To co teraz? Komu kibicować?
Ja wiem - na początku lutego będzie snooker. Tam się tyle nie wkurviam, a też jest co oglądać :spoko:
A jeszcze a propos meczu. Może w końcu dotrze do decydentów, że mamy pół drużyny do wymiany. Stare dziadki dalej nie pociągną, albo dalej bedziemy zaklinać rzeczywistość i udawać orgazmy po niesamowitych zagraniach naszych fenomenalnych artystów. Nie podam nazwisk, ale każdy mający trochę pojęcia potrafi wymienić 5-8 emerytów z podstawowego składu.
To widać od jakiegoś czasu, ale próbowano dociągnąć tę ekipę jeszcze przez to Euro i olimpiadę w Rio. Chorwacja już zaczęła to wcześniej i już widać efekty, a my zaś zostaniemy w czarnej dupie. Młodzież niby jest, ale nie daje jej się pograć i ograć na znaczących imprezach.
Biegler zachowuje się bardzo honorowo biorąc odpowiedzialność, ale czy on miał swobodę decyzji i czy był przekonany do tego składu? Nie jestem pewien, ale też nie znam układów. Poniekąd można powiedzieć, że kontynuował politykę Wenty bo taką drużynę zastał i nie miał czasu ani możliwości na strategiczne zmiany. W międzyczasie upłynęło niestety kilka lat. To się kiedyś musiało skończyć - szkoda że na Euro w Polsce.
Nasza drużyna potrzebuje zmian. Dużych zmian. Skąd z pustki wziąć nagle młodych dobrych zawodników i może jeszcze pod nowym trenerem? Na to nigdy nie ma czasu, ale kiedys przychodzi mus. Szkoda, że przemyślenia przyjdą (oby) po takim laniu.
|