Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Komentarze zwiazane z nowa wersja forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/komentarze-zwiazane-nowa-wersja-forum-27412/)

Bartez 10.11.2003 16:45

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A, że się tak zapytam:
Sid, w panelu administracyjnym coś nowego doszło ? Może jakieś nowe wersje bananków ;)

z panelem to ciekawa sprawa, bo przypadkowo zostal przetlumaczony prawie caly na polski :)))

ale musze powiedziec, ze jest fajny i naprawde baaaardzo rozbudowany

Ziele 10.11.2003 16:52

widze ze doszła cenzura ;) chyba ze to było celowe w tekście i tak wyszło...

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 16:56

mozesz jasniej?

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 17:16

ps. kropeczki wrocily - dziekuje autorowi tej zmiany :)

MacGyver 10.11.2003 17:39

Są problemy z edycją textu a konkretnie z wstawianiem Smilies-ów, wyboru czcionki, rozmiaru, koloru oraz stylu czcionki (BIU). Za każdym razem stronka wedruje mi do góry.

Bartez 10.11.2003 18:42

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
mozesz jasniej?

Ziele chyba ma na mysli, ze baaardzo rozbudowany znaczy to, ze mamy jakies nowe mozliwosci w banowaniu itd

akurat tego nie sprawdzalem, wiec nie to mialem na mysli
chodzilo mi ogolnie o ilosc opcji w panelu, a jest ich naprawde sporo :)

Ziele 10.11.2003 18:55

Nie...chodzi mi o ten tekst z matrixem na off topiku. Zamiast pewnych słów jest *i ładodniejsza wersja ;). na niektórych forach niekiedy wajnie to wychodzi. Np zamiast "ty ch***..." jest "ty mój przyjacielu na wieki" :D:D:D:D

tomgoo 10.11.2003 19:17

Hmm.. zmniany
Niestety mam pare bugów...
Musze sie logować za każdym razem gdy wchodzę na forum . Cookies nie działają widocznie.....
Forum chodzi mi wolno jak nigdy.
Zobaczymy jak bedzie jutro ..:)
Pozdrawiam

mr_spock 10.11.2003 19:23

Cytat:

Napisany przez tomgoo
Hmm.. zmniany
Niestety mam pare bugów...
Musze sie logować za każdym razem gdy wchodzę na forum . Cookies nie działają widocznie.....
Forum chodzi mi wolno jak nigdy.
Zobaczymy jak bedzie jutro ..:)
Pozdrawiam

To logowanie to chwilowy problem chyba byl, tez mailem tak, potem wcale sie nie moglem zalogowac. Teraz juz jest ok

Patrix 10.11.2003 19:53

gdzie sie teraz dodaje zalaczniki ??
bo grzebie i nie moge ...

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 19:58

pomiedzy thread subs.. a ocen te dysk... jest attatch files

klikasz na manage attatchments - i juz... troche to skomplikowane - zmieni sie:)

Patrix 10.11.2003 20:03

a faktycznie :)
przyzwyaczailem sie, ze wszystko na wierzchu ...

PS
bmp juz mozna dodawac ?? :D

Pawel_k 10.11.2003 20:09

a gdzie mozna zmienic swoja "range" bo grzebie w opcjach i niewidze ???

a i ustawienia fotek sa strasznie rozbite - w zakladce fotka(avatar) mozna ja tylko usunac a zeby zmienic to trzeba wejsc do ustawien :|
trzeba cos z tym zrobic

Wojtek Toruń 10.11.2003 21:26

Forum żyje !!!
Nie trzeba czekać na ładowanie.
Fajnie i szybko .
Nie moge dodawać smiles ale szybko mogę czytać tematy i o to chodzi.
Kierunek dobry tak trzymać.

Nol 10.11.2003 22:45

Do zmiany stylu chyba się będę musiał przyzwyczaić (tamten zdecydowanie bardziej mi się podobał), ale za to szybkości tej wersji nie odmówię. Pod tym względem cel został osiągnięty.

Jeżeli chodzi o sugestie, to przede wszystkim paski przewijania, teleportu etc. zmienić na czarne - tak, jak poprzednio. W ogóle to zróbcie tak, żeby forum wyglądało jak poprzednie, ale pracowało z taką samą szybkością, jak te:)

Kolejną rzeczą, która mnie irytuje, to zbyt duża szerokość (przynajmniej u mnie) kolumny "Ostatni post" w głównych działach forum. W ogóle wydaje mi się, że tamto forum nie było tak rozciągnięte, jak ta wersja...

Trzecia sprawa, to te paski pomiędzy postami. Podczas przewijania poprzednich odpowiedzi tego wątku (w oknie zamieszczania odpowiedzi), zwłaszcza tych krótkich, wydawało mi się, że od tych czarnych kresek oczy mi wysiądą. Nie da się czegoś z tym fantem zrobić?

Aha, no i nie mogłem znaleźć opcji zmiany statusu usera, tj. zmiany textu pod ksywą... Tak samo nie udało mi się znaleźć opcji z dodawaniem avatara (była tylko edycja), ale jest już późno i być może przegapiłem...

Podsumowując - dajcie wygląd forum z poprzedniej wersji i prędkość działania z obecnej:)

P.S.
Kolor tekstu w podpisie zmienić na czarny.

P.S.2
W kolumnie, w której znajduje się ksywa usera, awatar, lokalizacja itd. wyżej wymieniony tekst jest wyśrodkowany. W poprzedniej wersji był chyba wyrównany do lewej i to mi się bardziej podobało. Ew. przynajmniej żeby pola "dołączył" i "lokalizacja" znajdowały się w jednej linii w pionie.

P.S.3 :)
Czasami po otworzeniu strony z wątkiem, w momencie, gdy chcę scrollować na dół strony, zawiesza mi się na chwilę przeglądarka (tylko to okno, inne śmigają). Czas zawieszenia jest różny - max. 20 sek. Moja przeglądara to MIE 6.0.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:13.