuką nie awansować k***a

grzeniu 30.01.2016 11:43

No to zdjęli im kamień z szyi. Niemniej ich protest był zasadny i każe się dobrze zastanowić jak w przyszłości rozwiązywać takie sytuacje.
Jeśli w trakcie meczu surowo karze się za drobne przewinienia podczas zmian zawodników, to tego typu sytuacje absolutnie nie powinny zostać bez reakcji. Jakiej - tu trzeba się zastanowić, do tego jeszcze jak to na bieżąco wyłapywać.
Na pewno powinien być ciągły i pełny zapis wideo z możliwością bieżącej kontroli w razie potrzeby. Może i taki jest, ale nie korzysta się z tego jak np w hokeju.
Piłka ręczna to szybki sport i sędzia na parkiecie nie musi wszystkiego wychwycić na bieżąco.

demek 30.01.2016 11:24

Cytat:

ME piłkarzy ręcznych. Norwegowie wycofali protest złożony po meczu z Niemcami
http://sport.interia.pl/raporty/rapo...o-,nId,2137547

demek 30.01.2016 02:49

Od tego jest sedzia przy stoliku...nie wiem czym sie w tym czasie zajmowal.

Jak wbiegli to powinien zatrzymac gre, wyrzucic ze dwoch i ze srodka gramy przez 3s.

grzeniu 30.01.2016 02:25

Z tego co pokazali (co ja zobaczyłem), to tak wyglądały ostatnie 4 sekundy.
Pytanie od kiedy na niemieckiej bramce stał stały bramkarz, gdy lotny grał. Bo jak pokazali to już był na miejscu....pytanie ile wczesniej się tam znalazł? Może jeszcze przed rzutem zwycięskiej bramki.

Tak czy owak sytuacja bez precedensu. Tylko co z tym teraz zrobić? No i jak rozstrzygać takie sytuacje w przyszłości?

demek 30.01.2016 02:13

Jeden Norweg sie polozyl juz po bramce, bramkarz rzucil do nikogo. Czy gebelsow byloby 4 czy 20 NIC by sie nie zmienilo. Szukanie wejscia na sile.

grzeniu 30.01.2016 01:42

Nazwiska trenera? :hmm:

Prezesik 30.01.2016 01:38

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1350270)
Dujszebajew mógłby się sprawdzić...ale słyszałem wczoraj już spekulacje, że trzeba polskiego trenera. Jakiegoś młodego najlepiej.
Było to dla mnie trochę niesmaczne, jak dzielenie skóry na niedźwiedziu, bo przecież Biegler zrezygnował dopiero dzisiaj. Ten Biegler od początku wielu był nie w smak.

Nie mam pojęcia kogo znajdą, żadne nazwisko nie plącze mi się po głowie.

Szkoda, że kibice nie dopisali.

Zetoxa 30.01.2016 00:00

no zaraz przecież nie powtórzą meczu, nie ma czasu :nie:

melag 29.01.2016 23:55

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1350471)
Ale jaja! Norwegowie złożyli protest, że w ostatniej akcji dogrywki Niemcy mieli na parkiecie dwóch bramkarzy! Do tego momentu był remis, a Niemcy właśnie w ostatniej akcji zdobyli zwycięską bramkę.
Zapis wideo potwierdza słuszność protestu! :O

http://eurosport.onet.pl/pilka-reczn...iemcami/5kgt57

No a poza tym Francja 5, w finale Hiszpania.

Jutro o 11 ma być decyzja.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46.