![]() |
Czemu jak słyszę cyberpunk to od razu mam w głowie Poslat? Najgłpusza, najprostrza a zarazem chyba jedna z lepszych gier to jest :D
|
Nie pitol tylko kupuj karte :D wlasnie Deckard sprzedaje 3080 ;)
|
A widziałeś na żywo porządny monitor OLEDowy? ;)
8K będzie lepsze od 4K, tu jeszcze jest jakiś margines na ostatnią poprawę rozdzielczości. Ostatnią, bo nie wierzę, żeby ktoś miał wzrok tak ostry, że z kolei 8K mu nie wystarczy. Natomiast dla mnie już 4K balansuje na granicy takiej "wystarczalności ostatecznej" - czyli przy moim standardowym oddaleniu od wyświetlacza (bo przecież nie chodzi o to, żeby wgapiać się w jego mały fragment, tylko siedzieć w takiej odległości, żeby ten zapełniał nam komfortowe pole widzenia) w tej rozdzielczości przestaję dostrzegać poszczególne piksele na obrazie bez wygładzania krawędzie. Ok, po zrobieniu bitmapy 4K w paincie gdzie jest ukośna czarna linia na białym tle i wyświetleniu tego na całym ekranie (czyli piksel rysunku = piksel na wyświetlaczu) widzę, że linia jest ząbkowana, ale w grze z włączonym DLSS itp. czy gotowym filmie - mowy nie ma :) Dlatego dziś po pierwsze wystarcza mi mój LCD 4K, a po drugie gdybym miał decydować co wolę w zamian - bez zastanowienia wybrałbym w tej samej wielkości OLED 4K niż LCD 8K. |
Znalazłem/dokopałem
https://forum.cdrinfo.pl/f5/rozdziel...dzielczo%B6%E6 |
O widzicie przypomnieliscie mi ze mam gugle VR musze je jeszcze podpiac :D
Cytat:
Nieeee... jednak chyba nie. Bede grac na 85 calowym TV :D |
Każdy widzi co chce widzieć, albo nie widzi czego nie chce widzieć. Ja widziałem istotną różnicę (i nie tylko ja) między takimi samymi telewizorami 49 i 55 cali (4k) i z tego powodu nie kupiłem 55, choć chciałem. Nawet cena przemawiała za 55.
Wiem, że nikt w domu nie ma takich dwóch obok siebie żeby się tym denerwować, ale różnica jest zauważalna. Nie do odzobaczenia :D Gdzieś tu Sebaw kopał temat dogłębnie i znalazł w necie wiedzę, że 4k styka do ~50 cali. A technologie technologiami. |
Cytat:
Kolejny krok to raczej technologia a nie rozdzielczość - albo jakość (OLED), albo po prostu google VR, co daje zupełnie inny poziom - jak to się dziś mówi - immersyjności :taktak: |
O i to jest plan bedzie 8K nastepny ;)
|
Myślę że dopiero z ekranem 8k to będzie miało ręce i nogi :taktak:
Cyferki zejdą do wartości dyskutowalnych :D |
Ty mi tu nie pitol, kupuj i tyle :P
|
Cytat:
Dzięki GeForce Now, iście w grafikę 4090 traci sens :fiu: |
Traca nuta defetyzmu :P , ty nie cfaniakuj sam zes sie cieszyl ze masz dobre gpu jak mi andromeda sie mulila lol2
|
Cytat:
Nie każdy potrzebuje RTX 4090 - jak ci nie zależy na aż takiej jakości, to takie PS5 wystarcza aż nadto :) |
PS5 nie ma polotu do RTX4090 :P
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:32. |